Jungle Tour

Een jungle tocht in de binnenlanden van Suriname.
Een avontuurlijke tour vol verassingen. Zoals het beklimmen van de Voltzberg, het bezoeken van de Blanche Mariewatervallen en van daar naar het wetland Bigi Pan met zijn diversietijd aan vogels. Maar ook het bezoek aan PingPe aan de bovenloop van de Surinamerivier hier gaan we back to Basic en koelen we af in prachtige stroomversnellingen.
Dus u ziet een onvergetelijke tour en toch spreekt iedereen overal Nederlands.


Dag 1- Aankomst – Paramaribo
U vertrekt vanaf Schiphol naar Suriname. Wij landen in de middag op de J.A.Pengel luchthaven waar onze medewerkers u opwachten.
Vervolgens rijden wij in ongeveer 80 min. naar ons Queens hotel in Paramaribo.


Dag 2- . Historie over Water en Land en City tour
Met  een primitieve tentboot over de Suriname- en Commewijnerivier. Een bezoek aan plantage Rust en Werk, plantage Margaretha en het openluchtmuseum. Op de plaats waar de Suriname- en de Commewijne rivier samenkomen is er de mogelijkheid dolfijnen te spotten.
Na de lunch
Om een beetje te wennen aan de sfeer beginnen we de rondreis met een stadsrondrit door de hoofdstad. Ale hoogtepunten zoals Fort Zeelandia, de houten Basiliek, de Joodse Synagoge naast de Moskee, het onafhankelijkheidsplein, het wrak van het Duitse schip ‘ de Goslar’ en de markt met haar exotische groenten en fruit worden bezocht.
Overnachting in Paramaribo
Vandaag ontbijt en lunch inbegrepen

Dag 3.  Paramaribo – Jungle Resort Pingpe
U wordt ’s morgens tussen 8.00 en 8.30 uur opgehaald bij uw hotel. Per bus rijdt u in ongeveer 2,5 uur naar het korjaalhaventje Atjoni. Onderweg kunt u al genieten van de kleurrijke cultuur die Suriname u biedt, tevens passeert u kleine dorpjes en nederzettingen van indianen en creolen. Op Atjoni aangekomen, kunt u even uw benen strekken en krijgt u een lunch aangeboden. In tussentijd zal de korjaal worden ingeladen voor de bootreis naar Jungle Resort Pingpe. Na de lunch vaart u in ca. 3,5 uur over de prachtige Boven-Suriname rivier naar Pingpe, de duur is deels afhankelijk van de waterstand van de rivier. Tijdens de tocht per korjaal ziet u vele dorpen langs de rivier en kunt u genieten van de prachtige omgeving. Daarnaast ziet u hoe de lokale bewoners bezig zijn met hun dagelijkse werkzaamheden, als het doen van de was, het vangen van vis en kinderen die lekker aan het spelen zijn in het water.

Na uw ontvangst op Jungle Resort Pingpe en het in gebruik nemen van uw eenvoudige lodge, is er gelegenheid om te zwemmen in de rivier of te relaxen op het eiland. Hierna zult u naar het dorp Pingpe varen om tijdens een dorpswandeling kennis te maken met de bewoners van het dorp Pingpe. U ziet hoe de mensen hier leven en met welke activiteiten hun dagen gevuld zijn. Na het diner maakt u kennis met de lokale medewerkers en zal de gids u meer vertellen over de Saramaccaanse cultuur, de taal, wetenswaardigheden over het eiland, de omgeving en het programma van de volgende dag.
Vandaag ontbijt, lunch en diner inbegrepen


