Op Avontuur in Suriname

 1e dag:  Paramaribo
Vanaf Schiphol Amsterdam vertrekken voor de vlucht naar Paramaribo. Hier staat een mederwerker klaar die u naar uw hotel begeleidt waar de eerste 2 nachten zijn gereserveerd. Het Royal Breeze hotel


2e dag:   Commewijne Tour
Wij vertrekken om 9.00 uur vanuit Leonsberg/ Marine Trap.
Hierna varen wij richting Fort Nieuw Amsterdam om het openluchtmuseum te bezoeken. Dit fort dateert uit de 17e eeuw en heeft een zeer rijke (historische) geschiedenis. Na de rondleiding varen wij naar plantage Rust en Werk. Afhankelijk van het getij varen wij in de kreek van Rust en Werk en brengen wij een bezoek aan deze plantage..
Vandaag ontbijt en lunch inbegrepen


3e dag:  Paramaribo City tour
Om een beetje te wennen aan de sfeer beginnen we de rondreis met een tour door de hoofdstad. Ale hoogtepunten zoals Fort Zeelandia, de houten Basiliek, de Joodse Synagoge naast de Moskee, het onafhankelijkheidsplein, het wrak van het Duitse schip ‘ de Goslar’ en de markt met haar exotische groenten en fruit worden bezocht.
Overnachting in Paramaribo Breeze hotel
Vandaag ontbijt en lunch inbegrepen


4e dag  Fredberg
Fredberg is de bestemming voor avonturiers, levensgenieters, natuurliefhebbers en reizigers die graag oog in oog staan met dieren. We nemen je mee naar een plek die we hebben herontdekt, waar je de absolute schoonheid van Suriname zult ervaren. Je wandelt door het ongerepte oerwoud en slaapt op de top van de berg. Beleef de magie van de Fredberg…
 
Na een korte bespreking van de planning en een bakje koffie of thee is het tijd om te vertrekken. Je stapt in de auto richting de ongerepte jungle en zal onderweg afhankelijk van het aantal tussenstops ongeveer 4 uur overdoen. (Redelijk goede weg) Je komt eerst aan in het basiskamp waar je tijd hebt om even te zwemmen en te eten. Trek je jungle kleding aan want het is tijd om de Fredberg te trotseren. Je loopt in ongeveer 3 a 4 uur door de ongerepte jungle voordat je de bergtop bereikt. Het is een tocht die voor een ieder in normale conditie heel goed te doen is. Aangekomen op de top van de berg is het genieten geblazen. Het uitzicht is prachtig en met een douche en keuken zijn de broodnodige faciliteiten voor een goede nacht ook aanwezig. Geniet van de zonsondergang en de sterrenhemel op de top van de berg voordat je gaat slapen op deze bijzondere plek.
Vandaag alle maaltijden inbegrepen


5e dag  Fredberg
Spring vandaag vroeg uit je hangmat voor één van de mooiste zonsopkomsten in Suriname. Vanaf boven zie je als het ware de jungle ontwaken, met het geluid van de brulapen en mooie vogels zoals ara’s die voorbijvliegen. Er wordt door de kok gezorgd voor een goed stevig ontbijt zodat je deze dag weer met genoeg energie tegemoet kan gaan. Vandaag ga je de jungle nog beter ontdekken. Jouw gids neemt je via de andere kant van de berg mee richting de zeldzame oranje rotshanen en wie weet spot je nog een hoop apensoorten onderweg. Je komt na de jungletocht weer terecht in het basiskamp, waar het tijd is om lekker te ontspannen. Er staat een uitgebreide lunch klaar met ijskoude drankjes. Vanavond slaap je in een comfortabel bed heb je de hangmat niet meer nodig. Er kan worden gevist, gevaren en met hoogwater kan je zelfs met een heuse tarzanswing het water in duiken. In de avond trek je er nog een keer op uit met een gids om de nachtdieren te spotten. De avond wordt vaak afgesloten rondom het kampvuur.


