Ontdek Suriname Plus november 2024
 
 
 
 

Dit is een reis vooral voor de wat oudere deelnemers.
Een reis met veel hoogte punten, zoals de oude binnenstad van Paramaribo met zijn oude houten koloniale huizen.
De mooie houten kathedraal/basiliek, de palmentuin, mooie tempels en de kleurige markten.
Maar ook het binnenland, het land van de Marrons en de vele natuurlijke plekken met vele vogels en dieren is een hele belevenis.
Ook bezoekt u nog oude plantages, wat een indruk geeft van het leven vroeger.
Overal waar u komt spreekt men de Nederlandse taal.

 

1e  dag: dinsdag 12 november  2024 Paramaribo
Bij aankomst op Zanderij het internationaal vliegveld van Suriname staat de gids klaar om U naar het Royal Breeze hotel aan de Waterkant te Paramaribo te begeleiden waar de eerste  nachten zijn gereserveerd.


2e  dag: woensdag 13 november 2024 Paramaribo City Tour
Om een beetje te wennen aan de sfeer, de omgeving en het klimaat beginnen wij de rondreis met een stadstour door de hoofdstad.
De hoogtepunten zoals Fort Zeelandia, de houten Kathedraal, de Joodse Synagoge naast de Moskee, het Onafhankelijkheidsplein en de markt met haar exotische groenten en fruit worden bezocht. De middag hierna is vrij te besteden. Overnachting in Paramaribo
Vandaag ontbijt inbegrepen

.

3e dag : donderdag 14 november 2024  vrije dag
Een dag om  de stad verder te ontdekken en tot rust te komen.
Vandaag is het ontbijt inbegrepen


4e dag vrijdag 15 november 2024 Vertrek naar Anaula.
Africaanse cultuur in de Bush Bush Anaula
Anaula is een eiland in de Surinamerivier. Het ligt in het Boven-Surinamegebied op ongeveer 170 km van Paramaribo en ongeveer een uur varen vanaf een vertrekpunt ten Zuiden van het Brokopondostuwmeer. Het eiland is een natuurreservaat maar een klein deel is ingericht als resort.
We vertrekken na het ontbijt met de bus naar Atjonie waar we over stappen in een korjaal om ons naar Anaula resort te laten brengen. We varen circa 50 minuten per gemotoriseerde korjaal naar het comfortabele Anaula Nature Resort, gelegen aan de voet van de Ferullasivallen, waar u tevens zult overnachten. Tijdens deze vaartocht komen wij een adembenemende natuur en diverse Marrondorpen tegen. Tevens passeren wij de onstuimige Jaw-Jaw stroomversnelling.

Na een lichte lunch in buffetvorm in onze prachtige eetzaal, zal het inchecken geschieden.
Hierna hebt u even de gelegenheid het resort te verkennen.

In de voormiddag varen we per korjaal naar een nabijgelegen zwemgelegenheid, in de Ferullasi stroomversnelling, waar we kunnen relaxen, zwemmen en genieten van een natuurlijke bruisbad.
Vandaag ontbijt, lunch en diner inbegrepen

 

5e dag zaterdag  16 november 2024 Diverse activiteiten

Na het ontbijt varen we per korjaal naar het dorp Nieuw- Aurora voor een dorpswandeling. Tijdens de rondleiding door het dorp maakt u kennis met de lokale bevolking en met hun unieke manier van leven en hun traditionele gewoontes en gebruiken. Wij brengen een bezoek aan de missiepost met onder meer een kerk, een lagere school en een medische post.
Omstreeks 16.30 uur maken wij een boswandeling op het eiland, waarop het resort zich bevindt. Tijdens deze boswandeling krijgt u uitleg over het lokaal medicinaal gebruik van planten. Tijdens de binnenlandse oorlog in 1986 bezochten de Junglecommando’s van Ronnie Brunswijk het eiland voor hun onsterfelijkheidsrituelen. De overblijfselen van deze rituelen op het eiland herinneren ons aan dit unieke stukje geschiedenis. In de avonduren kunt u genieten van een heerlijk diner. Na het diner kunnen wij genieten van een cultureel dansoptreden. Traditionele dansen zoals de Seketi, Awasa en Bandamba zullen voor ons worden uitgevoerd. Door onze gids zal er uitleg worden gegeven over de inhoud en betekenis van deze dansen.
Vandaag ontbijt, lunch en diner inbegrepen

