Suriname een interessante plek in Zuid Amerika maart 2023
 
 
 
 

Talloze hoogtepunten zorgen voor onvergetelijke ogenblikken tijdens de reis.
De hoofdstad Paramaribo met z’n koloniale houten gebouwen zal u versteld doen staan. Ondoordringbaar tropisch regenwoud, brede rivieren, rijstvelden en gebergte zorgen voor onvergetelijke momenten tijdens de reis.
En dan hebben we het nog niet eens gehad over de smeltkroes van culturen en de vriendelijke bewoners van dit land.S
U spreekt natuurlijk ook de taal van het land.


 Dag 1-dinsdag 7 maart 2023  Aankomst – Paramaribo
U vertrekt vanaf Schiphol naar Suriname. Wij landen in de middag op de J.A.Pengel luchthaven waar medewerkers ons u opwachten.
Vervolgens rijden wij in ongeveer 80 min. naar het Jacana Welness hotel in Paramaribo. Waar u welkom wordt geheten met en hapje en een drankje.


Dag 2- woensdag 8 maart 2023 City tour en  Historie over Water en Land
Om een beetje te wennen aan de sfeer beginnen we de rondreis met een stadsrondrit door de hoofdstad. Ale hoogtepunten zoals Fort Zeelandia, de houten Basiliek, de Joodse Synagoge naast de Moskee, het onafhankelijkheidsplein, het wrak van het Duitse schip ‘ de Goslar’ en de markt met haar exotische groenten en fruit worden bezocht.
Aansluitend gaan we met  een primitieve tentboot over de Suriname- en Commewijnerivier. We brengen een bezoek aan plantage Rust en Werk, plantage Margaretha en het openluchtmuseum. Op de plaats waar de Suriname- en de Commewijne rivier samenkomen is er de mogelijkheid dolfijnen te spotten.
Ontbijt, lunch zijn vandaag inbegrepen


Dag 3. Donderdag 9 maart 2023 Nickerie
Omstreeks 9.00 uur vertrekt u vanuit Paramaribo naar het plaatsje Nieuw-Nickerie, in het Noord-Westen van Suriname. De afstand Paramaribo-Nickerie is zo’n 240 km, maar onderweg brengt u en bezoek aan enkele historische plaatsen in de districten Saramacca en Coronie. Rond 17.30 uur zult u arriveren in het Akira Overwater Resort.

We maken een korte stop in het plaatsje Groningen. Eind 1845 vestigden zich in dit plaatsje de eerste Nederlandse boeren uit de Provincie Groningen. IN 1945 werd in Groningen een monument onthuld ter herdenking van de aanwezigheid van de “Boeroes” in Groningen, waarna wij onze weg vervolgen en om 12.00 uur aankomen in het vissersdorp Boskamp. Hier maken wij een korte wandeling en wordt er indien mogelijk een bezoek gebracht aan één van de traditionele visrokerijen.

Na een lichte lunch wordt de reis voortgezet en komen wij langs Coronie, een district dat bekend staat om de vele kokosnoten parwahoning. Eenmaal aangekomen in Nickerie, stappen wij op de boot naar Bigi Pan, waar u 2 nachten zult verblijven in het Akira Overwater Resort. Na het diner gaan we kaaimannen spotten.
Vandaag ontbijt, lunch en diner inbegrepen.

Dag 4. Vrijdag 10 maart 2023 Bigi Pan –
De ochtend start met een kop koffie of thee op uw balkon om 5.30 uur, want tegen 6.00 uur kunt u de vogels hun slaapplaats zien verlaten. Een bijzonder moment om de gekleurde Ibissen en Zilverreigers te spotten!
Om 7.30 uur wordt het ontbijt geserveerd, na terugkomst van de vogeltour. Daarna bent u vrij om te kajakken, kanoën, vissen, zwemmen of heerlijk te relaxen. Na de lunch is er rond 16.30 uur een volgende vogeltrip, om de vogels te zien terugvliegen naar hun slaapplaats. Een magisch gebeuren, waarbij de duizenden vogels de lucht kleuren
Vandaag ontbijt, lunch en diner inbegrepen.


