Ontdek Suriname Plus

Dit is een reis vooral voor de wat oudere deelnemers.
Een reis met veel hoogtepunten, zoals de oude binnenstad van Paramaribo met zijn oude houten koloniale huizen. De mooie houten kathedraal/basiliek, de palmentuin, mooie tempels en de kleurige markten. Ook het binnenland, het land van de Marrons, en de vele natuurlijke plekken met vele vogels en dieren is een hele belevenis.
U bezoekt tevens oude plantages, wat een indruk geeft van het leven van vroeger.
Overal waar u komt spreekt men de Nederlandse taal.

 

1e dag:  - Paramaribo
Bij aankomst op Zanderij, het internationaal vliegveld van Suriname, staat een medewerker klaar om u naar het Royal Breeze hotel aan de Waterkant te Paramaribo te begeleiden waar de eerste nachten zijn gereserveerd.


2e dag:  - Paramaribo City Tour
Om een beetje te wennen aan de sfeer, de omgeving en het klimaat beginnen wij de rondreis met een stadstour door de hoofdstad.
De hoogtepunten zoals Fort Zeelandia, de houten Kathedraal, de Joodse Synagoge naast de Moskee, het Onafhankelijkheidsplein en de markt met haar exotische groenten en fruit worden bezocht. De middag is vrij te besteden. Overnachting in Paramaribo.
Vandaag ontbijt inbegrepen.


3e dag:  - Jodensavanne/Stone Island
Na het ontbijt gaan we naar het zuiden en bezoeken we Jodensavanne. Dit is de voormalige woonplaats van Sefardische Joden en hun slaven in Suriname, ongeveer 50km ten zijn van Paramaribo. De plaats ligt in het district Para bij de Cassiporakreek, een zijrivier van de Surinamerivier. Omstreeks 1640 kwamen de eerste Joden vanuit Europa naar Suriname en zij vestigden zich aan de oevers van de Surinamerivier. Ze legden suikerrietplantages aan en hielden slaven, en de gemeenschap groeide exponentieel tot er uiteindelijk meer dan 700 mensen woonden. In de hoogtijdagen waren er in Suriname in totaal zo’n 115 Joodse plantages, waar duizenden slaven werkten.
Na dit bezoek rijden we naar de stuwdam waar u een mooi uitzicht hebt op de dam en over het stuwmeer.
Vandaag ontbijt, lunch en diner inbegrepen.

  

4e dag:  - Stone island/Brokopondomeer
Vandaag gaan we een tochtje maken op het meer en varen we tussen de verdronken bomen door. Verder bent u vrij om met een kano het meer op te varen.
Vandaag ontbijt, lunch en diner inbegrepen. 


5e dag:  - Afrikaanse cultuur in de Bush Bush: Anaula
Anaula is een eiland in de Surinamerivier. Het ligt in het Boven-Surinamegebied op ongeveer 170 km van Paramaribo en ongeveer een uur varen vanaf een vertrekpunt ten Zuiden van het Brokopondostuwmeer. Het eiland is een natuurreservaat maar een klein deel is ingericht als resort.
We vertrekken aan het einde van de morgen met de bus naar Atjonie waar we overstappen in een korjaal om ons naar Anaula te laten brengen. We varen circa 50 minuten per gemotoriseerde korjaal naar het comfortabele Anaula Nature Resort, gelegen aan de voet van de Ferullasivallen, waar u tevens zult overnachten. Tijdens deze vaartocht komen wij een adembenemende natuur en diverse Marrondorpen tegen. Tevens passeren wij de onstuimige Jaw-Jaw stroomversnelling.
Na een lichte lunch in buffetvorm in de prachtige eetzaal, zal het inchecken geschieden.
Hierna heeft u even de gelegenheid het resort te verkennen.

In de voormiddag varen we per korjaal naar een nabijgelegen zwemgelegenheid, in de Ferullasi stroomversnelling, waar we kunnen relaxen, zwemmen en genieten van een natuurlijk bruisbad.
Vandaag ontbijt, lunch en diner inbegrepen.


6e dag:  - Diverse activiteiten Anaula
Na het ontbijt varen we per korjaal naar het dorp Nieuw-Aurora voor een dorpswandeling. Tijdens de rondleiding door het dorp maakt u kennis met de lokale bevolking en met hun unieke manier van leven en hun traditionele gewoontes en gebruiken. Wij brengen een bezoek aan de missiepost met onder meer een kerk, een lagere school en een medische post.
Omstreeks 16.30 uur maken wij een boswandeling op het eiland, waarop het resort zich bevindt. Tijdens deze boswandeling krijgt u uitleg over het lokaal medicinaal gebruik van planten. Tijdens de binnenlandse oorlog in 1986 bezochten de Junglecommando’s van Ronnie Brunswijk het eiland voor hun onsterfelijkheidsrituelen. De overblijfselen van deze rituelen op het eiland herinneren ons aan dit unieke stukje geschiedenis.