6e dag: zondag 17 november 2024 Vrije dag op Anaula
Deze dag mag u naar eigen beleven invullen, de hangmat kampen staan er voor uw gemak. Een wandeling op het eiland is aan te bevelen, u kan dan in alle rust luisteren naar de geluiden van onze eilandbewoners of verpozen boven het water op een plateau. Een boekje lezen aan ons mooi zwembad onder de gazebo, is ook geen onaantrekkelijk idee.
Vandaag ontbijt, lunch en diner inbegrepen

 

7e dag: maandag 18 november  2024 Anaula Overbridge
Deze ochtend kunt u geheel naar eigen behoefte invullen. Na de lunch varen we terug naar Atjonie, waar het busje u op wacht om u te brengen naar Overbridge resort. Na deze intensieve dag kunt u lekker bijkomen op het strand van het Overbridge River Resort.
Hier brengen we ook de nacht door in de cabana’s.
Ontbijt, lunch en diner zijn vandaag inbegrepen.


8e dag dinsdag 19 november 2024  Joden Savanne
Deze ochtend maken we ons klaar voor de historische tocht naar de eerste joodse nederzetting in Suriname, de Joden Savanne. Hier vindt u nog veel oude graven met ieder zijn eigen verhaal. Daarna keren we terug naar Overbridge waar we de nacht weer doorbrengen.
Vandaag ontbijt, lunch en diner inbegrepen


9e dag woensdag 20 november 2024 Overbridge Paramaribo
Na het ontbijt vertrekken we naar Lelydorp waar we de vlindertuin gaan bezoeken.
Zodra u onze tropische vlindertuin binnenstapt, waant u zich in een magisch sprookjesbos. De natuurlijke woonomgeving waar de prachtige Surinaamse vlinders vandaan komen, is er zoveel als mogelijk nagebootst en het resultaat is tegelijkertijd rustgevend en betoverend. U wandelt over groen omringde paadjes tussen de geurige planten en bloemen door, langs een kabbelend stroompje dat in een waterval van de rotsen naar beneden stort en ondertussen wordt u omringd door talloze bontgekleurde vlinders die vrolijk om u heen fladderen. In ons bijzondere gaas omringde tropische tuin kunt u oneindig genieten van een rijkdom aan geuren en kleuren zoals alleen de natuur die kan bieden. U kunt er op uw gemak het gedrag en de gewoonten van de verschillende vlindersoorten w waarnemen en krijgt ongetwijfeld een nieuwe waardering voor deze prachtige en gevarieerde insectensoort. 
Vandaag ontbijt en lunch inbegrepen


10e dag  donderdag  21 november 2024 Pantage en Museum Bakkie
Tijdens deze tocht zult u de geschiedenis van plantage Bakkie te horen krijgen. Oude suikermolens in de jungle, waterputten en sluizen, dat alles zult u ervaren op deze toch. Een klein museumpje zal u zeker verrassen. Vandaag ontbijt en lunch inbegrepen


