Comfortabele rondreis maart 2021

Suriname Rondreizen     


Suriname Vakantieland

Kleine georganiseerde groepsreizen  in Suriname

Comfortabele Reis in Suriname

ideaal voor de vijftig plusser


Pieter Nijdam

Reis adviseur & coördinator

pieter@suriname-rondreizen.nl

Bel NU voor info

+31 637017737


Talloze hoogtepunten zorgen voor onvergetelijke ogenblikken tijdens de reis. De hoofdstad Paramaribo met z’n koloniale houten gebouwen zal u versteld doen staan. Ondoordringbaar tropisch regenwoud, brede rivieren, rijstvelden en wetland gebieden zorgen voor onvergetelijke momenten tijdens de reis. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de smeltkroes van culturen en de vriendelijke bewoners van dit land.
U spreekt natuurlijk ook de taal van het land


1e  dag: dinsdag 9 maart 2021 Paramaribo
Bij aankomst op Zanderij het internationaal vliegveld van Suriname staat de gids klaar om U naar het hotel te begeleiden waar de eerste 2 nachten zijn gereserveerd. Het Jacana Welness resort Commewijnestraat 35 Paramaribo


2e  dag: woensdag 10 maart 2021 Commewijne tour overnachting Frederiksdorp
We gaan met een busje naar  Leonsberg en varen met een primitieve tentboot over de Suriname- en Commewijnerivier. We brengen een bezoek aan plantage Rust en Werk, en bezoeken hier de garnalenkwekerij, de plantage Margaretha. Op de plaats waar de Suriname- en de Commewijne rivier samenkomen is er de mogelijkheid dolfijnen te spotten. De trip eindigt in Frederiksdorp een oude politiepost die in 1873 gesticht is op de plantage Frederiksdorp waar toen bijna 110 Javaanse en hindoestaanse contract arbeiders werkten daarvoor waren er ongeveer 200 slaven.  Frederiksdorp hotel is uitgebreid met mooie cabana’s en een zwembad. ’s Avonds kunt u de schildpadden spotten
Bij het leggen van eieren op het strand Hier brengen we de nacht door
Vandaag is het ontbijt , lunch en diner inbegrepen.


3e dag: donderdag 11 maart 2021 Frederiksdorp.
Na het ontbijt neemt onze gids u mee op een fietstocht in oostelijke richting naar Plantage Kronenburg. U passeert diverse oude en soms overwoekerde plantages, sluizen en kanalen. De gids vertelt u over de historie en de verschillende culturen in het district. , s Middags is er de mogelijkheid om een boottocht te maken in het wetland gebied, waarbij u ziet hoe vroeger de plantages er uit zagen en hoe de rijstvelden liepen. Vandaag is het ontbijt, lunch en diner inbegrepen.


4e dag: vrijdag 12 maart 2021 Mariënburg – Plantage de Peperpot
Na het ontbijt wordt u de Commewijnerivier overgezet waar het busje u opwacht
Daarna gaan we naar Mariënburg, een vroegere suikerfabriek, waar een kijkje nemen.
Daarna gaat het verder naar “De Plantage Peperpot”, een oude koffie- en cacaoplantage . Hier wordt gelogeerd in het oude plantagehuis of in de vroegere officiers woningen die geheel gerestaureerd zijn. ’s Avonds is hier het diner in een sfeervol restaurant.
Vandaag ontbijt, lunch en diner inbegrepen.


5e dag zaterdag 13 maart 2021 Plantage Peperpot - Paramaribo
Na het ontbijt maken we een wandeling over de plantage Peperpot zowel over de Plantage als het achterliggende bos waar we veel verschillende planten aan treffen maar ook veel vogels.
Na de lunch vertrekken we weer naar Paramaribo waar we weer ons intrek nemen in het Jacana hotel
Vandaag ontbijt en lunch inbegrepen.


6e dag : zondag 14 maart 2021 Vrije dag
U kunt de stad verder verkennen of heerlijk relaxen in het welness resort
Vandaag is het ontbijt inbegrepen.


7e dag: maandag 15 maart 2021 Paramaribo City Tour
Vandaag vervolgen  wij de rondreis met een stadstour door de hoofdstad. Zowel lopend als met de bus. De hoogtepunten zoals Fort Zeelandia, de houten Kathedraal, de Joodse Synagoge naast de Moskee, het Onafhankelijkheidsplein en de markt met haar exotische groenten en fruit worden bezocht. De middag hierna is vrij te besteden. Overnachting in Paramaribo Vandaag ontbijt en lunch inbegrepen

 

8e dag : dinsdag 16 maart 2021 Vertrek naar het westen van Suriname
Omstreeks 9.00 uur vertrekt u vanuit Paramaribo naar het plaatsje Nieuw-Nickerie, in het Noord-Westen van Suriname. De afstand Paramaribo-Nickerie is zo’n 240 km, maar onderweg brengt u een bezoek aan enkele historische plaatsen in de districten Saramacca en Coronie. Rond 17.30 uur zult u arriveren in het Akira Overwater Resort.

