Comfortabel reizen door Suriname okt 2023

Dit is een reis vooral voor de wat oudere deelnemers.
Een reis met veel hoogte punten, zoals de oude binnenstad van Paramaribo met zijn oude houten koloniale huizen.
De mooie houten kathedraal/basiliek, de palmentuin, mooie tempels en de kleurige markten.
Maar ook het binnenland, het land van de Marrons en de vele natuurlijke plekken met vele vogels en dieren is een hele belevenis.
Ook bezoekt u nog oude plantages, wat een indruk geeft van het leven vroeger.
Overal waar u komt spreekt men de Nederlandse taal.

 

1e  dag: dinsdag 24 oktober 2023 Paramaribo
Bij aankomst op Zanderij het internationaal vliegveld van Suriname staat de gids klaar om U naar het Royal Breeze hotel aan de Waterkant te Paramaribo te begeleiden waar de eerste  nachten zijn gereserveerd.


2e  dag: woensdag 25 oktober 2023 Paramaribo City Tour
Om een beetje te wennen aan de sfeer, de omgeving en het klimaat beginnen wij de rondreis met een stadstour door de hoofdstad.
De hoogtepunten zoals Fort Zeelandia, de houten Kathedraal, de Joodse Synagoge naast de Moskee, het Onafhankelijkheidsplein en de markt met haar exotische groenten en fruit worden bezocht. De middag hierna is vrij te besteden. Overnachting in Paramaribo
Vandaag ontbijt inbegrepen


3e dag : donderdag 26 oktober 2022  vrije dag
Een dag om  de stad verder te ontdekken en tot rust te komen.
Vandaag is het ontbijt inbegrepen


4e dag vrijdag 27 oktober 2023 Vertrek naar Anaula.
Africaanse cultuur in de Bush Bush Anaula
Anaula is een eiland in de Surinamerivier. Het ligt in het Boven-Surinamegebied op ongeveer 170 km van Paramaribo en ongeveer een uur varen vanaf een vertrekpunt ten Zuiden van het Brokopondostuwmeer. Het eiland is een natuurreservaat maar een klein deel is ingericht als resort.
We vertrekken na het ontbijt met de bus naar Atjonie waar we over stappen in een korjaal om ons naar Anaula resort te laten brengen. We varen circa 50 minuten per gemotoriseerde korjaal naar het comfortabele Anaula Nature Resort, gelegen aan de voet van de Ferullasivallen, waar u tevens zult overnachten. Tijdens deze vaartocht komen wij een adembenemende natuur en diverse Marrondorpen tegen. Tevens passeren wij de onstuimige Jaw-Jaw stroomversnelling.

Na een lichte lunch in buffetvorm in onze prachtige eetzaal, zal het inchecken geschieden.
Hierna hebt u even de gelegenheid het resort te verkennen.

In de voormiddag varen we per korjaal naar een nabijgelegen zwemgelegenheid, in de Ferullasi stroomversnelling, waar we kunnen relaxen, zwemmen en genieten van een natuurlijke bruisbad.
Vandaag ontbijt, lunch en diner inbegrepen

 

5e dag zaterdag 28 oktober 2023 Diverse activiteiten

Na het ontbijt varen we per korjaal naar het dorp Nieuw- Aurora voor een dorpswandeling. Tijdens de rondleiding door het dorp maakt u kennis met de lokale bevolking en met hun unieke manier van leven en hun traditionele gewoontes en gebruiken. Wij brengen een bezoek aan de missiepost met onder meer een kerk, een lagere school en een medische post.
Omstreeks 16.30 uur maken wij een boswandeling op het eiland, waarop het resort zich bevindt. Tijdens deze boswandeling krijgt u uitleg over het lokaal medicinaal gebruik van planten. Tijdens de binnenlandse oorlog in 1986 bezochten de Junglecommando’s van Ronnie Brunswijk het eiland voor hun onsterfelijkheidsrituelen. De overblijfselen van deze rituelen op het eiland herinneren ons aan dit unieke stukje geschiedenis. In de avonduren kunt u genieten van een heerlijk diner. Na het diner kunnen wij genieten van een cultureel dansoptreden. Traditionele dansen zoals de Seketi, Awasa en Bandamba zullen voor ons worden uitgevoerd. Door onze gids zal er uitleg worden gegeven over de inhoud en betekenis van deze dansen.
Vandaag ontbijt, lunch en diner inbegrepen

6e dag: zondag 29 oktober 2023 Vrije dag op Anaula
Deze dag mag u naar eigen beleven invullen, de hangmat kampen staan er voor uw gemak. Een wandeling op het eiland is aan te bevelen, u kan dan in alle rust luisteren naar de geluiden van onze eilandbewoners of verpozen boven het water op een plateau. Een boekje lezen aan ons mooi zwembad onder de gazebo, is ook geen onaantrekkelijk idee.
Vandaag ontbijt, lunch en diner inbegrepen

 

7e dag: maandag 30 oktober 2023 Anaula Overbridge
Deze ochtend kunt u geheel naar eigen behoefte invullen. Na de lunch varen we terug naar Atjonie, waar het busje u op wacht om u te brengen naar Overbridge resort. Na deze intensieve dag kunt u lekker bijkomen op het strand van het Overbridge River Resort.
Hier brengen we ook de nacht door in de cabana’s.
Ontbijt, lunch en diner zijn vandaag inbegrepen.


