Op Stap in Suriname

Talloze hoogtepunten zorgen voor onvergetelijke ogenblikken tijdens de reis.
Hoofdstad Paramaribo met z’n koloniale houten gebouwen zal u versteld doen staan. Ondoordringbaar tropisch regenwoud, brede rivieren, rijstvelden en ook het stuwmeer met zijn verdronken bomen.
En dan hebben we het nog niet eens gehad over de smeltkroes van culturen en de vriendelijke bewoners van dit land.
U spreekt natuurlijk ook de taal van het land!


1e dag:  Paramaribo
Vanaf Schiphol Amsterdam vertrekken voor de vlucht naar Paramaribo. Hier staat een mederwerker klaar die u naar uw hotel Queens Kleine Waterstraat begeleidt waar de eerste 2 nachten zijn gereserveerd.


2e dag:  Paramaribo City tour
Vandaag gaan we te voet Paramaribo verkennen zoals de Chinese markt, de houten basiliek / kathedraal en verdere bezienswaardigheden, de gids vertelt u er van alles over. ’s Middags bent u vrij en kunt genieten van het zwembad bij het hotel of de stad verder verkennen.
Vandaag is ontbijt inbegrepen


3e dag:   Fungu eiland
Om 7.00 uur a.m. vertrekken we met de auto naar Witagron; bij aankomst wordt er geluncht, waarna de boten worden ingeladen voor de boottocht naar de Raleighvallen. Bij aankomst, kennismaking met de beheerder, waarna men de accommodatie kan opzoeken voor de intrek. De middag zullen wij wat wandelen, het eiland verkennen en, indien gewenst, een duikje in de rivier.
Vandaag ontbijt, lunch en diner inbegrepen


4e dag  Voltzberg
Direct na het ontbijt maken wij ons klaar voor de tocht door het bos naar de Voltzberg. Deze tocht is zeer boeiend en indrukwekkend. Men kan er veel dieren tegenkomen, zoals apen, vogels, wilde zwijnen enz. Hoogtepunt op deze dag is uiteraard de klim naar de top (240 m), waar u van een prachtig uitzicht over het tropisch regenwoud kunt genieten. Voor de afkoeling stoppen we bij de Ajoemaravallen voordat wij bij onze lodge aankomen. Na het avondeten gezellig samenzijn.
Vandaag ontbijt, lunch en diner inbegrepen


5e dag  Moedervallen
Na het ontbijt vertrekken wij met de boot naar de adembenemende moedervallen. Na de lunch heeft u een vrije middag om zelf te bepalen of u wilt zwemmen, vissen, zonnen, hangmatteren of relaxen. Rond 18.00 uur lopen wij met zijn allen naar het vliegveld, waar u verschillende vogelsoorten kunt spotten en tegelijk de zonsondergang kunt meemaken. Na het avondeten gezellig samen zijn en indien gewenst een culturele show met zang en dans van de plaatselijke Raleighboys.
Vandaag ontbijt, lunch en diner inbegrepen 


6e dag  Terug naar Paramaribo
Omstreeks 10.00 uur a.m. vertrekken wij weer met de boot naar Witagron van waaruit wij met de auto terugkeren naar Paramaribo.
Vandaag ontbijt, lunch inbegrepen


 7e dag  Vrije dag 
vandaag onbijt inbegrepen


8e dag   Commewijne Tour
Wij vertrekken om 9.00 uur vanuit Leonsberg/ Marine Trap.
Hierna varen wij richting Fort Nieuw-Amsterdam om het openluchtmuseum te bezoeken. Dit fort dateert uit de 17e eeuw en heeft een zeer rijke (historische) geschiedenis. Na de rondleiding varen wij naar plantage Rust en Werk. Afhankelijk van het getij varen wij in de kreek van Rust en Werk en brengen wij een bezoek aan deze plantage..
Vandaag ontbijt en lunch inbegrepen

9e dag:   Vandaag bezoek aan plantage en natuurpark Peperpot
Peperpot Natuur Park is een van de eerste beschermde natuurgebieden van Suriname. Het ligt aan de Surinamerivier, vijf kilometer buiten Paramaribo. Het ruim 820 hectare grote natuurgebied was eeuwenlang een koffie- en cacaoplantage genaamd Peperpot. Het park wordt sinds 2009 beheerd door een stichting, die de opdracht heeft de natuurlijke biodiversiteit te bewaren. Een klein deel van Peperpot is ingericht voor educatie, recreatie en ecotoerisme.
In het park bevinden zich meer dan 270 soorten vogels, waardoor het een vogelspots locatie is met internationale bekendheid. Hier komen zes katachtigen voor van de in het totaal acht die Suriname kent. Verder bevinden zich hier verschillende soorten apen, bijzondere insecten, reuzenmiereneters en vlinders
Vandaag Ontbijt en Lunch inbegrepen