We maken een korte stop in het plaatsje Groningen. Eind 1845 vestigden zich in dit plaatsje de eerste Nederlandse boeren uit de Provincie Groningen. In 1945 werd in Groningen een monument onthuld ter herdenking van de aanwezigheid van de “Boeroes” in Groningen.
 waarna wij onze weg vervolgen en  aankomen in het vissersdorp Boskamp.
Hier maken wij een korte wandeling en wordt er indien mogelijk een bezoek gebracht aan één van de traditionele visrokerijen. Na een lichte lunch wordt de reis voortgezet en komen wij langs Coronie, een district dat bekend staat om de vele kokosnoten parwahoning. Eenmaal aangekomen in Nickerie, stappen wij op de boot naar Bigi Pan, waar u 2 nachten zult verblijven in het Akira Overwater Resort. Na het diner gaan we kaaimannen spotten. Vandaag ontbijt, lunch en diner inbegrepen.

9e dag  woensdag 17 maart 2021 Bigi Pan –
De ochtend start met een kop koffie of thee op uw balkon om 5.30 uur, want tegen 6.00 uur kunt u de vogels hun slaapplaats zien verlaten. Een bijzonder moment om de gekleurde Ibissen en Zilverreigers te spotten!
Om 7.30 uur wordt het ontbijt geserveerd, na terugkomst van de vogeltour. Daarna bent u vrij om te kajakken, kanoën, vissen, zwemmen of heerlijk te relaxen. Na de lunch is er rond 16.30 uur een volgende vogeltrip, om de vogels te zien terugvliegen naar hun slaapplaats. Een magisch gebeuren, waarbij de duizenden vogels de lucht kleuren.
Vandaag ontbijt, lunch en diner inbegrepen.


10e dag donderdag 18 maart 2021 Bigi Pan Paramaribo
Na de tweede overnachting, verlaat u na het ontbijt, het Bigi Pan natuurgebied. Wij varen terug naar Nickerie voor een stadstour, waarbij wij de markt en de zeedijk bezoeken. Na de lunch vertrekken wij naar Paramaribo, waarbij wij onderweg de plaatsen Wageningen en Coronie bezoeken. U zult tegen 18.00 met een mooie ervaring rijker terugkomen in Paramaribo..
Vandaag zijn ontbijt, lunch inbegrepen.


11e dag : vrijdag 19 maart 2021 Vertrek naar Anaula.
Africaanse cultuur in de Bush Bush Anaula
Anaula is een eiland in de Surinamerivier. Het ligt in het Boven-Surinamegebied op ongeveer 170 km van Paramaribo en ongeveer een uur varen vanaf een vertrekpunt ten Zuiden van het Brokopondostuwmeer. Het eiland is een natuurreservaat maar een klein deel is ingericht als resort.
We vertrekken na het ontbijt met de bus naar Atjoni waar we over stappen in een korjaal om ons naar Anaula resort te laten brengen. We varen circa 50 minuten per gemotoriseerde korjaal naar het comfortabele Anaula Nature Resort, gelegen aan de voet van de Ferullasivallen, waar u tevens zult overnachten. Tijdens deze vaartocht komen wij een adembenemende natuur en diverse Marrondorpen tegen. Tevens passeren wij de onstuimige Jaw-Jaw stroomversnelling.

Na een lichte lunch in buffetvorm in onze prachtige eetzaal, zal het inchecken geschieden.
Hierna hebt u even de gelegenheid het resort te verkennen.

In de voormiddag varen we per korjaal naar een nabij gelegen zwemgelegenheid, in de Ferullasi stroomversnelling, waar we kunnen relaxen, zwemmen en genieten van een natuurlijke bruisbad.
Vandaag ontbijt, lunch en diner inbegrepen

 

12e dag  zaterdag 20 maart 2021: Diverse activiteiten

Na het ontbijt varen we per korjaal naar het dorp Nieuw- Aurora voor een dorpswandeling. Tijdens de rondleiding door het dorp maakt u kennis met de locale bevolking en met hun unieke manier van leven en hun traditionele gewoontes en gebruiken. Wij brengen een bezoek aan de missiepost met ondermeer een kerk, een lagere school en een medische post.
Omstreeks 16.30 uur maken wij een boswandeling op het eiland, waarop het resort zich bevindt. Tijdens deze boswandeling krijgt u uitleg over het lokaal medicinaal gebruik van planten. Tijdens de binnenlandse oorlog in 1986 bezochten de junglecommandos van Ronnie Brunswijk het eiland voor hun onsterfelijkheidsrituelen. De overblijfselen van deze rituelen op het eiland herinneren ons aan dit uniekje stukje geschiedenis.In de avonduren kunt u genieten van een heerlijk diner. Na het diner kunnen wij genieten van een cultureel dansoptreden. Traditionele dansen zoals de Seketi, Awasa en Bandamba zullen voor ons worden uitgevoerd. Door onze gids zal er uitleg worden gegeven over de inhoud en betekenis van deze dansen. Vandaag ontbijt, lunch en diner inbegrepen