8e dag dinsdag 31 oktober 2023  Joden Savanne
Deze ochtend maken we ons klaar voor de historische tocht naar de eerste joodse nederzetting in Suriname, de Joden Savanne. Hier vindt u nog veel oude graven met ieder zijn eigen verhaal. Daarna keren we terug naar Overbridge waar we de nacht weer doorbrengen.
Vandaag ontbijt, lunch en diner inbegrepen


9e dag woensdag 1 november  2023 Overbridge Paramaribo
Na het ontbijt vertrekken we naar Lelydorp waar we de vlindertuin gaan bezoeken.
Zodra u onze tropische vlindertuin binnenstapt, waant u zich in een magisch sprookjesbos. De natuurlijke woonomgeving waar de prachtige Surinaamse vlinders vandaan komen, is er zoveel als mogelijk nagebootst en het resultaat is tegelijkertijd rustgevend en betoverend. U wandelt over groen omringde paadjes tussen de geurige planten en bloemen door, langs een kabbelend stroompje dat in een waterval van de rotsen naar beneden stort en ondertussen wordt u omringd door talloze bontgekleurde vlinders die vrolijk om u heen fladderen. In ons bijzondere gaas omringde tropische tuin kunt u oneindig genieten van een rijkdom aan geuren en kleuren zoals alleen de natuur die kan bieden. U kunt er op uw gemak het gedrag en de gewoonten van de verschillende vlindersoorten w waarnemen en krijgt ongetwijfeld een nieuwe waardering voor deze prachtige en gevarieerde insectensoort. 
Vandaag ontbijt en lunch inbegrepen


10e dag  donderdag  2 november 2023 Pantage en Museum Bakkie
Tijdens deze tocht zult u de geschiedenis van plantage Bakkie te horen krijgen. Oude suikermolens in de jungle, waterputten en sluizen, dat alles zult u ervaren op deze toch. Een klein museumpje zal u zeker verrassen. Vandaag ontbijt en lunch inbegrepen


11e dag  vrijdag 3 november  2023 Vertrek naar het westen van Suriname
Omstreeks 9.00 uur vertrekt u vanuit Paramaribo naar het plaatsje Nieuw-Nickerie, in het Noordwesten van Suriname. De afstand Paramaribo-Nickerie is zo’n 240 km, maar onderweg brengt u een bezoek aan enkele historische plaatsen in de districten Saramacca en Coronie. Rond 13.30 uur zult u arriveren in het Akira Overwater Resort. Eenmaal aangekomen in Nickerie, stappen wij op de boot naar Bigi Pan, waar u 2 nachten zult verblijven in het Akira Overwater Resort. Na het diner gaan we kaaimannen spotten.
Vandaag ontbijt, lunch en diner inbegrepen.

12e dag zaterdag 4 november  2023  Bigi Pan –
De ochtend start met een kop koffie of thee op uw balkon om 5.30 uur, want tegen 6.30 uur kunt u de vogels hun slaapplaats zien verlaten. Een bijzonder moment om de gekleurde Ibissen en Zilverreigers te spotten!
Om 8 uur wordt het ontbijt geserveerd, na terugkomst van de vogeltour. Daarna bent u vrij om te kajakken, kanoën, vissen, zwemmen of heerlijk te relaxen. Na de lunch is er rond 16.30 uur een volgende vogeltrip, om de vogels te zien terugvliegen naar hun slaapplaats. Een magisch gebeuren, waarbij de duizenden vogels de lucht kleuren.
Vandaag ontbijt, lunch en diner inbegrepen.


13e dag: zondag 5 november 2023 Bigi Pan Paramaribo
Na de tweede overnachting, verlaat u na de lunch, het Bigi Pan natuurgebied.
 En  vertrekken wij naar Paramaribo, waarbij wij onderweg de plaatsen Wageningen en Coronie bezoeken. U zult tegen 18.00 met een mooie ervaring rijker terugkomen in Paramaribo.
Vandaag zijn ontbijt, lunch inbegrepen.

