Een interessant plekje in Zuid Amerika

Talloze hoogtepunten zorgen voor onvergetelijke ogenblikken tijdens de reis.
De hoofdstad Paramaribo met z’n koloniale houten gebouwen zal u versteld doen staan. Ondoordringbaar tropisch regenwoud, brede rivieren, rijstvelden en gebergte zorgen voor onvergetelijke momenten tijdens de reis.
En dan hebben we het nog niet eens gehad over de smeltkroes van culturen en de vriendelijke bewoners van dit land.S
U spreekt natuurlijk ook de taal van het land.


 Dag 1 Aankomst – Paramaribo
U vertrekt vanaf Schiphol naar Suriname. Wij landen in de middag op de J.A.Pengel luchthaven waar medewerkers ons u opwachten.
Vervolgens rijden wij in ongeveer 80 min. naar het Recidence hotel te Pramaribo


Dag 2 City tour en  Historie over Water en Land
Om een beetje te wennen aan de sfeer beginnen we de rondreis met een stadsrondrit door de hoofdstad. Alle hoogtepunten zoals Fort Zeelandia, de houten Basiliek, de Joodse Synagoge naast de Moskee, het onafhankelijkheidsplein, het wrak van het Duitse schip ‘ de Goslar’ en de markt met haar exotische groenten en fruit worden bezocht.
Aansluitend gaan we met  een primitieve tentboot over de Suriname- en Commewijnerivier. We brengen een bezoek aan plantage Rust en Werk en het openluchtmuseum te nieuw Amsterdam. Op de plaats waar de Suriname- en de Commewijne rivier samenkomen is er de mogelijkheid dolfijnen te spotten.
Ontbijt, lunch zijn vandaag inbegrepen


Dag 3. Nickerie
Omstreeks 8.00 uur vertrekt u vanuit Paramaribo naar het plaatsje Nieuw-Nickerie, in het Noord-Westen van Suriname. De afstand Paramaribo-Nickerie is zo’n 240 km, maar onderweg brengt u en bezoek aan enkele historische plaatsen in de districten Saramacca en Coronie. Rond 13.30 uur zult u arriveren aan dfe steiger van het Akira Overwater Resort.

We maken een korte stop in het plaatsje Groningen. Eind 1845 vestigden zich in dit plaatsje de eerste Nederlandse boeren uit de Provincie Groningen. IN 1945 werd in Groningen een monument onthuld ter herdenking van de aanwezigheid van de “Boeroes” in Groningen, waarna wij onze weg vervolgen Eenmaal aangekomen in Nickerie, stappen wij op de boot naar Bigi Pan, waar u 2 nachten zult verblijven in het Akira Overwater Resort.

Aan het einde van de middag gaan we kijken hoe de vogels naar hun slaapplaatsen komen.

Na het diner gaan we kaaimannen spotten.
Vandaag ontbijt, lunch en diner inbegrepen.

Dag 4.  Bigi Pan –
De ochtend start met een kop koffie of thee op uw balkon om 5.30 uur, want tegen 6.00 uur kunt u de vogels hun slaapplaats zien verlaten. Een bijzonder moment om de gekleurde Ibissen en Zilverreigers te spotten!
Om 7.30 uur wordt het ontbijt geserveerd, na terugkomst van de vogeltour. Daarna bent u vrij om te kajakken, kanoën, vissen, zwemmen of heerlijk te relaxen. Na de lunch is er rond 16.30 uur een volgende vogeltrip, om de vogels te zien terugvliegen naar hun slaapplaats. Een magisch gebeuren, waarbij de duizenden vogels de lucht kleuren
Vandaag ontbijt, lunch en diner inbegrepen.


Dag 5  Bigi Pan Paramaribo
Na de tweede overnachting, verlaat u na het ontbijt, het Bigi Pan natuurgebied. Wij varen terug naar Nickerie voor een stadstour, waarbij wij de markt en de zeedijk bezoeken. Na de lunch vertrekken wij naar Paramaribo, waarbij wij onderweg de plaatsen Wageningen en Coronie bezoeken. U zult tegen 18.00 met een mooie ervaring rijker terugkomen in Paramaribo..
Vandaag zijn ontbijt, lunch inbegrepen.


