Kris Kras door Suriname maart 2021

Suriname Vakantieland

Kleine georganiseerde groepsreizen  in Suriname

Suriname Rondreizen     


Kris Kras door Suriname

Kris Kras door Suriname

 
 
 
 

Kris Kras door SurinameTalloze hoogtepunten zorgen voor onvergetelijke ogenblikken tijdens de reis. De hoofdstad Paramaribo met z’n koloniale houten gebouwen zal u versteld doen staan. Ondoordringbaar tropisch regenwoud, brede rivieren, rijstvelden en enorme zeeschildpadden zorgen voor onvergetelijke momenten tijdens de reis. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de smeltkroes van culturen en de vriendelijke bewoners van dit land. U spreekt natuurlijk ook de taal van het land!


1e dag: zaterdag 27 februari 2021 Paramaribo

Vanaf Schiphol Amsterdam vertrekken voor de vlucht naar Paramaribo. Hier staat de gids klaar die U naar uw hotel begeleidt waar de eerste 4 nachten zijn gereserveerd.

 

2e dag: zondag  28 februari 2021 Historie over Water en Land

Met  primitieve tentboot over de Suriname- en Commewijnerivier. We brengen een bezoek aan plantage Rust en Werk, plantage Margaretha en het openluchtmuseum. Op de plaats waar de Suriname- en de commewijnerivier samenkomen is er de mogelijkheid dolfijnen te spotten. Deze dag is het ontbijt en de lunch inbegrepen

 

3e dag: maandag 1 maart 2021 Paramaribo City tour

vandaag gaan we te voet Paramaribo verkennen zoals de markt, de houten basiliek / kathedraal en verdere bezienswaardigheden de gids verteld u er van alles over. ’s Middags bent u vrij en kunt genieten van het zwembad bij het hotel of de stad ver verkennen. Vandaag is ontbijt inbegrepen

 

4e dag : dinsdag 2 maart 2021 Nickerie - west Suriname

Vandaag staat er een leuke en ontspannen reis naar het westen van Suriname op het programma. We komen langs afwisselende landschappen tot we Groningen bereiken. Een gemoedelijke plaats die ca. 150 jaar geleden werd opgezet door Nederlandse emigranten. Even verderop ligt omgeven door hoge palmbomen en kleurrijke houten huizen de plaats Coronie. Hier legde de Engelsen en Schotten de eerste plantages aan. We rijden verder langs de rijstplantages van het district Nickerie met de plaats Wageningen. In Nw. Nickerie brengen we een bezoek aan de paddie pellerij, zeedijck en een hindoe tempel. Hier is ook een goed hotel voor ons gereserveerd. Ontbijt, lunch en diner zijn inbegrepen.

 

5e dag: woensdag 3 maart 2021 Nickerie - Bigi Pan - Paramaribo

In een korjaal varen we naar het natuurreservaat Bigi Pan. Het landschap bestaat uit kreken, mangroves en moerasgebieden. We varen door dit unieke gebied, een internationale broedplaats voor veel vogelsoorten, waaronder de rode ibis. Ook zijn er kaaimannen te spotten. Na de tocht in dit gebied keren we na de lunch terug naar Paramaribo. Vandaag zijn ontbijt, lunch inbegrepen.

 

6e dag: donderdag 4 maart 2021 Vrije dag in Paramaribo

Heerlijk relaxen bij het zwembad de fiets pakken of de stad verkennen

vandaag ontbijt inbegrepen.

 

7e dag: vrijdag 5 maart 2021 Africaanse cultuur in de Bush Bush Anaula

Anaula is een eiland in de Surinamerivier. Het ligt in het Boven-Surinamegebied op ongeveer 170 km van Paramaribo en ongeveer een uur varen vanaf een vertrekpunt ten Zuiden van het Brokopondostuwmeer. Het eiland is een natuurreservaat maar een klein deel is ingericht als resort.

We vertrekken na het ontbijt met de bus naar Atjoni waar we over stappen in een korjaal om ons naar Anaula resort te laten brengen. We varen circa 50 minuten per gemotoriseerde korjaal naar het comfortabele Anaula Nature Resort, gelegen aan de voet van de Ferullasivallen, waar u tevens zult overnachten. Tijdens deze vaartocht komen wij een adembenemende natuur en diverse Marrondorpen tegen. Tevens passeren wij de onstuimige Jaw-Jaw stroomversnelling.