Dag 4.  Wandelen door de ongerepte jungle en een avondtocht per korjaal
Na een uitgebreid ontbijt maakt u samen met de gids een jungle wandeling door het ongerepte bos en langs de akkers van de bewoners van het dorp. Tijdens de wandeling informeert de gids u volledig over de verschillende (medicinale) planten, bomen, dieren en de gebruiken in het oerwoud. Daarnaast ziet u op welke wijze de dorpsbewoners met hard werken hun voedsel verbouwen op hun kostgrondjes. In de namiddag komt u terug op het resort waar een heerlijke lunch voor u klaar zal staat. Hierna is er tijd om bij te komen van de wandeling en lekker te zwemmen in de rivier.
Na het diner maakt u een avondtocht met de korjaal. De gids laat de korjaal meestromen met de stroming van de rivier, waardoor u kan genieten van de stilte van de jungle, of juist van de schitterende geluiden van de jungle, en ziet u de sterrenhemel, bij mooi weer.
Vandaag ontbijt, lunch en diner inbegrepen


Dag 5.  Genieten in de Tapawatra Sula en een ontmoeting met de Saramaccaanse cultuur
Na het ontbijt vaart u met een korjaal naar het dorp Asindohopo, gelegen aan de Pikin Rio, dit is het dorp van de Granman. U maakt een dorpswandeling. Na de wandeling vaart u naar de schitterende Tapawatra Sula (stroomversnelling), waar u kunt zwemmen en genieten van een natuurlijk massagebad. Op één van de rotsen in de sula zal u tijdens een picknick de lunch gebruiken.

Op de terugweg naar het resort, zult u met de gids een bezoek brengen aan het gezondheidscentrum van Djumu, dat een centrale medische post is voor de wijde omgeving. Na het diner trakteert de plaatselijke bevolking u op een avondje vol cultuur: zang, dans en het ritme zijn de sleutelwoorden van deze avond. Waarbij de dames uit het dorp steeds enthousiaster worden als ook de gasten mee doen op deze avond. 
Vroeg ontbijt, lunch en diner inbegrepen


Dag 6  Bezoek aan de basisschool en beklimmingen de ananasberg
Vroeg in de ochtend vaart u per korjaal naar het dorp Semoisi. Hier bezoekt u de plaatselijke basisschool, waar de kinderen van beide dorpen hun opleiding genieten. Hierna vaart u terug naar Jungle Resort Pingpe waar het ontbijt voor u klaar zal staan. Na het ontbijt gaat u per korjaal naar Djumu waar u de Ananasgebergte zal bewandelen. Dit gebergte staat bekend om zijn Ananassen en geeft een mooi uitzicht over de natuurlijke omgeving. Na deze wandeltocht vaart u per korjaal terug naar het resort om daar te lunchen. De rest van de middag kunt u vrij besteden op het resort.
Vandaag ontbijt, lunch en diner inbegrepen


Dag 7  Jungle Resort Pingpe – Paramaribo
Na het ontbijt vertrekt u weer per korjaal naar Atjoni. Stroomafwaarts bevaart u dit in ca. 2,5 uur. In de boot of op Atjoni zelf kunt u nogmaals genieten van een lekkere lunch, alvorens u overstapt op de bus.  Na de busrit van ongeveer 2 uur komt u in Paramaribo aan.

Vandaag ontbijt en lunch inbegrepen.

 

Dag 8  Peperpot
Na het ontbijt het vertrekken we naar Plantage de Peperpot waar u een rondleiding krijgt door de plantage wat nu een natuurgebied is met veel vogels en planten. We overnachten weer in het hotel te Paramaribo.
Vandaag ontbijt en lunch inbegrepen


Dag 9  Vrije dag Paramaribo
Vandaag ontbijt inbegrepen


Dag 10  Vertrek naar het westen van Suriname

Na het ontbijt vertrekt u vanuit Paramaribo naar het plaatsje Nieuw-Nickerie, in het Noordwesten van Suriname. De afstand Paramaribo-Nickerie is zo’n 240 km, maar onderweg brengt u een bezoek aan enkele historische plaatsen in de districten Saramacca en Coronie. 

We maken een korte stop in het plaatsje Groningen. Eind 1845 vestigden zich in dit plaatsje de eerste Nederlandse boeren uit de Provincie Groningen. In 1945 werd in Groningen een monument onthuld ter herdenking van de aanwezigheid van de “Boeroes” in Groningen.

Waarna wij onze weg vervolgen en om 12.00 uur aankomen in het vissersdorp Boskamp.