11e dag vrijdag 22 november 2024 Vertrek naar het westen van Suriname
Na het ontbijt vertrekt u vanuit Paramaribo naar het plaatsje Nieuw-Nickerie, in het Noordwesten van Suriname. De afstand Paramaribo-Nickerie is zo’n 240 km, maar onderweg brengt u een bezoek aan enkele historische plaatsen in de districten Saramacca en Coronie.
We maken een korte stop in het plaatsje Groningen. Eind 1845 vestigden zich in dit plaatsje de eerste Nederlandse boeren uit de Provincie Groningen. In 1945 werd in Groningen een monument onthuld ter herdenking van de aanwezigheid van de “Boeroes” in Groningen.
Waarna wij onze weg vervolgen en om 12.00 uur aankomen in het vissersdorp Boskamp.
Hier maken wij een korte wandeling en wordt er indien mogelijk een bezoek gebracht aan één van de traditionele visrokerijen. Na een lichte lunch wordt de reis voortgezet en komen wij langs Coronie, een district dat bekend staat om de vele kokosnoten parwahoning.
Ook het plaatsje Wageningen doen we aan. Eenmaal aangekomen in Nickerie nemen we onze intrek in het hotel.
’s Avonds voor het diner bezoeken we de zeedijk waar een mooie tempel staat en waar aan de overkant Guyana ligt.
vandaag is het ontbijt , lunch en diner inbegrepen.


12e dag  zaterdag 23 november 2024 Bigi Pan
Na het ontbijt bezoeken we de markt in Nickerie die veel leuker en gemoedelijker is dan in Paramaribo.
Ook kunt hij een wandeling maken door het dorp en maken we een rondrit in de omgeveing en zorgen we dat we rond het middag uur bij de steiger zijn van Akira om ons het Bigi Pan in te laten brengen.
‘savond gaan we kijken hoe de rode ibissen en flamingo’s hun slaap plaatsen komen innemen.
Vandaag ontbijt, lunch en diner inbegrepen.


13e dag zondag 24 november 2024  Bigi Pan –
De ochtend start met een kop koffie of thee op uw balkon om 5.30 uur, want tegen 6.30 uur kunt u de vogels hun slaapplaats zien verlaten. Een bijzonder moment om de gekleurde Ibissen en Zilverreigers te spotten!
Om 8 uur wordt het ontbijt geserveerd, na terugkomst van de vogeltour. Daarna bent u vrij om te kajakken, kanoën, vissen, zwemmen of heerlijk te relaxen. Na de lunch is er rond 16.30 uur een volgende vogeltrip, om de vogels te zien terugvliegen naar hun slaapplaats. Een magisch gebeuren, waarbij de duizenden vogels de lucht kleuren.
Vandaag ontbijt, lunch en diner inbegrepen.


14e dag: maandag 25 november 2024 Bigi Pan Paramaribo
Na de tweede overnachting, verlaat u na de lunch, het Bigi Pan natuurgebied.
 En  vertrekken wij naar Paramaribo, waarbij wij onderweg de plaatsen Wageningen en Coronie bezoeken. U zult tegen 18.00 met een mooie ervaring rijker terugkomen in Paramaribo.
Vandaag zijn ontbijt, lunch inbegrepen.


15e dag: dinsdag 26 november . Commewijne tour overnachting Frederiksdorp
We nemen de bus naar Leonsberg en varen met een primitieve tentboot over de Suriname- en Commewijnerivier. We bezoeken de openlucht museum te Nieuw Amsterdam en we brengen een bezoek aan plantage Rust en Werk, de plantage Margaretha. Op de plaats waar de Suriname- en de Commewijne rivier samenkomen is er de mogelijkheid dolfijnen te spotten. De trip eindigt in Frederiksdorp een oude politiepost die in 1873 gesticht is op de plantage Frederiksdorp waar toen bijna 110 Javaanse en hindoestaanse contractarbeiders werkten daarvoor waren er ongeveer 200 slaven.  Frederiksdorp is uitgebreid met mooie cabana’s en een zwembad.
Hier brengen we de nacht door.
Vandaag is het ontbijt, lunch en diner inbegrepen.