Dag 5 zaterdag 11 maart 2023 Bigi Pan Paramaribo
Na de tweede overnachting, verlaat u na het ontbijt, het Bigi Pan natuurgebied. Wij varen terug naar Nickerie voor een stadstour, waarbij wij de markt en de zeedijk bezoeken. Na de lunch vertrekken wij naar Paramaribo, waarbij wij onderweg de plaatsen Wageningen en Coronie bezoeken. U zult tegen 18.00 met een mooie ervaring rijker terugkomen in Paramaribo..
Vandaag zijn ontbijt, lunch inbegrepen.


 Dag 6, zondag 12 maart 2023 Ralleyvallen
We vertrekken na het ontbijt naar de Raleighvallen een natuurrreservaat, midden in de jungle van Suriname, het kloppend hart van de Amazone. Deze tocht is zeer geschikt voor natuurliefhebbers. We beleven de omgeving, varen op de rivier genieten van het ondoordringbare bos De overvloed aan verscheidenheid van natuur is fenomenaal in alle 8 apensoorten die in Suriname voorkomen vinden we hier en ongeveer 400 vogelsoorten komen in dit gebied voor. Een van Surinaams meest complexe en rijke eco systemen.
Het bezoek is een garantie voor avontuur en plezier.

Het beklimmen van de Voltzberg is een heuze ervaring die u moet beleven om vanuit deze top over het ondoordringbare bos te kijken.
We vertrekken vanaf het hotel met een minibusje richting Witagron dwars door savanna’s en oerwoud als we daar aankomen stappen we in de gereed staande Korjalen om onze tocht via de Coppename rivier voort te zetten naar het Fungu eiland. We overnachten op Raleighvallen in lodges
Vandaag ontbijt , lunch en diner inbegrepen


Dag 7 maandag 13 maart 2023: - Raleighvallen -Modervallen
In de morgen hebben we een tocht naar de moedervallen , een mooie wandeltocht  door de natuur daarna kunt u heerlijk zwemmen in de verkoelende Coppename rivier
Vandaag ontbijt , lunch en diner inbegrepen


Dag 8: dinsdag 14 maart 2023 Raleighvallen - Voltzberg
Vandaag de ultieme uitdaging, het bedwingen van de top van de Voltzberg. De intensieve klim en de tocht door de jungle duurt ongeveer drie uur heen. ( Deze jungle tocht vereist wel een gezonde en goede conditie). Het uitzicht over het oerwoud vanaf deze granieten suikerbroodvormige berg is ongeëvenaard. Voor degene die de lange jungle toch niet maken is er een ongeëvenaarde jungletocht waarbij u oog in oog in contact komt met apen, en ziet u veel vogels waaronder ara’s en andere zeldzame soorten
Vandaag ontbijt , lunch en diner inbegrepen.


Dag 9 woensdag 15 maart 2023: - Raleighvallen- Paramaribo
Na het ontbijt gaan we in de korjalen voor een lange maar erg mooie boottocht langs stroom versnellingen en zandbanken naar Witagron waar we de lunch zullen gebruiken. Vandaar gaan we verder naar ons oord verblijf in Paramaribo.
Vandaag ontbijt , lunch inbegrepen.


Dag 10 Donderdag 16 maart 2023 Vrije dag Paramaribo
Vandaag heerlijk bekomen in het Welnessresort van de spannende dagen
Vandaag ontbijt inbegrepen


Dag 11 vrijdag 17 maart 2023 Palumeu
Vanaf vliegveld Zorg en Hoop (niet ver van Paramaribo) vliegt u in zo’n 75 minuten naar de airstrip bij het indianendorp Palumeu. Bij aankomst wordt u opgevangen door de lokale medewerkers.
Het vakantiedorp Palumeu heeft dezelfde naam als het ernaast liggende dorpje van de Trio en Wayana indianen. In de namiddag bezoekt u met een gids dit dorp om kennis te maken met de leefwijze en de kunstnijverheid van deze alleroudste bewoners van het Amazonewoud. Uw jungle lodge is gebouwd in traditionele stijl, de frisse avonden maken airconditioning of een ventilator overbodig. Voor de verlichting wordt gebruik gemaakt van zonne-energie en de maaltijden worden op een houtvuur bereid met voornamelijk Surinaamse ingrediënten. Na het avondeten wordt het programma van de volgende dag besproken en wordt er tevens meer verteld over de bewoners van het dorp.