Hier maken wij een korte wandeling en wordt er indien mogelijk een bezoek gebracht aan één van de traditionele visrokerijen. Na een lichte lunch wordt de reis voortgezet en komen wij langs Coronie, een district dat bekend staat om de vele kokosnoten parwahoning.  We overnachten in een goed hotel in Nickerie. Aan het einde van de middag gaan we naar de zeedijk waar en moie tempel is en aan de overkant Guyana , bij mooi weer een mooie zonsondergang.
Vandaag ontbijt, lunch en diner inbegrepen.


dag 11  Nickerie -Bigi Pan
Na het ontbijt bezoeken we de markt van Nickerie een mooie gemoedelijke markt
Verder kunt u Nickerie verkennen we zorgen dat we rond het middaguur bij de aanlegsteiger om Bigi Pan in te gaan.
Waarna we  De pan ingaan. Aangekomen op de lodge in Bigi Pan gebruiken we de lunch nadat uuw kamer hebt gekregen.

 Na de lunch is er rond 16.30 uur een  vogeltrip, om de vogels te zien terugvliegen naar hun slaapplaats. Een magisch gebeuren, waarbij de duizenden vogels de lucht kleuren.
Vandaag ontbijt, lunch en diner inbegrepen.


dag  12   Bigi Pan Apoera
Na de heerlijke overnachting,  voor het ontbijt varen we de pan in om de de vogels weer te zien vertrekken.Na de lunch verlaat u het Bigi Pan natuurgebied. Wij varen terug naar de aanlegsteiger  waar een snelle boot ons opwacht om via
 de Corantijnrivier te varen naar Apoera.
Waar we zullen overnachten in een logeerhuis met gezamenlijke douches en wc. We bezoeken dan ook de indianendorpen van de Trio’s en de Arowakken. Vandaag ontbijt, lunch en diner inbegrepen.


Dag 13   Blanche Marie
Vandaag gaan we naar Blanche Marie , indien mogelijk maken we ook nog een stop bij de spoorlijn van ergens naar nergens. Na deze stop beginnen we aan het tweede traject dat ons voert over verschillende kreken en bruggen dwars door het oerwoud naar Blanche Marie waar ook onze overnachting is. In een  paar logeer gebouwen ook hier zijn er gemeenschappelijke douches en wc.
We lopen via een bospad onderweg luisterend naar de leuke en interessante wetenswaardigheden over de biodiversiteit in dit gebied langs de snelle stroomversnellingen van de rivier. Waar mogelijk kan je heerlijk onder de watervallen staan of zitten en het krachtige water dat naar beneden dendert over je heen te laten komen. Een unieke ervaring! Of laat je heerlijk masseren in de natuurlijke jacuzzi’s die uitnodigen tot relaxen en krachtige massages.
Vandaag ontbijt, lunch en diner inbegrepen.


dag 14 Blanche Marie

Vandaag genieten we van de omgeving van Blanche Marie, maken we mooie wandelingen en als we kunnen genieten we van de stroomversnellingen.
vandaag ontbijt en lunch en dinner inbegrepen

 
Dag 15  Blanche Marie – Fungu Eiland
Na het ontbijt gaan we onze weg vervolgen naar Witigron. Waar de korjalen ons opwachten om ons naar het fungueiland te brengen.  Een best avontuurlijke vaartocht zeker hoe dichter men bij het fungueiland aankomt. Bij aankomst, kennismaking met de beheerder, waarna men de accommodatie kan opzoeken voor de intrek. Wij overnachten in de Gonini lodge dit is een eenvoudige lodge op basis van 2 personen op een kamer met een eenvoudige douche  en toilet. De middag kunnen we een duikje in de rivier nemen of bekomen van de indrukken die men tijdens deze tocht heeft opgedaan.
Vandaag ontbijt, lunch en diner inbegrepen.