6e dag  Vertrek naar Ping Pe vanuit Fredberg
Krijg je geen genoeg van de jungle dan kan je opnieuw met jouw gids erop uittrekken om nog meer dieren te zien. Heb je de behoefte om gewoon nog lekker te zwemmen en te zonnen om de laatste dag dan is hier ook zeker ruimte voor. Na de lunch is de tijd om de spullen te pakken en te vertrekken naar Atjoni waar de korjaal u opwacht om u naar Ping Pe te brengen

Op Atjoni aangekomen, kunt u even uw benen strekken In tussentijd zal de korjaal worden ingeladen voor de bootreis naar Jungle Resort Pingpe. Na de lunch vaart u in ca. 3,5 uur over de prachtige Boven-Suriname rivier naar Pingpe, de duur is deels afhankelijk van de waterstand van de rivier. Tijdens de tocht per korjaal ziet u vele dorpen langs de rivier en kunt u genieten van de prachtige omgeving. Daarnaast ziet u hoe de lokale bewoners bezig zijn met hun dagelijkse werkzaamheden, als het doen van de was, het vangen van vis en kinderen die lekker aan het spelen zijn in het water

Na uw ontvangst op Jungle Resort Pingpe en het in gebruik nemen van uw eenvoudige lodge, is er gelegenheid om te zwemmen in de rivier of te relaxen op het eiland. Hierna zult u naar het dorp Pingpe varen om tijdens een dorpswandeling kennis te maken met de bewoners van het dorp Pingpe. U ziet hoe de mensen hier leven en met welke activiteiten hun dagen gevuld zijn. Na het diner maakt u kennis met de lokale medewerkers en zal de gids u meer vertellen over de Saramaccaanse cultuur, de taal, wetenswaardigheden over het eiland, de omgeving en het programma van de volgende dag.
Vandaag ontbijt, lunch en diner inbegrepen


7e dag.  Wandelen door de ongerepte jungle en een avondtocht per korjaal
Na een uitgebreid ontbijt maakt u samen met de gids een jungle wandeling door het ongerepte bos en langs de akkers van de bewoners van het dorp. Tijdens de wandeling informeert de gids u volledig over de verschillende (medicinale) planten, bomen, dieren en de gebruiken in het oerwoud. Daarnaast ziet u op welke wijze de dorpsbewoners met hard werken hun voedsel verbouwen op hun kostgrondjes. In de namiddag komt u terug op het resort waar een heerlijke lunch voor u klaar zal staat. Hierna is er tijd om bij te komen van de wandeling en lekker te zwemmen in de rivier.
Na het diner maakt u een avondtocht met de korjaal. De gids laat de korjaal meestromen met de stroming van de rivier, waardoor u kan genieten van de stilte van de jungle, of juist van de schitterende geluiden van de jungle, en ziet u de sterrenhemel, bij mooi weer.
Vandaag ontbijt, lunch en diner inbegrepen


8e dag.  Genieten in de Tapawatra Sula en een ontmoeting met de Saramaccaanse cultuur
Na het ontbijt vaart u met een korjaal naar het dorp Asindohopo, gelegen aan de Pikin Rio, dit is het dorp van de Granman. U maakt een dorpswandeling. Na de wandeling vaart u naar de schitterende Tapawatra Sula (stroomversnelling), waar u kunt zwemmen en genieten van een natuurlijk massagebad. Op één van de rotsen in de sula zal u tijdens een picknick de lunch gebruiken.