13e dag zondag 21 maart 2021: Vrije dag op Anaula
Hier hebt u op zondag de gelegenheid om een kerkdienst in het dorp mee te maken. U zal getuige zijn van een typische Saramacaanse dienst. De middag mag u naar eigen beleven invullen, de hangmat kampen staan er voor uw gemak. Een wandeling op het eiland is aan te bevelen, u kan dan in alle rust luisteren naar de geluiden van onze eiland bewoners of verpozen boven het water op een plateau. Een boekje lezen aan ons mooi zwembad onder de gazebo, is ook geen onaantrekkelijk idee. Vandaag ontbijt, lunch en diner inbegrepen


14e dag: maandag 22 maart 2021 Anaula Overbridge
Deze ochtend kunt u geheel naar eigen behoefte invullen. Na de lunch varen we terug naar Atjoni, waar het busje u op wacht om u te brengen naar Overbridge resort te brengen Na deze intensieve dag kunt u lekker bijkomen op het strand van het Overbridge River Resort. Hier brengen we ook de nacht door in de cabana’s.
. Ontbijt, lunch en diner zijn vandaag inbegrepen.


15e dag: dinsdag 23 maart 2021 Joden Savanna en Redi Doti
Deze ochtend maken we ons klaar voor de historische tocht naar de eerste joodse nederzetting in Suriname, de Joden Savanna. Hier vindt u nog veel oude graven met ieder zijn eigen verhaal. Ook brengen we een bezoek aan het indianendorp Redi Doti.Daarna keren we terug naar Overbridge waar we de nacht weer doorbrengen. Vandaag ontbijt, lunch en diner inbegrepen

16e dag woensdag 24 maart 2021 Overbridge Paramaribo
Na het ontbijt vertrekken we naar Lelydorp waar we de vlindertuin gaan bezoeken.
Zodra u onze tropische vlindertuin binnenstapt, waant u zich in een magisch sprookjesbos. De natuurlijke woonomgeving waar de prachtige Surinaamse vlinders vandaan komen, is er zoveel als mogelijk nagebootst en het resultaat is tegelijkertijd rustgevend en betoverend.

U wandelt over groen omringde paadjes tussen de geurige planten en bloemen door, langs een kabbelend stroompje dat in een waterval van de rotsen naar beneden stort en ondertussen wordt u omringd door talloze bontgekleurde vlinders die vrolijk om u heen fladderen. In onze bijzondere gaasomringde tropische tuin kunt u oneindig genieten van een rijkdom aan geuren en kleuren zoals alleen de natuur die kan bieden. U kunt er op uw gemak het gedrag en de gewoonten van de verschillende vindersoorten w aarnemen en krijgt ongetwijfeld een nieuwe waardering voor deze prachtige en gevarieerde insectensoort. Vandaag ontbijt en lunch inbegrepen

17e dag donderdag 25 maart 2021 Vrije dag
vandaag ontbijt inbegrepen


18e dag vrijdag 26 maart 2021 Warapakreek
Tijdens deze tocht zult u de geschiedenis van plantage Bakkie te horen krijgen. Oude suikermolens in de jungle, waterputten en sluizen, dat alles zult u ervaren op deze toch. Een klein museumpje zal u zeker verrassen. Vandaag ontbijt en lunch inbegrepen


19e dag zaterdag 27 maart 2021 Vertrek naar Nederland
De ochtend heeft u nog vrij voor eigen besteding. Daarna transfer naar de luchthaven van Paramaribo en check-in voor de terugtocht naar Nederland. (o)


20e dag zondag 28 maart 2021. Amsterdam
Aankomst op de luchthaven Schiphol.

 

Inbegrepen:

 • Internationale vlucht Amsterdam – Paramaribo v.v.
 • Overnachting in Paramaribo en Nickerie in Hotels;
  op basis van 2 personen per kamer voorzien van douche en toilet (x)
 • Verzorging in Hotel in Paramaribo is op basis van logies en ontbijt
 • Op tourdagen volpension.
 • Vervoer in een lokale coaster- of minibus met airconditioning,
  Boottochten per korjaal met buitenboordmotor
 • De excursies zoals omschreven.
 • Bos- en dorpswandelingen onder begeleiding van lokale gidsen
 • Verblijf op tourdagen; in eenvoudige lodge op basis van volpension    
  slechts beperkte elektriciteit op sommige plaatsen. (geen airco),
 • Lokale begeleiding door een Nederlands sprekende gids

Ontbijt : 18x /Lunch: 15x / Diner: 10x

Niet inbegrepen:
Toeristenkaart ,  Aanvragen via Internet € 55,40  Via Avira Travel € 60,--
Verzekeringen
Fooien

 

“Reis coordinator :  Pieter Nijdam
Tel: 06 37017737

 

 

Reissom euro 2.795 p/p
2 persoon kamer
Reissom euro 3.513 p/p single room
Minimale deelnemers 6 en Maximaal deelname voor 10 person

 

 De reisen worden geboekt bij Avira Travel 2e Nassaustraat 1 Amsterdam

 

 

 
 
 
 


U kunt het aanmeldingsformulier Downloaden of Uitprinten. Ga op het inschrijfformulier en u ziet rechtsboven een vierkantje met pijl verschijnen "Groot weergeven"

Wilt u het per mail of per post hebben vul dan het contact formulier in.