Natuurlijk Suriname

 Een speciale tour voor de avontuurlijke reiziger

Het is een tocht Back to Basic.

We trekken over de rivieren, langs marrondorpen aan de Marrowijnerivier naar de Wayana indiannen aan de Tapanahoneyrivier

Trekken de jungle in naar het Roseveldtgebergte en beklimmen de Teputop.

 

1e dag: Paramaribo
Vanaf Schiphol Amsterdam vertrekken voor de vlucht naar Paramaribo. Hier staat een medewerker klaar die u naar het  Residence Inn Hotel begeleidt waar de eerste 4 nachten zijn gereserveerd


2e dag: Pantage en Museum Bakkie
Tijdens deze tocht zult u de geschiedenis van plantage Bakkie te horen krijgen. Oude suikermolens in de jungle, waterputten en sluizen, dat alles zult u ervaren op deze toch. Een klein museumpje zal u zeker verrassen.
Vandaag ontbijt en lunch inbegrepen


3e dag: Vrije dag
Vandaag een vrije dag die u zelf kunt invullen een terrasje pakken of nog wat inkopen doen in de stad maar ook een bezoek aan het Cottamissiemuseum of Ford Zeelandia behoord tot de mogelijkheden
Vandaag ontbijt inbegrepen


4e dag Paramaribo- Drietabbetje–Kamp Soentje
Vertrek met de bus om 10.00 uur naar vliegveld Zorg en Hoop. Met de lijndienst van Gumair zijn we ongeveer in 50 minuten in Drietabbetje. Na aankomst maken we een dorpswandeling.
Daarna varen we ongeveer 3 uren richting Kamp Soentje.
Bij een lagewaterstand in de rivier kan het voorkomen dat wij een stukje moeten lopen, terwijl de boot naar de andere kant van de stroomversnelling wordt geduwd. Bij aankomst op het eiland, wordt de boot uitgeladen. Vervolgens worden de hangmatten gereed gemaakt voor de overnachting.
Alle maaltijden inbegrepen

 

 

5e dag  Kamp Soentje – Apetina
Na het ontbijt varen we richting Apetina. We varen ± 5 uren met een stop voor de lunch
en heerlijk zwemmen in de rivier. De boot wordt over de Pun-soela of getrokken of varen.
 Het hangt van de waterstand af hoe lang het duurt. Na aankomst te Apetina, brengen we onze hangmatten in orde voor de overnachting. Dinner rond 19.00 uur.
(ontbijt, lunch, dinner )


6e dag Tebu top beklimmen
Na een vroege ontbijt is het tijd om te varen (± 45 minuten) naar het looppad van de Tebu-top. We lopen dan een half uur naar de voet van de berg. De klim naar de top wordt door de lokale gids gedaan. Met zijn ervaring zorgt hij ervoor dat het klimmen op een veilige manier geschiedt. Na terug keer is het tijd voor de lunch.
In de middag maken we een dorps wandeling met een lokale gids. Dinner rond 19.00 uur. (ontbijt, lunch, dinner )


7e dagTutukreek- Rooseveld gebergte
Na het ontbijt varen we ongeveer 2 uren in de Tutukreek. Na aankomst op de plek, gaan we onze kamp bouwen. Hier overnachten we in hangmatten. Het is ook een prachtige omgeving om te zwemmen en te hengelen.
Ontbijt,Lunch en Dinner inbegrepen.

 

8e dag  Rooseveld gebergte Na het ontbijt varen (15 minuten) we met de boot richting het looppad van Rooseveld gebergte. We lopen ongeveer 3/4 uren heen en terug met een lokale gids. Boven op de berg zal u genieten van een adembenemende uitzicht van het Amazone oerwoud. Ontbijt,Lunch en Dinner inbegrepen.

 

9e dag Rooseveld gebergte - Apetina

Na het ontbijt vertrekken we met de boot naar het dorp Apetina. De middag is vrij om te zwemmen en om te genieten van de omgeving. Ontbijt,Lunch en Dinner inbegrepen. 

 

10e dag  Apetina- Paramaribo
Na het ontbijt vetrekken we met de boot naar de airstrip.
Het wachten  is nu op het vliegtuig om dan binnen 1 uur in Paramaribo (vliegveld Zorg en hoop) te landen. Per bus wordt u gebracht naar het Hotel.
Vandaag ontbijt inbegrepen


11e dag: Vrije dag
Vandaag een vrije dag die u zelf kunt invullen een terrasje pakken of nog wat inkopen doen in de stad of heerlijk aan het zwembad liggen
Vandaag ontbijt inbegrepen

 

12e dag Fredberg
Fredberg is de bestemming voor avonturiers, levensgenieters, natuurliefhebbers en reizigers die graag oog in oog staan met dieren. We nemen je mee naar een plek die we hebben herontdekt, waar je de absolute schoonheid van Suriname zult ervaren. Je wandelt door het ongerepte oerwoud en slaapt op de top van de berg. Beleef de magie van de Fredberg…
 
Na een korte bespreking van de planning en een bakje koffie of thee is het tijd om te vertrekken. Je stapt in de auto richting de ongerepte jungle en zal onderweg afhankelijk van het aantal tussenstops ongeveer 4 uur overdoen. (Redelijk goede weg) Je komt eerst aan in het basiskamp waar je tijd hebt om even te zwemmen en te eten. Trek je jungle kleding aan want het is tijd om de Fredberg te trotseren. Je loopt in ongeveer 3 a 4 uur door de ongerepte jungle voordat je de bergtop bereikt. Het is een tocht die voor een ieder in normale conditie heel goed te doen is. Aangekomen op de top van de berg is het genieten geblazen. Het uitzicht is prachtig en met een douche en keuken zijn de broodnodige faciliteiten voor een goede nacht ook aanwezig. Geniet van de zonsondergang en de sterrenhemel op de top van de berg voordat je gaat slapen op deze bijzondere plek.
Vandaag alle maaltijden inbegrepen