Vandaag ontbijt, lunch en diner inbegrepen.


Dag 12 zaterdag 18 maart 2023 Palumeu
Wellicht was de roep van brulapen uw natuurlijke wekker. Vandaag maakt u kennis met het tropische regenwoud. Nog voor zonsopgang vaart u de rivier af en doet de bootsman even later de motor van de korjaal uit om in alle stilte het ontwaken van de natuur te ervaren. Tevens zoekt hij naar een mooie plek om te ontbijten, maar misschien doet u dat wel in de boot in alle stilte. Daarna vervolgt u de tocht naar het startpunt van het bospad naar Pothill, een granieten heuvel die u aan het einde van het bospad op kunt gaan. Tijdens de korjaaltocht over de Tapanahonyrivier en de wandeling zult u hoogst waarschijnlijk verschillende soorten vogels zien overvliegen, zoals ara’s, papagaaien en toekans. Misschien ziet u ook apen en/of een otter. Op de top van de Pothill wordt u beloond met een schitterend uitzicht over het oerwoud. De lunch is weer in Palumeu.Na de lunch gaan  we een bospad af lopen in de hoop nog wat vogels en misschien zelfs kaaimannen te zien en bezoeken we ook de bosgrondjes waar de indianen hun gewassen verbouwen.
Vandaag ontbijt, lunch en diner inbegrepen.


Dag 13 zondag 19 maart2023 Mabukawatervallen
Na het ontbijt gaat u per korjaal naar de Mabukawatervallen  Er is  een boswandeling door de jungle met meer informatie over lokale bomen, planten en dieren. De omgeving zal er aan meewerken dat u de barbecue lunch niet licht zult vergeten. In de late namiddag bij zonsondergang neemt uw gids u mee voor een tocht over de rivier om te genieten van de nachtelijke oerwoud geluiden.
Vandaag ontbijt, lunch en diner inbegrepen.


Dag 14 : maandag 20 maart 2023 Palumeu – Paramaribo
Na het ontbijt maakt u een uitgebreide dorpswandeling. Onderweg kunt u dan traditionele handgemaakte kunstnijverheid kopen. Na de lunch vertrekt u weer naar vliegveld Zorg en Hoop bij Paramaribo, daar wacht een busje om u weer naar uw hotel te brengen.
Hierna heeft u nog de gelegenheid de stad in te gaan.
Vandaag ontbijt , lunch inbegrepen.


Dag 15 dinsdag  21 maart 2023 Vertrek naar Schiphol Nederland.
Nog een paar uurtjes genieten van datgene wat Paramaribo u biedt dus eventueel nog gauw wat souvenirtjes kopen of nog even genieten van de waterkant en dan is de tijd daar om te vertrekken.
Na het middaguur rijdt de bus u naar het vliegveld waar we inchecken voor de nachtelijke vlucht naar Nederland.
Ontbijt en lunch inbegrepen


Dag 16 woensdag  22 maart 2023 Aankomst op Schiphol,
home sweet home!.


Bij de reissom is inbegrepen:
Airport transfer en waar nodig voor verplaatsing van de groep
Overnachting in Jacana Wellness Resort te  Paramaribo
simpele lodges op bepaalde plaatsen
Nederlandse reisbegeleiding
Alle entree gelden, natuur bijdrage en lokale belastingen
alle maaltijden zoals aangegeven in het schema
ontbijt 14 x, lunch 13x , Diner 8x
ongelimiteerd water gedurende de reis
internationale vlucht naar en van Suriname
Vliegtax

 

Niet inbegrepen:
reis en annulering verzekering
Entre Fee 50 euro
fooien

 

Prijs van deze tour is 2.722,50 euro op basis 2 pers kamer
Single toeslag 440,-- euro p/p
Onder voorbehoud van eventuele prijswijzingen vliegmaatschappijen

Minimale deelnemers 4 en Maximaal deelname voor 12 personen


“Reis coordinator : 
Pieter Nijdam Tel: 06 37017737


De tours worden geboekt bij
 Avira Travel te Amsterdam