Ontdek Suriname Plus november 2023

Dit is een reis vooral voor de wat oudere deelnemers.
Een reis met veel hoogte punten, zoals de oude binnenstad van Paramaribo met zijn oude houten koloniale huizen.
De mooie houten kathedraal/basiliek, de palmentuin, mooie tempels en de kleurige markten.
Maar ook het binnenland, het land van de Marrons en de vele natuurlijke plekken met vele vogels en dieren is een hele belevenis.
Ook bezoekt u nog oude plantages, wat een indruk geeft van het leven vroeger.
Overal waar u komt spreekt men de Nederlandse taal.

 

1e  dag: dinsdag 14 november 2023 Paramaribo
Bij aankomst op Zanderij het internationaal vliegveld van Suriname staat de gids klaar om U naar het Royal Breeze hotel aan de Waterkant te Paramaribo te begeleiden waar de eerste  nachten zijn gereserveerd.


2e  dag: woensdag 15 november  2023 Paramaribo City Tour
Om een beetje te wennen aan de sfeer, de omgeving en het klimaat beginnen wij de rondreis met een stadstour door de hoofdstad.
De hoogtepunten zoals Fort Zeelandia, de houten Kathedraal, de Joodse Synagoge naast de Moskee, het Onafhankelijkheidsplein en de markt met haar exotische groenten en fruit worden bezocht. De middag hierna is vrij te besteden. Overnachting in Paramaribo
Vandaag ontbijt inbegrepen


3e dag : donderdag 16 november 2022  vrije dag
Een dag om  de stad verder te ontdekken en tot rust te komen.
Vandaag is het ontbijt inbegrepen


4e dag vrijdag 17 november 2023 Vertrek naar Anaula.
Africaanse cultuur in de Bush Bush Anaula
Anaula is een eiland in de Surinamerivier. Het ligt in het Boven-Surinamegebied op ongeveer 170 km van Paramaribo en ongeveer een uur varen vanaf een vertrekpunt ten Zuiden van het Brokopondostuwmeer. Het eiland is een natuurreservaat maar een klein deel is ingericht als resort.
We vertrekken na het ontbijt met de bus naar Atjonie waar we over stappen in een korjaal om ons naar Anaula resort te laten brengen. We varen circa 50 minuten per gemotoriseerde korjaal naar het comfortabele Anaula Nature Resort, gelegen aan de voet van de Ferullasivallen, waar u tevens zult overnachten. Tijdens deze vaartocht komen wij een adembenemende natuur en diverse Marrondorpen tegen. Tevens passeren wij de onstuimige Jaw-Jaw stroomversnelling.

Na een lichte lunch in buffetvorm in onze prachtige eetzaal, zal het inchecken geschieden.
Hierna hebt u even de gelegenheid het resort te verkennen.

In de voormiddag varen we per korjaal naar een nabijgelegen zwemgelegenheid, in de Ferullasi stroomversnelling, waar we kunnen relaxen, zwemmen en genieten van een natuurlijke bruisbad.
Vandaag ontbijt, lunch en diner inbegrepen

 

5e dag zaterdag  18 november 2023 Diverse activiteiten

Na het ontbijt varen we per korjaal naar het dorp Nieuw- Aurora voor een dorpswandeling. Tijdens de rondleiding door het dorp maakt u kennis met de lokale bevolking en met hun unieke manier van leven en hun traditionele gewoontes en gebruiken. Wij brengen een bezoek aan de missiepost met onder meer een kerk, een lagere school en een medische post.
Omstreeks 16.30 uur maken wij een boswandeling op het eiland, waarop het resort zich bevindt. Tijdens deze boswandeling krijgt u uitleg over het lokaal medicinaal gebruik van planten. Tijdens de binnenlandse oorlog in 1986 bezochten de Junglecommando’s van Ronnie Brunswijk het eiland voor hun onsterfelijkheidsrituelen. De overblijfselen van deze rituelen op het eiland herinneren ons aan dit unieke stukje geschiedenis. In de avonduren kunt u genieten van een heerlijk diner. Na het diner kunnen wij genieten van een cultureel dansoptreden. Traditionele dansen zoals de Seketi, Awasa en Bandamba zullen voor ons worden uitgevoerd. Door onze gids zal er uitleg worden gegeven over de inhoud en betekenis van deze dansen.
Vandaag ontbijt, lunch en diner inbegrepen

6e dag: zondag 19 november 2023 Vrije dag op Anaula
Deze dag mag u naar eigen beleven invullen, de hangmat kampen staan er voor uw gemak. Een wandeling op het eiland is aan te bevelen, u kan dan in alle rust luisteren naar de geluiden van onze eilandbewoners of verpozen boven het water op een plateau. Een boekje lezen aan ons mooi zwembad onder de gazebo, is ook geen onaantrekkelijk idee.
Vandaag ontbijt, lunch en diner inbegrepen

 

7e dag: maandag 20 november 2023 Anaula Overbridge
Deze ochtend kunt u geheel naar eigen behoefte invullen. Na de lunch varen we terug naar Atjonie, waar het busje u op wacht om u te brengen naar Overbridge resort. Na deze intensieve dag kunt u lekker bijkomen op het strand van het Overbridge River Resort.
Hier brengen we ook de nacht door in de cabana’s.
Ontbijt, lunch en diner zijn vandaag inbegrepen.