13e dag Fredberg
Spring vandaag vroeg uit je hangmat voor één van de mooiste zonsopkomsten in Suriname. Vanaf boven zie je als het ware de jungle ontwaken, met het geluid van de brulapen en mooie vogels zoals ara’s die voorbijvliegen. Er wordt door de kok gezorgd voor een goed stevig ontbijt zodat je deze dag weer met genoeg energie tegemoet kan gaan. Vandaag ga je de jungle nog beter ontdekken. Jouw gids neemt je via de andere kant van de berg mee richting de zeldzame oranje rotshanen en wie weet spot je nog een hoop apensoorten onderweg. Je komt na de jungletocht weer terecht in het basiskamp, waar het tijd is om lekker te ontspannen. Er staat een uitgebreide lunch klaar met ijskoude drankjes. Vanavond slaap je in een comfortabel bed heb je de hangmat niet meer nodig. Er kan worden gevist, gevaren en met hoogwater kan je zelfs met een heuse tarzanswing het water in duiken. In de avond trek je er nog een keer op uit met een gids om de nachtdieren te spotten. De avond wordt vaak afgesloten rondom het kampvuur.


14e dag Vertrek naar Jaw Jaw vanuit Fredberg
Krijg je geen genoeg van de jungle dan kan je opnieuw met jouw gids erop uittrekken om nog meer dieren te zien. Heb je de behoefte om gewoon nog lekker te zwemmen en te zonnen om de laatste dag dan is hier ook zeker ruimte voor. Na de lunch is de tijd om de spullen te pakken en te vertrekken naar Atjoni waar de korjaal u opwacht om u naar Jaw Jaw te brengen


15e dag Jaw Jaw
Na het ontbijt maakt u een boswandeling door het regenwoud gevolgd d oor een dorpswandeling waarbij u kennis maakt met de cultuur van de Saramaccaners die de Afrikaanse tradities van visserij, jacht, boten bouwen en natuurgeneeswijzen volop levend hebben gehouden in de Surinaamse jungle. Na de lunch brengt u een bezoek aan het verder gelegen dorp Gunsi, vanwaar u een wandeltocht maakt naar het dorp Nieuw Aurora/ Laduani.
Vanuit Laduani vaart u naar de Ferulasi stroomversnelling waar u heerlijk kunt verpozen. In de late namiddag vaart u terug naar Jaw Jaw. In de avond kunt u genieten van een culturele show.   
Ontbijt, lunch en diner inbegrepen


.16e Dag Jaw Jaw Paramaribo
Nadat u nog even heeft kunnen genieten van de schitterende omgeving is de tijd weer aangebroken om verder te gaan en varen we terug naar Atjoni waar het busje u opwacht om u weer naar Paramaribo te brengen.
Het residence inn hotel waar u de nacht gaat doorbrengen.
Vandaag Ontbijt/ lunch inbegrepen.

 

17e dag Vrije dag
Vandaag een vrije dag die u zelf kunt invullen een terrasje pakken of nog wat inkopen doen in de stad maar ook een bezoek aan het Cottamissiemuseum of Ford Zeelandia behoord tot de mogelijkheden
Vandaag ontbijt inbegrepen


18e dag Vrije dag
Vandaag een vrije dag die u zelf kunt invullen
Vandaag ontbijt inbegrepen


19e dag vrij en transfer naar Zanderij
Nog een paar uurtjes genieten van datgene wat Paramaribo u biedt, dus eventueel nog gauw wat souvenirtjes kopen of nog even genieten van de waterkant, maar ook nog even genieten van het zwembad kan natuurlijk ook en dan is de tijd daar om te vertrekken. Na het middaguur rijdt de bus u naar het vliegveld waar we inchecken voor de nachtelijke vlucht naar Nederland.
Ontbijt inbegrepen

20e dag: thuis


Aankomst op Schiphol, home sweet home!.

 

Maximum gewicht bagage voor binnenlandse vlucht met vliegtuig 6 kg

De prijs van deze prachtige tour is 3.661 ,-- p/p  op basis van twee personen
single toeslag 375,--  euro p/p

Onder voorbehoud verhogingen door vliegmaatschappijen
Minimale deelname 7 personen en een maximum van 7 personen

Als u het onderstaande antwoord formulier instuurt

Krijgt u het juiste programma toegestuurd met de data's en de correcte prijs.

Dit kan per datum iets verschillen door de vliegprijzen


 

Inclusief:

  • Alle maaltijden beschreven in het reisschema (19xO, 12xL, 10xD)
  • Entreegelden bij excursies
  • Transfer van luchthaven naar hotel v.v.
  • Lokale Nederlandssprekende gids tijdens excursies
  • 2 nachten te Soentje op basis van hangmatten
  • 3 nachten in Apetina op basis van hangmatten/ bedden
  • 2 nachten in de jungle in hangmatten
  • Binnenlandse vlucht v.v.
  • 9 nachten Residence Inn hotel op basis van Single of double bezetting
  • Vliegticket per KLM vlucht Amsterdam – Paramaribo v.v.Niet Inbegrepen:

Entre Fe 33 euro vanaf 1 juli 2022

fooien en verzekeringen

 

“Reis coordinator :  Pieter Nijdam Tel: 06 37017737