 

14e dag: maandag 6 november 2023 . Commewijne tour overnachting Frederiksdorp
We nemen de bus naar Leonsberg en varen met een primitieve tentboot over de Suriname- en Commewijnerivier. We bezoeken de openlucht museum te Nieuw Amsterdam en we brengen een bezoek aan plantage Rust en Werk, de plantage Margaretha. Op de plaats waar de Suriname- en de Commewijne rivier samenkomen is er de mogelijkheid dolfijnen te spotten. De trip eindigt in Frederiksdorp een oude politiepost die in 1873 gesticht is op de plantage Frederiksdorp waar toen bijna 110 Javaanse en hindoestaanse contractarbeiders werkten daarvoor waren er ongeveer 200 slaven.  Frederiksdorp is uitgebreid met mooie cabana’s en een zwembad.
Hier brengen we de nacht door.
Vandaag is het ontbijt, lunch en diner inbegrepen.


15e dag: dinsdag 7 november 2023 Frederiksdorp.
Na het ontbijt neemt onze gids u mee op een fietstocht in oostelijke richting naar Plantage Kronenburg. U passeert diverse oude en soms overwoekerde plantages, sluizen en kanalen. De gids vertelt u over de historie en de verschillende culturen in het district. , s Middags is er de mogelijkheid om een boottocht te maken in het wetland gebied, waarbij u ziet hoe vroeger de plantages er uit zagen en hoe de rijstvelden liepen. (optioneel)
Vandaag is het ontbijt, lunch en diner inbegrepen


16e dag woensdag 8 november  2023 Mariënburg – Plantage de Peperpot
Na het ontbijt wordt u de Commewijnerivier overgezet waar het busje u opwacht
Daarna gaan we naar Mariënburg, een vroegere suikerfabriek, waar we een kijkje nemen.
Daarna gaat het verder naar “De Plantage Peperpot”, een oude koffie- en cacaoplantage . Hier wordt gelogeerd in het oude plantagehuis of in de vroegere officiers woningen die geheel gerestaureerd zijn. ’s Avonds is hier het diner in een sfeervol restaurant.
Vandaag ontbijt, lunch en diner inbegrepen.

17e dag: donderdag 9 november  2023 Plantage Peperpot - Paramaribo
Na het ontbijt maken we een wandeling over de plantage Peperpot zowel over de Plantage als het achterliggende bos waar we veel verschillende planten aan treffen maar ook veel vogels.
Na de lunch vertrekken we weer naar Paramaribo waar we weer ons intrek nemen in het Breeze hotel
Vandaag ontbijt en lunch inbegrepen.


18e dag vrijdag 10 november 2023 Vrije dag
Vandaag een vrije dag die u zelf kunt invullen een terrasje pakken of nog wat inkopen doen in de stad maar ook een bezoek aan het Cottamissiemuseum of Ford Zeelandia behoord tot de mogelijkheden
Vandaag ontbijt inbegrepen


19e dag zaterdag  11 november 2023 Vertrek naar Nederland.
De ochtend heeft u nog vrij voor eigen besteding.
Daarna transfer naar de luchthaven van Paramaribo en check-in voor de terugtocht naar Nederland.
Vandaag ontbijt inbegrepen


20e dag zondag 12 november: Amsterdam
Aankomst op de luchthaven Schiphol.


Reissom euro 3.347,50 p/p 2 persoon kamer
Toeslag euro 632.50 p/p 1 pers. kamer

Ondervoorbehoud van van eventuele prijsverhoging vliegmaatschappij
Minimale deelnemers 4 en Maximaal deelname voor 8 personen


Inbegrepen:

 • Transfer van de luchthaven naar het hotel v.v. in air- conditioner bus(sen)
 • 2 nachten in de lodge van Frederiks dorp op basis van een double bezetting
 • 3 nachten Anaula op basis van een double bezetting
 • 2 nachten Overbridge op basis van dubbele bezetting
 • 2 nachten Akira Bigi Pan op basis van dubbele bezetting
 • 1 nacht Peperpot op basis van dubbele bezetting
  8 nachten Royal Breeze hotel te Paramaribo
 • Alle excursies en tours zijn onder begeleiding van een Nederlandssprekende gids
 • De maaltijden zoals in bovenstaand reisschema verwerkt: 18x ontbijt,14x lunch & 11x diner
 • Alle entreegelden tijdens de verschillende excursies
 • Vliegticket Amsterdam – Paramaribo v.v.

 

Niet inbegrepen:
Entree fee 33 euro
Verzekeringen
Fooien


De reizen worden geboekt bij Avira Travel 2e Nassaustraat 1 Amsterdam

 

“Reis coordinator :  Pieter Nijdam Tel +31 637017737