10e dag   Brownsberg – Ston-eiland
Met de bus vertrekt u vanaf Paramaribo naar Brownsberg. Aangekomen op Brownsberg bij het Mazaroniplateau, heeft u een prachtig uitzicht op het stuwmeer. Daarna volgt een wandeling naar de Leo en/of Irenevallen.
Een wandeling door de mooie natuur waar u interessante flora en fauna zult zien onderweg naar de heerlijke verfrissende watervallen. In de namiddag reizen we af naar Ston-Eiland waar wij zullen overnachten. 
Ontbijt, lunch en diner inbegrepen


 11e dag   Ston-eiland Jaw Jaw
Na het ontbijt varen we een rondje op het stuwmeer waar we onder andere een korte stop maken bij een kleine waterval aan de voet van de Brownsberg. Verder kunt u gaan vissen, kayaken, zwemmen en/of zonnen. Na de lunch vertrekken wij richting Atjoni.  Vanuit Atjonie stapt u over in een korjaal met buitenboordmotor voor een aangename vaartocht naar het dorp Jaw Jaw. De vaartocht duur ongeveer een halfuur. Na aankomst kunt u de rest van de middag geheel naar eigen wens besteden. Mogelijk dat u ervoor kiest lekker te ontspannen in de schitterende Jaw Jaw stroomversnelling die vlak bij uw accommodatie stroomt. . 
Ontbijt, lunch en diner inbegrepen


12e dag  Jaw Jaw
Na het ontbijt maakt u een boswandeling door het regenwoud gevolgd door een dorpswandeling waarbij u kennis maakt met de cultuur van de Saramaccaners die de Afrikaanse tradities van visserij, jacht, boten bouwen en natuurgeneeswijzen volop levend hebben gehouden in de Surinaamse jungle. Na de lunch brengt u een bezoek aan het verder gelegen dorp Gunsi, vanwaar u een wandeltocht maakt naar het dorp Nieuw Aurora/ Laduani. Vanuit Laduani vaart u naar de Ferulasi stroomversnelling waar u heerlijk kunt verpozen. In de late namiddag vaart u terug naar Jaw Jaw. In de avond kunt u genieten van een culturele show.   
Ontbijt, lunch en diner inbegrepen


 13e Dag  Jaw Jaw Paramaribo
Nadat u nog even heeft kunnen genieten van de schitterende omgeving is de tijd weer aangebroken om naar Paramaribo terug te keren.
Ontbijt, lunch inbegrepen


14e Dag Vrije Dag Paramaribo
Ontbijt vandaag inbegrepen


15e  dag    vrij en transfer naar Zanderij
Nog een paar uurtjes genieten van datgene wat Paramaribo u biedt dus eventueel nog gauw wat souvenirtjes kopen of nog even genieten van de waterkant, maar ook nog even genieten van het zwembad kan natuurlijk ook en dan is de tijd daar om te vertrekken. Na het middaguur rijdt de bus u naar het vliegveld waar we inchecken voor de nachtelijke vlucht naar Nederland.
Ontbijt inbegrepen


16e dag:  thuis
Aankomst op Schiphol, home, Sweet home!.

 

Prijs van deze tour is 2.893,== euro op basis 2 pers kamer
Single Toeslag 375,-- euro p/p
Onder voorbehoud van eventuele prijswijzigingen vliegmaatschappijen
Minimale deelnemers 4 en Maximaal deelname 10 personen

Als u het onderstaande antwoord formulier instuurt

Krijgt u het juiste programma toegestuurd met de data's en de correcte prijs.

Dit kan per datum iets verschillen door de vliegprijzen


Bij de reissom is inbegrepen:
• Verzorging   Queens Hotel in Paramaribo is op basis van logies en ontbijt
• Op tourdagen volpension.
• Vervoer in een lokale coaster of minibus met airconditioning, 
  Boottochten per korjaal met buitenboordmotor
• De excursies zoals omschreven.
• Bos- en dorpswandelingen onder begeleiding van lokale gidsen
• Verblijf op tourdagen; in eenvoudige lodge op basis van volpension
  Slechts beperkte elektriciteit op sommige plaatsen. (geen airco),
Lokale begeleiding door een Nederlands sprekende gids
Vliegticket Amsterdam – Paramaribo v.v. per KLM
Ontbijt 14 x. lunch 9 x, diner 6 x.


Niet inbegrepen:
Fooien
lunches en diners tijdens de vrije dagen
optionele excursies.


Entre Fe 33 euro vanaf 1 juli 2022


 Reis coördinator: Pieter Nijdam Tel: 06 37017737