In de avonduren kunt u genieten van een heerlijk diner. Na het diner kunnen wij genieten van een cultureel dansoptreden. Traditionele dansen zoals de Seketi, Awasa en Bandamba zullen voor ons worden uitgevoerd. Door onze gids zal er uitleg worden gegeven over de inhoud en betekenis van deze dansen.
Vandaag ontbijt, lunch en diner inbegrepen.

7e dag: z - Vrije dag op Anaula
Deze dag mag u naar eigen believen invullen, de hangmat kampen staan er voor uw gemak. Een wandeling op het eiland is aan te bevelen, u kan dan in alle rust luisteren naar de geluiden van onze eilandbewoners of verpozen boven het water op een plateau. Een boekje lezen aan het mooie zwembad onder de gazebo is ook een aantrekkelijk idee.
Vandaag ontbijt, lunch en diner inbegrepen.

 

8e dag:  - Terug naar Paramaribo
Deze ochtend kunt u geheel naar eigen behoefte invullen. Na de lunch varen we terug naar Atjonie, waar het busje u opwacht om u terug te brengen naar Paramaribo.
Ontbijt, lunch zijn vandaag inbegrepen.


9e dag:  - Vrije dag
Een dag om de stad verder te ontdekken en tot rust te komen.
Vandaag is het ontbijt inbegrepen.


10e dag:  - Plantage en Museum Bakkie
Tijdens deze tocht zult u de geschiedenis van plantage Bakkie te horen krijgen. Oude suikermolens in de jungle, waterputten en sluizen, dat zult u ervaren op deze tocht. Een klein museumpje zal u zeker verrassen. Vandaag ontbijt en lunch inbegrepen.


11e dag:  - Vertrek naar het westen van Suriname
Na het ontbijt vertrekt u vanuit Paramaribo naar het plaatsje Nieuw-Nickerie, in het noordwesten van Suriname. De afstand Paramaribo-Nickerie is zo’n 240 km, maar onderweg brengt u een bezoek aan enkele historische plaatsen in de districten Saramacca en Coronie.
We maken een korte stop in het plaatsje Groningen. Eind 1845 vestigden zich in dit plaatsje de eerste Nederlandse boeren uit de provincie Groningen. In 1945 werd in Groningen een monument onthuld ter herdenking van de aanwezigheid van de “Boeroes” in Groningen.
Hierna vervolgen wij onze weg en rond 12.00 uur zullen we aankomen in het vissersdorp Boskamp.
Hier maken wij een korte wandeling en wordt er indien mogelijk een bezoek gebracht aan één van de traditionele visrokerijen. Na een lichte lunch wordt de reis voortgezet en komen wij langs Coronie, een district dat bekend staat om de vele kokosnoten en honing.
Ook het plaatsje Wageningen doen we aan. Eenmaal aangekomen in Nickerie nemen we onze intrek in het hotel.
’s Avonds voor het diner bezoeken we de zeedijk waar een mooie tempel staat en waar aan de overkant Guyana ligt.
Vandaag is het ontbijt, lunch en diner inbegrepen.


12e dag:  - Bigi Pan
Na het ontbijt bezoeken we de markt in Nickerie die veel leuker en gemoedelijker is dan in Paramaribo.
Ook kunt u een wandeling maken door het dorp en maken we een rondrit in de omgeving. We zorgen dat we rond het middaguur bij de steiger van Akira zijn om ons het Bigi Pan in te laten brengen.
's Avonds gaan we kijken hoe de rode ibissen en flamingo’s hun slaapplaatsen innemen.
Vandaag ontbijt, lunch en diner inbegrepen.


13e dag:  - Bigi Pan
De ochtend start met een kop koffie of thee op uw balkon om 5.30 uur, want tegen 6.30 uur kunt u de vogels hun slaapplaats zien verlaten. Een bijzonder moment om de gekleurde ibissen en Zilverreigers te spotten!
Om 8 uur wordt het ontbijt geserveerd, na terugkomst van de vogeltour. Daarna bent u vrij om te kajakken, kanoën, vissen, zwemmen of heerlijk te relaxen. Na de lunch is er rond 16.30 uur een volgende vogeltrip, om de vogels te zien terugvliegen naar hun slaapplaats. Een magisch gebeuren, waarbij de duizenden vogels de lucht kleuren.
Vandaag ontbijt, lunch en diner inbegrepen.