Dag 6, Ralleyvallen
We vertrekken na het ontbijt naar de Raleighvallen een natuurrreservaat, midden in de jungle van Suriname, het kloppend hart van de Amazone. Deze tocht is zeer geschikt voor natuurliefhebbers. We beleven de omgeving, varen op de rivier genieten van het ondoordringbare bos

De overvloed aan verscheidenheid van natuur is fenomenaal alle 8 apensoorten die in Suriname voorkomen vinden we hier en ongeveer 400 vogelsoorten komen in dit gebied voor. Een van Surinaams meest complexe en rijke eco systemen.
Het bezoek is een garantie voor avontuur en plezier.

Het beklimmen van de Voltzberg is een heuze ervaring die u moet beleven om vanuit deze top over het ondoordringbare bos te kijken.
We vertrekken vanaf het hotel met een minibusje richting Witagron dwars door savanna’s en oerwoud als we daar aankomen stappen we in de gereed staande Korjalen om onze tocht via de Coppename rivier voort te zetten naar het Fungu eiland. We overnachten op Raleighvallen in lodges
Vandaag ontbijt , lunch en diner inbegrepen


Dag 7  Raleighvallen -Modervallen
In de morgen hebben we een tocht naar de moedervallen , een mooie wandeltocht  door de natuur daarna kunt u heerlijk zwemmen in de verkoelende Coppename rivier
Vandaag ontbijt , lunch en diner inbegrepen


Dag 8:  Raleighvallen - Voltzberg
Vandaag de ultieme uitdaging, het bedwingen van de top van de Voltzberg. De intensieve klim en de tocht door de jungle duurt ongeveer drie uur heen. ( Deze jungle tocht vereist wel een gezonde en goede conditie). Het uitzicht over het oerwoud vanaf deze granieten suikerbroodvormige berg is ongeëvenaard. Voor degene die de lange jungle toch niet maken is er een ongeëvenaarde jungletocht waarbij u oog in oog in contact komt met apen, en ziet u veel vogels waaronder ara’s en andere zeldzame soorten
Vandaag ontbijt , lunch en diner inbegrepen.


Dag 9  - Raleighvallen- Paramaribo
Na het ontbijt gaan we in de korjalen voor een lange maar erg mooie boottocht langs stroom versnellingen en zandbanken naar Witagron waar we de lunch zullen gebruiken. Vandaar gaan we verder naar ons verblijf in Paramaribo.
Vandaag ontbijt , lunch inbegrepen.


Dag 10   Palumeu
Vanaf vliegveld Zorg en Hoop (niet ver van Paramaribo) vliegt u in zo’n 75 minuten naar de airstrip bij het indianendorp Palumeu.

Bij aankomst wordt u opgevangen door de lokale medewerkers.
Ver in het zuiden van Suriname wacht u een bijzondere ervaring. Jungle Lodge Palumeu. Dit resort is in het woongebied van de Trio en Wajana indianen ligt op op ruim een uur vliegen van Paramaribo, Daar zult u kennismaken met de oorspronkelijke bewoners van het Amazone regenwoud en hun leefwijze die volledig gericht is op harmonie met de natuur. De comfortabele jungle lodges waarin u verblijft, bieden een schitterend uitzicht op de rivier. Boeiende vaartochten over de rivier en wandelingen door het bijzondere Amazone regenwoud completeren deze unieke ervaring waaraan u nog lang zult terugdenken. Na het avondeten wordt het programma van de volgende dag besproken en wordt er tevens meer verteld over de bewoners van het dorp. Vandaag ontbijt, lunch en diner inbegrepen.