Na een lichte lunch in buffetvorm in onze prachtige eetzaal, zal het inchecken geschieden.Hierna hebt u even de gelegenheid het resort te verkennen.

In de voormiddag varen we per korjaal naar een nabij gelegen zwemgelegenheid, in de Ferullasi stroomversnelling, waar we kunnen relaxen, zwemmen en genieten van een natuurlijke bruisbad.

 

8e dag zaterdag 6 maart 2021

Na het ontbijt varen we per korjaal naar het dorp Nieuw- Aurora voor een dorpswandeling. Tijdens de rondleiding door het dorp maakt u kennis met de locale bevolking en met hun unieke manier van leven en hun traditionele gewoontes en gebruiken. Wij brengen een bezoek aan de missiepost met ondermeer een kerk, een lagere school en een medische post.

Omstreeks 16.30 uur maken wij een boswandeling op het eiland, waarop het resort zich bevindt. Tijdens deze boswandeling krijgt u uitleg over het lokaal medicinaal gebruik van planten. Tijdens de binnenlandse oorlog in 1986 bezochten de junglecommandos van Ronnie Brunswijk het eiland voor hun onsterfelijkheidsrituelen. De overblijfselen van deze rituelen op het eiland herinneren ons aan dit uniekje stukje geschiedenis.

In de avonduren kunt u genieten van een heerlijk diner. Na het diner kunnen wij genieten van een cultureel dansoptreden. Traditionele dansen zoals de Seketi, Awasa en Bandamba zullen voor ons worden uitgevoerd. Door onze gids zal er uitleg worden gegeven over de inhoud en betekenis van deze dansen.

 

9e dag zondag 7 maart 2021: Vrije dag op Anaula

Hier hebt u op zondag de gelegenheid om een kerkdienst in het dorp mee te maken. U zal getuige zijn van een typische Saramacaanse dienst. De middag mag u naar eigen beleven invullen, de hangmat kampen staan er voor uw gemak. Een wandeling op het eiland is aan te bevelen, u kan dan in alle rust luisteren naar de geluiden van onze eiland bewoners of verpozen boven het water op een plateau. Een boekje lezen aan ons mooi zwembad onder de gazebo, is ook geen onaantrekkelijk idee.

 

10e dag: maandag 8 maart 2021 Overbridge

Deze ochtend kunt u geheel naar eigen behoefte invullen.

Na de lunch varen we terug naar Atjoni, waar het busje u op wacht om u te brengen naar Overbridge resort te brengen Na deze intensieve dag kunt u lekker bijkomen op het strand van het Overbridge River Resort. Hier brengen we ook de nacht door in de cabana’s.

. Ontbijt, lunch en diner zijn vandaag inbegrepen.

 

11e dag: dinsdag 9 maart 2021 Joden Savanna

Deze ochtend maken we ons klaar voor de historische tocht naar de eerste joodse nederzetting in Suriname, de Joden Savanna. Hier vindt u nog veel oude graven met ieder zijn eigen verhaal. Aansluitend keren we terug naar ons hotel in Paramaribo. Deze dag zijn het ontbijt en de lunch inbegrepen

 

12e dag: woensdag 10 maart 2021 Frederiksdorp.

Na het ontbijt vertrekken we naar Frederiksdorp

Frederiksdorp was een koffie- en cacaoplantage aan de Commewijnerivier in het district Commewijne in Suriname. De plantage lag aan de oostelijke oever, stroomopwaarts naast plantage Guadeloupe en stroomafwaarts naast plantages Buitenrust en Johan Margaretha. Hier verblijft u de rest van de dag en blijft er ook overnachten, U kunt er wandelingen maken een fiets pakken om de omgeving te verkennen. Ook is het mogelijk om ’s avonds schildpadden te spotten

Ontbijt, lunch en diner zijn vandaag inbegrepen

.