Op de terugweg naar het resort, zult u met de gids een bezoek brengen aan het gezondheidscentrum van Djumu, dat een centrale medische post is voor de wijde omgeving. Na het diner trakteert de plaatselijke bevolking u op een avondje vol cultuur: zang, dans en het ritme zijn de sleutelwoorden van deze avond. Waarbij de dames uit het dorp steeds enthousiaster worden als ook de gasten mee doen op deze avond. 
Vroeg ontbijt, lunch en diner inbegrepen


9e dag    Bezoek aan de basisschool en beklimmingan de ananasberg
Vroeg in de ochtend vaart u per korjaal naar het dorp Semoisi. Hier bezoekt u de plaatselijke basisschool, waar de kinderen van beide dorpen hun opleiding genieten. Hierna vaart u terug naar Jungle Resort Pingpe waar het ontbijt voor u klaar zal staan. Na het ontbijt gaat u per korjaal naar Djumu waar u de Ananasgebergte zal bewandelen. Dit gebergte staat bekend om zijn Ananassen en geeft een mooi uitzicht over de natuurlijke omgeving. Na deze wandeltocht vaart u per korjaal terug naar het resort om daar te lunchen. De rest van de middag kunt u vrij besteden op het resort.
Vandaag ontbijt, lunch en diner inbegrepen


10e dag  Jungle Resort Pingpe – Paramaribo
Na het ontbijt vertrekt u weer per korjaal naar Atjoni. Stroomafwaarts bevaart u dit in ca. 2,5 uur. In de boot of op Atjoni zelf kunt u nogmaals genieten van een lekkere lunch, alvorens u overstapt op de bus.  Na de busrit van ongeveer 2 uur komt u in Paramaribo aan.

Vandaag ontbijt en lunch inbegrepen.


11e dag  Vrije Paramaribo
Lekker uitslapen en bekomen van de enerverende dagen in de Jungle.
vandaag ontbijt inbegrepen

12e dag  Vandaag bezoek aan plantage en natuurpark Peperpot
Peperpot Natuur Park is een van de eerste beschermde natuurgebieden van Suriname. Het ligt aan de Surinamerivier op vijf kilometer buiten Paramaribo. Het ruim 820 hectare grote natuurgebied was eeuwenlang een koffie- en cacaoplantage genaamd Peperpot. Het park wordt sinds 2009 beheerd door een stichting, die de opdracht heeft de natuurlijke biodiversiteit te bewaren. Een klein deel van Peperpot is ingericht voor educatie, recreatie en ecotoerisme.
In het park bevinden zich meer dan 270 soorten vogels, waardoor het een vogelspotlocatie is met internationale bekendheid. Hier komen zes katachtigen voor van de in het totaal acht die Suriname kent. Verder bevinden zich hier verschillende soorten apen, bijzondere insecten, reuzenmiereneters en vlinders
Vandaag Ontbijt en Lunch inbegrepen


13e dag  Vertrek naar het westen van Suriname
Na het ontbijt vertrekt u vanuit Paramaribo naar het plaatsje Nieuw-Nickerie, in het Noordwesten van Suriname. De afstand Paramaribo-Nickerie is zo’n 240 km, maar onderweg brengt u een bezoek aan enkele historische plaatsen in de districten Saramacca en Coronie.

We maken een korte stop in het plaatsje Groningen. Eind 1845 vestigden zich in dit plaatsje de eerste Nederlandse boeren uit de Provincie Groningen. In 1945 werd in Groningen een monument onthuld ter herdenking van de aanwezigheid van de “Boeroes” in Groningen.
Waarna wij onze weg vervolgen en om 12.00 uur aankomen in het vissersdorp Boskamp.
Hier maken wij een korte wandeling en wordt er indien mogelijk een bezoek gebracht aan één van de traditionele visrokerijen. Na een lichte lunch wordt de reis voortgezet en komen wij langs Coronie, een district dat bekend staat om de vele kokosnoten parwahoning. We bezoeken het plaatsje Wageningen .En nemen we onze intrek in het Regency hotel
Vandaag ontbijt, lunch en diner inbegrepen.