Vanaf dag 10 t/m 15 kan  er ipv Palumeu ook de Kazikazima

Tour uitgevoord worden vraag de omschrijving en de meer prijs


Dag 11  Palumeu pothill
Wellicht was de roep van brulapen uw natuurlijke wekker. Vandaag maakt u kennis met het tropische regenwoud. Nog voor zonsopgang vaart u de rivier af en doet de bootsman even later de motor van de korjaal uit om in alle stilte het ontwaken van de natuur te ervaren. Tevens zoekt hij naar een mooie plek om te ontbijten, maar misschien doet u dat wel in de boot in alle stilte. Daarna vervolgt u de tocht naar het startpunt van het bospad naar Pothill, een granieten heuvel die u aan het einde van het bospad op kunt gaan. Tijdens de korjaaltocht over de Tapanahonyrivier en de wandeling zult u hoogst waarschijnlijk verschillende soorten vogels zien overvliegen, zoals ara’s, papagaaien en toekans. Misschien ziet u ook apen en/of een otter. Op de top van de Pothill wordt u beloond met een schitterend uitzicht over het oerwoud. De lunch is weer in Palumeu.Na de lunch gaan  we een bospad af lopen in de hoop nog wat vogels en misschien zelfs kaaimannen te zien en bezoeken we ook de bosgrondjes waar de indianen hun gewassen verbouwen.
Vandaag ontbijt, lunch en diner inbegrepen.


Dag 12  Mabukawatervallen
Na het ontbijt gaat u per korjaal naar de Mabukawatervallen  Er is  een boswandeling door de jungle met meer informatie over lokale bomen, planten en dieren. De omgeving zal er aan meewerken dat u de barbecue lunch niet licht zult vergeten. In de late namiddag bij zonsondergang neemt uw gids u mee voor een tocht over de rivier om te genieten van de nachtelijke oerwoud geluiden.
Vandaag ontbijt, lunch en diner inbegrepen.


Dag 13 Palumeu
's Ochtends neemt de gids u mee voor en jungletocht.

U komt meer te weten over de flora en fauna van het tropisch regenwoud. In de middag kunt u zwemmen of vanuit een hangmat genieten van de rust en gekuiden van het tropisch regenwoud

vandaag lunch en diner inbegrepen


Dag 14 :  Palumeu – Paramaribo
Na het ontbijt maakt u een uitgebreide dorpswandeling. Onderweg kunt u dan traditionele handgemaakte kunstnijverheid kopen. Na de lunch vertrekt u weer naar vliegveld Zorg en Hoop bij Paramaribo, daar wacht een busje om u weer naar uw hotel te brengen.
Hierna heeft u nog de gelegenheid de stad in te gaan.
Vandaag ontbijt , lunch inbegrepen.


dag 15 vrije dag Paramaribo 
vandaag ontbijt inbegrepen


Dag 16 Vertrek naar Schiphol Nederland.
ontbijt inbegrepen


Nog een paar uurtjes genieten van datgene wat Paramaribo u biedt dus eventueel nog gauw wat souvenirtjes kopen of nog even genieten van de waterkant en dan is de tijd daar om te vertrekken.
Na het middaguur rijdt de bus u naar het vliegveld waar we inchecken voor de nachtelijke vlucht naar Nederland.
Ontbijt inbegrepen


Dag 17  Aankomst op Schiphol,


home sweet home!.


Bij de reissom is inbegrepen:
Airport transfer en waar nodig voor verplaatsing van de groep
Overnachting in Recidence inn Anton Drachterweg  te Paramaribo
simpele lodges op bepaalde plaatsen
Nederlandse reisbegeleiding
Alle entree gelden, natuur bijdrage en lokale belastingen
alle maaltijden zoals aangegeven in het schema
ontbijt 15 x, lunch 11x , Diner 8x
ongelimiteerd water gedurende de reis
internationale vlucht naar en van Suriname

Binnenlandse vlucht

 

Niet inbegrepen:
reis en annulering verzekering
Entre Fe 33 euro vanaf 1 juli 2022
fooien

 

 

Prijs van deze tour is 3.362,00 euro op basis 2 pers kamer
Single toeslag 400,-- euro p/p
Onder voorbehoud van eventuele prijswijzingen vliegmaatschappijen

Minimale deelnemers 4 en Maximaal deelname voor 10 personen
Als u het onderstaande antwoord formulier instuurt

Krijgt u het juiste programma toegestuurd met de data's en de correcte prijs.

Dit kan per datum iets verschillen door de vliegprijzen


 “Reis coordinator : 
Pieter Nijdam Tel: 06 37017737