8e dag dinsdag 21 november 2023  Joden Savanne
Deze ochtend maken we ons klaar voor de historische tocht naar de eerste joodse nederzetting in Suriname, de Joden Savanne. Hier vindt u nog veel oude graven met ieder zijn eigen verhaal. Daarna keren we terug naar Overbridge waar we de nacht weer doorbrengen.
Vandaag ontbijt, lunch en diner inbegrepen


9e dag woensdag 22 november  2023 Overbridge Paramaribo
Na het ontbijt vertrekken we naar Lelydorp waar we de vlindertuin gaan bezoeken.
Zodra u onze tropische vlindertuin binnenstapt, waant u zich in een magisch sprookjesbos. De natuurlijke woonomgeving waar de prachtige Surinaamse vlinders vandaan komen, is er zoveel als mogelijk nagebootst en het resultaat is tegelijkertijd rustgevend en betoverend. U wandelt over groen omringde paadjes tussen de geurige planten en bloemen door, langs een kabbelend stroompje dat in een waterval van de rotsen naar beneden stort en ondertussen wordt u omringd door talloze bontgekleurde vlinders die vrolijk om u heen fladderen. In ons bijzondere gaas omringde tropische tuin kunt u oneindig genieten van een rijkdom aan geuren en kleuren zoals alleen de natuur die kan bieden. U kunt er op uw gemak het gedrag en de gewoonten van de verschillende vlindersoorten w waarnemen en krijgt ongetwijfeld een nieuwe waardering voor deze prachtige en gevarieerde insectensoort. 
Vandaag ontbijt en lunch inbegrepen


10e dag  donderdag  23 november 2023 Pantage en Museum Bakkie
Tijdens deze tocht zult u de geschiedenis van plantage Bakkie te horen krijgen. Oude suikermolens in de jungle, waterputten en sluizen, dat alles zult u ervaren op deze toch. Een klein museumpje zal u zeker verrassen.
Vandaag ontbijt en lunch inbegrepen


11e dag vrijdag 24 november 2023 Vertrek naar het westen van Suriname
Na het ontbijt vertrekt u vanuit Paramaribo naar het plaatsje Nieuw-Nickerie, in het Noordwesten van Suriname. De afstand Paramaribo-Nickerie is zo’n 240 km, maar onderweg doen we Boskamp aan, hier was vroeger het veer naar Coronie maar door de komst van de brug over de Coppenamerivier is dat verleden tijd. Wel komt daar veel vis aan land die op zee en in de monding van de rivier gevangen wordt.
Met een beetje geluk zijn we getuige van de aankomst van de vis. Ook zijn daar een paar rokerijen aanwezig. Hier komt de warme vis vandaan die overal te koop is. Jammer genoeg werken ze niet altijd maar wie weet.
Vandaar gaan we verder naar de aanleg steiger aan de Nickerierivier om daar rond half één te vertrekken naar het wetland gebied Bigi Pan🱒waar we over nachten in de lodges van Akira.
Aan het eind van de middag gaan we het meer op en kijken naar de vogels Rode Ibissen, witte reigers en Flamingo’s die daar komen overnachtten.
Na het diner gaan we in de avond kijken of we kaaimannen kunnen spotten.
Vandaag ontbijt, lunch en diner inbegrepen.


12e dag zaterdag 25 november  2023  Bigi Pan - Nickerie
Voor het ontbijt gaan we weer het water op om te kijken als de vogels wakker worden en ze weer naar hun voedselplaatsen vertrekken. Na het ontbijt pakken we onze spullen weer in en na de lunch vertrekken we weer naar de Akira steiger alwaar het busje ons op wacht om ons naar Nickerie te brengen en checken we ons in het Recency hotel. Voor het diner gaan we naar de Zeedijk waar een mooie tempel is en met wat geluk kunnen we genieten van een mooie zonsondergang.
Vandaag ontbijt, lunch en diner inbegrepen


13e dag: zondag 26 november 2023 Bigi Pan Paramaribo
Na het ontbijt bezoeken we eerst de markt van Nickerie een leuke kleine gezellige markt.
Daarna gaan we richting Paramaribo.
we maken een tussen stop in Wageningen waar veel over te vertellen is.
We vervolgen onze weg om in Tottness bij mevr. Wijntuin de lunch te gebruiken.
Daarna gaan we naar Groningen in het district Saramaca. We maken hier een korte stop.
 Eind 1845 vestigden zich in dit plaatsje de eerste Nederlandse boeren uit de Provincie Groningen. In 1945 werd in Groningen een monument onthuld ter herdenking van de aanwezigheid van de “Boeroes” in Groningen. Waarna we naar ons hotel gaan in Paramaribo
Vandaag zijn ontbijt, lunch inbegrepen.