14e dag   Nickerie - Bigi Pan
Na het ontbijt bezoeken we de vriendelijke kleine markt in Nickerie en indien mogelijk  gaan we naar een rijstververwerkingsbedrijf en krijgen we uitleg over de behandeling van de rijst (dus optioneel)
Hierna gaan we naar de aanlegsteiger van Akira en gaan we het wetlandgebied Bigi Pan in. Hier gebruiken we de lunch en checken we in. Daarna bent u vrij om te kajakken, kanoën, vissen, zwemmen of heerlijk te relaxen. Na de lunch is er rond 16.30 uur een vogeltrip, om de vogels te zien terugvliegen naar hun slaapplaats. Een magisch gebeuren, waarbij de duizenden vogels de lucht kleuren. ’s Avonds is er gelegenheid om kaaimannen te spotten
Vandaag ontbijt, lunch en diner inbegrepen.


15e dag   Bigi Pan –
De ochtend start met een kop koffie of thee op uw balkon om 5.30 uur, want tegen 6.30 uur kunt u de vogels hun slaapplaats zien verlaten. Een bijzonder moment om de gekleurde Ibissen en Zilverreigers te spotten!
Om 8 uur wordt het ontbijt geserveerd, na terugkomst van de vogeltour. Daarna bent u vrij om te kajakken, kanoën, vissen, zwemmen of heerlijk te relaxen. Na de lunch is er rond 16.30 uur een volgende vogeltrip, om de vogels te zien terugvliegen naar hun slaapplaats. Een magisch gebeuren, waarbij de duizenden vogels de lucht kleuren.
Vandaag ontbijt, lunch en diner inbegrepen.


16e dag:  Bigi Pan Paramaribo
Na de tweede overnachting, verlaat u na de lunch, het Bigi Pan natuurgebied.
 En vertrekken wij naar Paramaribo, U zult tegen 18.00 met een mooie ervaring rijker terugkomen in Paramaribo.
Vandaag zijn ontbijt, lunch inbegrepen


17e  dag   Vrije dag Paramaribo
Deze dag geheel naar eigen inzicht in te vullen
vandaag ontbijt inbegrepen.

 

18e dag  vrij en transfer naar Zanderij
Nog een paar uurtjes genieten van datgene wat Paramaribo u biedt, dus eventueel nog gauw wat souvenirtjes kopen of nog even genieten van de waterkant, maar ook nog even genieten van het zwembad kan natuurlijk ook en dan is de tijd daar om te vertrekken. Na het middaguur rijdt de bus u naar het vliegveld waar we inchecken voor de nachtelijke vlucht naar Nederland.
Ontbijt inbegrepen


19e dag:  thuis
Aankomst op Schiphol, home sweet home!.

Zoals U ziet is het een avontuurlijke reis waarbij soms moeilijk vooraf alles te plannen is en er een zekere flexibele instelling vereist van de deelnemer. De fysieke inspanning tijdens de reis is voor iedereen goed te doen die een normale goede conditie heeft met uithoudingsvermogen.
Indien omstandigheden dat noodzakelijk maken kunnen er veranderingen aangebracht worden.

Bij de reissom is inbegrepen:
Ontbijt 17x, lunch 13x, diner 9x
Airport transfer en waar nodig voor verplaatsing van de groep
simpele lodges op bepaalde plaatsen
Nederlandse reisbegeleiding
Alle entree gelden, natuur bijdrage en lokale belastingen
alle maaltijden zoals aangegeven in het schema
ongelimiteerd water gedurende de reis en de excursies
internationale vlucht naar en van Suriname per KLM

Niet inbegrepen:
reis en annulering verzekering
Toeristenkaart 
fooien  
Entre Fe 33 euro vanaf 1 juli 2022

 

Prijs van deze tour is 3.074,00 euro
op basis 2 pers kamer
Single Toeslag 453,00 euro p/p
Onder voorbehoud van eventuele prijswijzingen vliegmaatschappijen

Minimale deelnemers 2 en Maximaal deelname voor 10 personen

Als u het onderstaande antwoord formulier instuurt

Krijgt u het juiste programma toegestuurd met de data's en de correcte prijs.

Dit kan per datum iets verschillen door de vliegprijzen

 

“Reis coördinator :  Pieter Nijdam Tel: 06 37017737