13e dag: donderdag 11 maart 2021 Plantage Peperpot

Na het ontbijt vertrekken we naar natuurgebied de Peperpot, Plantage Peperpot is een oude koffie- en cacaoplantage, en een van de oudste plantages uit de Surinaamse geschiedenis. Peperpot ligt net als de meeste plantages in Commewijne, wat bereikbaar is met kleine korjaaltjes maar ook via de in 2000 geopende Wijdenboschbrug. In het historische dorp Peperpot staan nog veel van de oude plantage woningen, maar ook de werknemers kazerne (“kampong”) is nog steeds aanwezig in relatief goede staat. Een begeleide wandeling door het historische koffie en cacao fabriek is een verrijkende ervaring. Peperpot is inmiddels een internationaal befaamde vogelspotplek. De zwartnek-arassari (een toekansoort), de roodborstheremietkolibrie, de vale reuzennachtzwaluw en de bloedrugspecht zijn slechts een paar voorbeelden van de honderden vogelsoorten die hier voorkomen. Door de veranderende vegetatie zie je nu ook steeds meer doodshoofdaapjes, rolstaartaapjes en luiaards. Peperpot is een perfecte plek om te wandelen,

We gebruiken de lunch bij hotel de Peperpot, hier kunt u verder de middag heerlijk relaxen bij het zwembad verder wandelen sávonds gebruiken we hier ook het diner en blijven slapen in de oorspronkeleijk plantagewoning of in een van de officiers woningen (o/l/d)

 

14e dag: vrijdag 12 maart 2021  vrije dag Peperpot - Paramaribo

De ochtend kunt u hier naar eigen inzicht invullen nog een wandeling maken of heerlijk relaxen bij het zwembad. Na de lunch vertrekken we weer naar Paramaribo en wordt u bij uw hotel afgezet (o/l)

 

15e dag: zaterdag 13 maart 2021 vrij en transfer naar Zanderij

Nog een paar uurtjes genieten van datgene wat Paramaribo u biedt dus eventueel nog gauw wat souvenirtjes kopen of nog even genieten van de waterkant, maar ook nog even genieten van het zwembad kan natuurlijk ook en dan is de tijd daar om te vertrekken. Na het middaguur rijdt de bus u naar het vliegveld waar we inchecken voor de nachtelijke vlucht naar Nederland. Ontbijt inbegrepen

 

16e dag: zondag 14 maart 2021 thuis

Aankomst op Schiphol, home sweet home!.

 

De prijs van deze interessante tour

bedraagt 2.408,-- euro p/p

op basis van double room

Single toeslag bedraagt 337,50 euro

 

Minimaal aantal deelnemers 6. Maximaal aantal deelnemers 10

 

Ook mogelijk de tour met twee of vier personen uit te voeren

Vraag naar de voorwaarden


 

 

Bij de reissom is: 

 

Inbegrepen:

• Overnachting in Paramaribo en Nickerie in Hotels;

   op basis van 2 personen per kamer voorzien van douche en toilet

• Verzorging in Hotel in Paramaribo is op basis van logies en ontbijt

• Op tourdagen volpension.

• Vervoer in een lokale coaster- of minibus met airconditioning,

   Boottochten per korjaal met buitenboordmotor

• De excursies zoals omschreven.

• Bos- en dorpswandelingen onder begeleiding van lokale gidsen

• Verblijf op tourdagen; in eenvoudige lodge op basis van volpension                      

    slechts beperkte elektriciteit op sommige plaatsen. (geen airco),

• Lokale begeleiding door een Nederlands sprekende gids

Vliegticket Amsterdam – Paramaribo v.v. per KLM

Ontbijt 14 x. lunch 9 x, diner 6 x.

 

 

Niet inbegrepen:

Fooien

lunches en diners tijdens de vrije dagen

optionele excursies.

Toeristenkaart Aanvragen via Internet € 55,40  Via Avira Travel € 60,--

 

 

Reis coördinator: Pieter Nijdam Tel: 06 37017737

 

De reizen worden geboekt bij Avira Travel te Amsterdam

 

 

 


Pieter Nijdam

Reis adviseur & coördinator

pieter@suriname-rondreizen.nl

Bel NU voor info

+31 637017737