Op Ontdekking in Suriname okt 2023

Talloze hoogtepunten zorgen voor onvergetelijke ogenblikken tijdens de reis.
Hoofdstad Paramaribo met z’n koloniale houten gebouwen zal u versteld doen staan. Ondoordringbaar tropisch regenwoud, brede rivieren  en ook het stuwmeer met zijn verdronken bomen is zeer apart.
En dan hebben we het nog niet eens gehad over de smeltkroes van culturen en de vriendelijke bewoners van dit land.
En overal wordt er Nederlands gesproken.


1e dag: donderdag 23 november 2023 Paramaribo
Vanaf Schiphol Amsterdam vertrekken voor de vlucht naar Paramaribo. Hier staat de gids klaar die u naar het Royal Breeze hotel begeleidt waar de eerste 2 nachten zijn gereserveerd.


2e dag: vrijdag 24 november 2023 Paramaribo City tour
Vandaag gaan we te voet Paramaribo verkennen zoals de palmentuin, de houten basiliek/ kathedraal en verdere bezienswaardigheden, de gids vertelt u er van alles over. ’s Middags bent u vrij en kunt u de stad verder verkennen.
Vandaag is ontbijt inbegrepen


3e dag: zaterdag 25 november 2023  Fungu eiland
Om 7.00 uur a.m. vertrekken we met de auto naar Witagron; bij aankomst wordt er geluncht, waarna de boten worden ingeladen voor de boottocht naar de Raleighvallen. Bij aankomst, kennismaking met de beheerder, waarna men de accommodatie kan opzoeken voor de intrek. De middag zullen wij wat wandelen, indien gewenst, een duikje in de rivier.
Vandaag ontbijt, lunch en diner inbegrepen


4e dag zondag 26 november 2023 Voltzberg
Direct na het ontbijt maken wij ons klaar voor de tocht door het bos naar de Voltzberg. Deze tocht is zeer boeiend en indrukwekkend. Men kan er veel dieren tegenkomen, zoals apen, vogels, wilde zwijnen enz. Hoogtepunt op deze dag is uiteraard de klim naar de top (240 m), waar u van een prachtig uitzicht over het tropisch regenwoud kunt genieten. Voor de afkoeling stoppen we bij de Ajoemaravallen voordat wij bij onze lodge aankomen. Na het avondeten gezellig samenzijn.
Vandaag ontbijt, lunch en diner inbegrepen


5e dag maandag 27 november 2023 Moedervallen
Na het ontbijt vertrekken wij met de boot naar de adembenemende moedervallen. Na de lunch heeft u een vrije middag om zelf te bepalen of u wilt zwemmen, vissen, zonnen, hangmatteren of relaxen. Rond 18.00 uur lopen wij met zijn allen naar het vliegveld, waar u verschillende vogelsoorten kunt spotten en tegelijk de zonsondergang kunt meemaken. Na het avondeten gezellig samen zijn en indien gewenst een culturele show met zang en dans van de plaatselijke Raleighboys.
Vandaag ontbijt, lunch en diner inbegrepen 


6e dag dinsdag 28 november 2023 Terug naar Paramaribo
Omstreeks 10.00 uur a.m. vertrekken wij weer met de boot naar Witagron van waaruit wij met de auto terugkeren naar Paramaribo.
Vandaag ontbijt, lunch inbegrepen


 7e dag woensdag 29 november 2023 Vrije dag Paramaribo
Een dag om bij te komen van de actieve dagen,
vandaag ontbijt inbegrepen


8e dag  donderdag 30 november 2023 Commewijnetour‘
We rijden met een busje naar Leopoldsburg en gaan met  een primitieve tentboot over de Suriname- en Commewijnerivier.
Een bezoek aan plantage Rust en Werk, plantage Margaretha en het openluchtmuseum. Op de plaats waar de Suriname- en de Commewijne rivier samenkomen is er de mogelijkheid dolfijnen te spotten.
Vandaag ontbijt, lunch inbegrepen


9e dag:  vrijdag 1 december 2023 Plantage Peperpot
Na het ontbijt het vertrekken we naar Plantage de Peperpot waar u een rondleiding krijgt door de plantage wat nu een natuurgebied is met veel vogels en planten. We overnachten weer in het hotel te Paramaribo.
Vandaag Ontbijt en Lunch inbegrepen


10e dag  zaterdag 2 december 2023 Brownsberg – Ston-eiland
Met de bus vertrekt u vanaf Paramaribo naar Brownsberg. Aangekomen op Brownsberg bij het Mazaroniplateau, heeft u een prachtig uitzicht op het stuwmeer. Daarna volgt een wandeling naar de Leo- en /of Irenevallen.
Een wandeling door de mooie natuur waar u interessante flora en fauna zult zien onderweg naar de heerlijke verfrissende watervallen. In de namiddag reizen we af naar Ston - Eiland waar wij zullen overnachten. 
Ontbijt, lunch en diner inbegrepen