16e dag: woensdag 27 november 2024 Frederiksdorp.
Na het ontbijt is het mogelijk optioneel een fietstocht naar het oosten te maken, De gids van Frederiksdorp  neemt  u dan mee op een fietstocht in oostelijke richting naar Plantage Kronenburg. U passeert diverse oude en soms overwoekerde plantages, sluizen en kanalen. De gids vertelt u over de historie en de verschillende culturen in het district. , s Middags is er de mogelijkheid om een boottocht te maken in het wetland gebied, waarbij u ziet hoe vroeger de plantages er uit zagen en hoe de rijstvelden liepen. (optioneel)
Vandaag is het ontbijt, lunch en diner inbegrepen


17e dag donderdag 28 november 2024 Mariënburg – Plantage de Peperpot
Na het ontbijt wordt u de Commewijnerivier overgezet waar het busje u opwacht
Daarna gaan we naar Mariënburg, een vroegere suikerfabriek, waar we een kijkje nemen.
Daarna gaat het verder naar “De Plantage Peperpot”, een oude koffie- en cacaoplantage . Hier wordt gelogeerd in het oude plantagehuis of in de vroegere officiers woningen die geheel gerestaureerd zijn. ’s Avonds is hier het diner in een sfeervol restaurant.
Vandaag ontbijt, lunch en diner inbegrepen.

18e dag: vrijdag 29 november 2024 Plantage Peperpot - Paramaribo
Na het ontbijt maken we een wandeling over de plantage Peperpot zowel over de Plantage als het achterliggende bos waar we veel verschillende planten aan treffen maar ook veel vogels.
Na de lunch vertrekken we weer naar Paramaribo waar we weer ons intrek nemen in het Breeze hotel
Vandaag ontbijt en lunch inbegrepen.


19e dag 30 november 2024 Vrije dag
Vandaag een vrije dag die u zelf kunt invullen een terrasje pakken of nog wat inkopen doen in de stad maar ook een bezoek aan het Cottamissiemuseum of Ford Zeelandia behoord tot de mogelijkheden
Vandaag ontbijt inbegrepen


20e dag zondag  1 december 2024 Vertrek naar Nederland.
De ochtend heeft u nog vrij voor eigen besteding.
Daarna transfer naar de luchthaven van Paramaribo en check-in voor de terugtocht naar Nederland.
Vandaag ontbijt inbegrepen


21e dag maandag 2 december 2024 2024: Amsterdam
Aankomst op de luchthaven Schiphol.


Reissom euro  3.387,00  p/p 2 persoon kamer
Toeslag euro  632,50 p/p 1 pers. Kamer
Onder voorbehoud van eventuele prijswijzingen vliegmaatschappijen
Minimale deelnemers 4 en Maximaal deelname voor 10 personen

Inbegrepen:

 • Transfer van de luchthaven naar het hotel v.v. in air- conditioner bus(sen)
 • 2 nachten in de lodge van Frederiks dorp op basis van twee persoonskamer
 • 3 nachten Anaula op basis van twee persoonskamer
 • 2 nachten Overbridge op basis van twee persoonskamer
 • 2 nachten Akira Bigi Pan op basis twee persoonskamer
 • 1 nacht Regency hotel Nickerie op basis van twee persoonskamer
 • 1 nacht Peperpot op basis van twee persoonskamer
  8 nachten Royal Breeze hotel te Paramaribo op basis van twee persoonskamer
 • Alle excursies en tours zijn onder begeleiding van een Nederlandssprekende gids
 • De maaltijden zoals in bovenstaand reisschema verwerkt: 18x ontbijt,14x lunch & 10x diner
 • Alle entreegelden tijdens de verschillende excursies
 • Vliegticket Amsterdam – Paramaribo v.v.

 

Niet inbegrepen:
Entree fee 33 euro
Verzekeringen
Fooien

 

De reizen worden geboekt bij Erco Reizen Dordtselaan 144d Rotterdam

 

“Reis coordinator :  Pieter Nijdam Tel +31 637017737