14e dag: maandag 27 november 2023.Plantage Peperpot met Natuurpark.

Na het ontbijt gaan we de Wijdeboschbrug over en gaan we naar het natuurpark de peperpot. Nu een natuurpark met veel vogels en planten.
Na de lunch nemen we onze intrek op Plantage Peperpot een oude koffie- en cacaoplantage . Hier wordt gelogeerd in het oude plantagehuis of in de vroegere officiers woningen die geheel gerestaureerd zijn. ’s Avonds is hier het diner in een sfeervol restaurant. Vandaag ontbijt, lunch en diner inbegrepen.

15e dag: dinsdag 28 november 2023 Mariënburg Frederiksdorp
Vanmorgen maken we nog een wandeling over de plantage, waarna we naar Mariënburg gaan een vroegere suikerfabriek, waar we een kijkje nemen.
Verder gaan we naar de steiger waar we overgezet worden naar Plantage Frederiksdorp.
De trip eindigt in Frederiksdorp een oude politiepost die in 1873 gesticht is op de plantage Frederiksdorp waar toen bijna 110 Javaanse en hindoestaanse contractarbeiders werkten daarvoor waren er ongeveer 200 slaven.  Frederiksdorp is uitgebreid met mooie cabana’s en een zwembad. Hier brengen we de nacht door.
Vandaag is het ontbijt, lunch en diner inbegrepen.


16e dag woensdag 29 november 2023 Frederiksdorp.
Na het ontbijt is het mogelijk optioneel een fietstocht naar het oosten te maken, De gids van Frederiksdorp  neemt  u dan mee op een fietstocht in oostelijke richting naar Plantage Kronenburg. U passeert diverse oude en soms overwoekerde plantages, sluizen en kanalen. De gids vertelt u over de historie en de verschillende culturen in het district. , s Middags is er de mogelijkheid om een boottocht te maken in het wetland gebied, waarbij u ziet hoe vroeger de plantages er uit zagen en hoe de rijstvelden liepen. (optioneel)
Vandaag is het ontbijt, lunch en diner inbegrepen


17e dag: donderdag 30 november  2023 Frederiksdorp - Paramaribo
Na het ontbijt en als we uitgecheckt zijn komt uw gids u ophalen bij de steiger van Frederiksdorp om met u de reis te vervolgen. We bezoeken Plantage Margaretha, proberen dolfijnen te spotten en brengen een bezoek aan Nieuw Amsterdam een openlucht museum wat vroeger een fort was. Op Leopolsberg staat aan het einde van de middag het busje op u te wachten om u  naar Paramaribo te brengen, waar we weer ons intrek nemen in het Breeze hotel
Vandaag ontbijt en lunch inbegrepen.


18e dag vrijdag 1 december 2023 Vrije dag
Vandaag een vrije dag die u zelf kunt invullen een terrasje pakken of nog wat inkopen doen in de stad maar ook een bezoek aan het Cottamissiemuseum of Ford Zeelandia behoord tot de mogelijkheden
Vandaag ontbijt inbegrepen


19e dag zaterdag  2 december 2023 Vertrek naar Nederland.
De ochtend heeft u nog vrij voor eigen besteding.
Daarna transfer naar de luchthaven van Paramaribo en check-in voor de terugtocht naar Nederland.
Vandaag ontbijt inbegrepen


20e dag zondag 3 december: Amsterdam
Aankomst op de luchthaven Schiphol.


Reissom euro  3.200,50  p/p 2 persoon kamer
Toeslag euro  632,50 p/p 1 pers. Kamer
Onder voorbehoud van eventuele prijswijzingen vliegmaatschappijen
Minimale deelnemers 4 en Maximaal deelname voor 8 personen


Inbegrepen:

 • Transfer van de luchthaven naar het hotel v.v. in air- conditioner bus(sen)
 • 2 nachten in de lodge van Frederiks dorp op basis van een double bezetting
 • 3 nachten Anaula op basis van een double bezetting
 • 2 nachten Overbridge op basis van dubbele bezetting
 • 1 nachten Akira Bigi Pan op basis van dubbele bezetting
 • 1 nacht Recency hotel Nickerie
 • 1 nacht Peperpot op basis van dubbele bezetting
  8 nachten Royal Breezehotel te Paramaribo
 • Alle excursies en tours zijn onder begeleiding van een Nederlandssprekende gids
 • De maaltijden zoals in bovenstaand reisschema verwerkt: 18x ontbijt,14x lunch & 10x diner
 • Alle entreegelden tijdens de verschillende excursies
 • Vliegticket Amsterdam – Paramaribo v.v.

 

Niet inbegrepen:
Entree fee 33 euro
Verzekeringen
Fooien

De reizen worden geboekt bij Avira Travel 2e Nassaustraat 1 Amsterdam