 11e dag  zondag 3 december 2023 Ston-eiland Jaw Jaw
Na het ontbijt kunt u gaan vissen, kayaken, zwemmen en of zonnen. Na de lunch vertrekken wij richting Atjoni.  Vanuit Atjonie stapt u over in een korjaal met buitenboordmotor voor een aangename vaartocht naar het dorp Jaw Jaw. De vaartocht duur ongeveer een halfuur. Na aankomst kunt u de rest van de middag geheel naar eigen wens besteden. Mogelijk dat u ervoor kiest lekker te ontspannen in de schitterende Jaw Jaw stroomversnelling die vlak bij uw accommodatie stroomt.. 
Ontbijt, lunch en diner inbegrepen


12e dag maandag 4 december 2023 Jaw Jaw
Na het ontbijt maakt u een boswandeling door het regenwoud gevolgd door een dorpswandeling waarbij u kennis maakt met de cultuur van de Saramaccaners die de Afrikaanse tradities van visserij, jacht, boten bouwen en natuurgeneeswijzen volop levend hebben gehouden in de Surinaamse jungle. Na de lunch brengt u een bezoek aan het verder gelegen dorp Gunsi, vanwaar u een wandeltocht maakt naar het dorp Nieuw Aurora/ Laduani. Vanuit Laduani vaart u naar de Ferulasi stroomversnelling waar u heerlijk kunt verpozen. In de late namiddag vaart u terug naar Jaw Jaw. In de avond kunt u genieten van een culturele show.   
Ontbijt, lunch en diner inbegrepen


 13e Dag dinsdag 5 december 2023 Jaw Jaw Overbridge
Deze ochtend kunt u geheel naar eigen behoefte invullen. Na de lunch varen we terug naar Atjonie, waar het busje u op wacht om u te brengen naar Overbridge resort. Na deze intensieve dag kunt u lekker bijkomen op het strand van het Overbridge River Resort.
Hier brengen we ook de nacht door in de cabana’s.
Ontbijt, lunch en diner zijn vandaag inbegrepen


14e Dag woensdag 6 december 2023 Via Lelydorp terug Paramaribo
Na het ontbijt vertrekken we naar Lelydorp waar we de vlindertuin gaan bezoeken.
Zodra u onze tropische vlindertuin binnenstapt, waant u zich in een magisch sprookjesbos. De natuurlijke woonomgeving waar de prachtige Surinaamse vlinders vandaan komen, is er zoveel als mogelijk nagebootst en het resultaat is tegelijkertijd rustgevend en betoverend. U wandelt over groen omringde paadjes tussen de geurige planten en bloemen door, langs een kabbelend stroompje dat in een waterval van de rotsen naar beneden stort en ondertussen wordt u omringd door talloze bontgekleurde vlinders die vrolijk om u heen fladderen. In ons bijzondere gaas omringde tropische tuin kunt u oneindig genieten van een rijkdom aan geuren en kleuren zoals alleen de natuur die kan bieden. U kunt er op uw gemak het gedrag en de gewoonten van de verschillende vlindersoorten w waarnemen en krijgt ongetwijfeld een nieuwe waardering voor deze prachtige en gevarieerde insectensoort. 
Vandaag ontbijt en lunch inbegrepen


15e dag donderdag 7 december 2023 vrij en transfer naar Zanderij
Nog een paar uurtjes genieten van datgene wat Paramaribo u biedt dus eventueel nog gauw wat souvenirtjes kopen of nog even genieten van de waterkant, maar ook nog even genieten van het zwembad kan natuurlijk ook en dan is de tijd daar om te vertrekken. Na het middaguur rijdt de bus u naar het vliegveld waar we inchecken voor de nachtelijke vlucht naar Nederland.
Ontbijt inbegrepen


16e dag dinsdag 7 november 2023 thuis
Aankomst op Schiphol, home sweet home!.

 

Prijs van deze tour is 2.619,00 euro op basis 2 pers kamer
Single Toeslag 460,00 euro p/p
Onder voorbehoud van eventuele prijswijzigingen vliegmaatschappijen
Minimale deelnemers 4 en Maximaal deelname 10 personen

 

Bij de reissom is inbegrepen:
• Verzorging  Royal Breeze Hotel in Paramaribo is op basis van logies en ontbijt
• Op tourdagen volpension.
• Vervoer in een lokale coaster- of minibus met airconditioning, 
  Boottochten per korjaal met buitenboordmotor
• De excursies zoals omschreven.
• Bos- en dorpswandelingen onder begeleiding van lokale gidsen
• Verblijf op tourdagen; in eenvoudige lodge op basis van volpension
  Slechts beperkte elektriciteit op sommige plaatsen. (geen airco),
Lokale begeleiding door een Nederlands sprekende gids
Vliegticket Amsterdam – Paramaribo v.v. per KLM
Ontbijt 14 x. lunch 11 x, diner 6 x.


Niet inbegrepen:
Fooien
lunches en diners tijdens de vrije dagen
optionele excursies.
Entre Fee 33 euro vanaf 1 juli 2022

 Reis coördinator: Pieter Nijdam Tel: 06 37017737

 De reizen worden geboekt bij Avira Travel 2e Nassaustraat Amsterdam