14e dag:  - Bigi Pan Paramaribo
Na de tweede overnachting verlaat u na de lunch het Bigi Pan natuurgebied. We vertrekken terug naar Paramaribo, waarbij we onderweg de plaatsen Wageningen en Coronie bezoeken. U zult tegen 18.00 met een mooie ervaring rijker terugkomen in Paramaribo.
Vandaag zijn ontbijt en lunch inbegrepen.


15e dag:  - Commewijne tour, overnachting Frederiksdorp
We nemen de bus naar Leonsberg en varen met een primitieve tentboot over de Suriname- en Commewijnerivier. We bezoeken het openluchtmuseum te Nieuw Amsterdam en we brengen een bezoek aan plantage Rust en Werk en plantage Margaretha. Op de plaats waar de Suriname- en de Commewijne rivier samenkomen is er de mogelijkheid dolfijnen te spotten. De trip eindigt in Frederiksdorp, een oude politiepost die in 1873 gesticht is op de plantage Frederiksdorp waar toen bijna 110 Javaanse en hindoestaanse contractarbeiders werkten. Daarvoor waren er ongeveer 200 slaven. Frederiksdorp is voorzien van mooie cabana’s en een zwembad.
Hier brengen we de nacht door.
Vandaag is het ontbijt en lunch inbegrepen.


16e dag:  - Frederiksdorp
Na het ontbijt is het mogelijk om een fietstocht naar het oosten te maken. De gids van Frederiksdorp neemt u dan mee op een fietstocht in oostelijke richting naar Plantage Kronenburg. U passeert diverse oude en soms overwoekerde plantages, sluizen en kanalen. De gids vertelt u over de historie en de verschillende culturen in het district. ’s Middags is er de mogelijkheid om een boottocht te maken in het wetland gebied, waarbij u ziet hoe vroeger de plantages er uit zagen en hoe de rijstvelden liepen.
Vandaag is het ontbijt inbegrepen.


17e dag:  - Mariënburg/Plantage Peperpot
Na het ontbijt wordt u de Commewijnerivier overgezet waar het busje u opwacht.
Daarna gaan we naar Mariënburg, een vroegere suikerfabriek, waar we een kijkje nemen.
Daarna gaat het verder naar “Plantage Peperpot”, een oude koffie- en cacaoplantage. Hier wordt gelogeerd in het oude plantagehuis of in de vroegere officierswoningen die geheel gerestaureerd zijn. ’s Avonds is hier het diner in een sfeervol restaurant.
Vandaag ontbijt, lunch inbegrepen.

18e dag:  - Plantage Peperpot naar Paramaribo
Na het ontbijt maken we een wandeling over de plantage Peperpot en het achterliggende bos waar we veel verschillende planten aantreffen, maar ook veel vogels.
Na de lunch vertrekken we weer naar Paramaribo, waar we weer ons intrek nemen in het Breeze hotel.
Vandaag ontbijt en lunch inbegrepen.


19e dag:  - Vrije dag Paramaribo
Nog gauw wat souvenirs kopen.
Vandaag ontbijt inbegrepen.


20e dag:  - Vertrek naar Nederland
De ochtend heeft u nog vrij voor eigen besteding.
Daarna transfer naar de luchthaven van Paramaribo en check-in voor de terugtocht naar Nederland.
Vandaag ontbijt inbegrepen.


21e dag:  - Amsterdam
Aankomst op de luchthaven Schiphol.


Reissom €3.679,00 p.p. 2-persoonskamer
Toeslag €500,00 p.p. 1-persoonskamer
Onder voorbehoud van eventuele prijswijzigingen vliegmaatschappijen
Minimale deelnemers 4 en maximaal deelname voor 10 personen

Inbegrepen:

 • Transfer van de luchthaven naar het hotel v.v. in air-conditioned bus
 • 2 nachten in de lodge van Frederiksdorp op basis van tweepersoonskamer
 • 3 nachten Anaula op basis van tweepersoonskamer
 • 2 nachten Stone Island op basis van tweepersoonskamer
 • 2 nachten Akira Bigi Pan op basis tweepersoonskamer
 • 1 nacht Regency hotel Nickerie op basis van tweepersoonskamer
 • 1 nacht Peperpot op basis van tweepersoonskamer
 • 8 nachten Royal Breeze hotel te Paramaribo op basis van tweepersoonskamer
 • Alle excursies en tours zijn onder begeleiding van een Nederlandssprekende gids
 • De maaltijden zoals in bovenstaand reisschema verwerkt: 18x ontbijt, 11x lunch & 7x diner
 • Alle entreegelden tijdens de verschillende excursies
 • Vliegticket Amsterdam – Paramaribo v.v.

 

Niet inbegrepen:
Entree fee
Verzekeringen
Fooien

Reiscoördinator :  Pieter Nijdam Tel +31 637017737