Dag 16  Voltzberg
Direct na het ontbijt maken wij ons klaar voor de tocht door het bos naar de Voltzberg. Deze tocht is zeer boeiend en indrukwekkend. Men kan er veel dieren tegen komen, zoals apen, vogels, wilde zwijnen enz. Hoogtepunt op deze dag is uiteraard de klim naar de top (240 m), waar u van een prachtig uitzicht over het tropisch regenwoud kunt genieten. Voor de afkoeling stoppen we bij de Ajoemaravallen voordat wij bij onze lodge aankomen. Het is een tocht van drie uur heen dan de beklimming en weer drie uur terug.. Mochten er mensen zijn die dit bezwaarlijk vinden is er een alternatief van een rustige wandeling over het Fungueiland en/of zwemmen in de rivier Na het avondeten gezellig samenzijn.
Vandaag ontbijt, lunch en diner inbegrepen.


Dag 17  Moedervallen
Na het ontbijt vertrekken wij met de boot naar de adembenemende moedervallen. Na de lunch heeft u een vrije middag om zelf te bepalen of u wilt zwemmen, vissen, zonnen, hangmatteren of relaxen. Rond 18.00u lopen wij met zijn allen naar het vliegveld, waar u verschillende vogelsoorten kunt spotten en tegelijk de zonsondergang kunt meemaken. Na het avondeten gezellig samen zijn en indien gewenst een culturele show met zang en dans van de plaatselijke Raleighboys.
Vandaag ontbijt, lunch en diner inbegrepen.


Dag 18  - Raleighvallen- Paramaribo
Na het ontbijt gaan we in de korjalen voor een lange maar erg mooie boottocht langs stroom versnellingen en zandbanken naar Witagron waar we de lunch zullen gebruiken. Vandaar gaan we verder naar ons oord verblijf in Paramaribo.Vandaag ontbijt , lunch inbegrepen.

Dag 19  Vrije dag Paramaribo
Een heerlijke dag om bij te komen van de avontuurlijke dagen.
Uitslapen  of de stad bezoeken wat u maar wilt.
Vandaag ontbijt inbegrepen

Dag 20  Vertrek naar Schiphol Nederland.  
Nog een paar uurtjes genieten van datgene wat Paramaribo u biedt dus eventueel nog gauw wat souvenirtjes kopen of nog even genieten van de waterkant en dan is de tijd daar om te vertrekken.
Na het middaguur rijdt de bus u naar het vliegveld waar we inchecken voor de nachtelijke vlucht naar Nederland.
Ontbijt inbegrepen

Dag 21 Aankomst in Nederland
Home Sweet Home.


Zoals U ziet is het een avontuurlijke reis waarbij soms moeilijk vooraf alles te plannen is en er een zekere flexibele instelling vereist van de deelnemer. De fysieke inspanning tijdens de reis is voor iedereen goed te doen die een normale goede conditie heeft met uithoudingsvermogen.
Indien omstandigheden dat noodzakelijk maken kunnen er veranderingen aangebracht worden.

Bij de reissom is inbegrepen:
Ontbijt 19x, lunch 16x, diner 12x
Airport transfer en waar nodig voor verplaatsing van de groep
Appartement accommodatie 3* in Paramaribo
simpele lodges op bepaalde plaatsen
Nederlandse reisbegeleiding
Alle entree gelden, natuur bijdrage en lokale belastingen
alle maaltijden zoals aangegeven in het schema
ongelimiteerd water gedurende de reis en de excursies
internationale vlucht naar en van Suriname per KLM

Niet inbegrepen:
reis en annulering verzekering
Toeristenkaart 
fooien  
Entre Fe 33 euro vanaf 1 juli 2022


Prijs van deze tour is 3.546,-- euro
op basis 2 pers kamer
Single Toeslag 470,00 euro p/p
Onder voorbehoud van eventuele prijswijzingen vliegmaatschappijen

Minimale deelnemers 4 en Maximaal deelname voor 10 personen


Als u het onderstaande antwoord formulier instuurt

Krijgt u het juiste programma toegestuurd met de data's en de correcte prijs.

Dit kan per datum iets verschillen door de vliegprijzen 

“Reis coordinator :  Pieter Nijdam Tel: 06 37017737