Tris Special febr. 2018
 
 
 

Tris reizen Suriname is een speciale tour voor de oud trissers die in de gelegenheid worden gesteld om herinneringen op te halen aan hun diensttijd en ook de kazernes te bezoeken waar ze vroeger gelegerd zijn geweest ,maar ook voor de "gewone" toerist is het een hele interessante tour om veel te zien en van dit prachtige land.

 

 

Dag 1: zaterdag 10 februari 2018 Aankomst

U vertrekt vanaf Schiphol naar Suriname. Bij aankomst op de J.A,P luchthaven, rijden we naar uw hotel in Paramaribo.

 

Dag 2 zondag 11 februari 2018 City sightseeingtour(o)

Na het ontbijt is er nader kennismaking met de groep en wordt het programma besproken. Daarna de Paramaribo Citysightseeingtour. We bezoeken o.a. de kathedraal de markt, hier treft u een overvloed van tropische vruchten aan

 

Dag 3: maandag 12 februari 2018 Commewijne - plantagetour

Vertrek omstreeks 09.00 uur naar de opstapplaats voor de boot naar de plaats waar we Dolfijnen kunnen spotten. We bezoeken de plantages aan de Commewijne rivier. Plantages zoals: Rust en Werk (Garnalenkwekerij) waar we de lunch zullen gebruiken en bij Fort Nieuw Amsterdam brengen we ook een bezoek aan het openlucht museum. Omstreeks 16.00 uur keren we terug van onze boottocht. Bij deze tour zijn de warme lunch en niet-alcoholische dranken inbegrepen en gaat er een ervaren Nederlands sprekende gids mee. (o/l)

 

Dag 4: dinsdag 13 februari 2018 Vrije dag. (o)

 

Dag 5 woensdag 14 februari 2018 Westen en Districtentour

Na het ontbijt, checken we uit en reizen naar de grens van Suriname met Guyana, het rijstdistrict Nickerie. Onze tocht gaat door het district Saramacca ( waar de eerste groep Nederlanders zich heeft gevestigd) en langs het district Coronie ( bekend om haar wuivende palmen en waar de Engelsen toentertijd als eerste aan wal zijn gegaan). Vervolgens komen we in de namiddag aan op onze eindbestemming, het rijstdistrict Nickerie. Inchecken in ons Hotel. We bezoeken de populaire Zeedijk (verwacht geen rode lampjes) U zult wel merken dat Nickerie, de een na grootste stad is in Suriname (o/l/d)

.

Dag 6: donderdag 15 februari 2018 Nickerie- Bigipan

Eerst bezoeken we de markt met o.a. veel groenten en zijn mooie vismarkt.

We brengen een bezoek aan Bigipan natuurreservaat. Dit gebied is vogelrijk, de mogelijkheid is er om de rode ibissen te zien, kaaimannen, en otters, hier brengen we onze nacht ook door in mooie lodges op het water. (o/l/d)

 

Dag 7: : vrijdag 16 februari 2018 Nickerie terugreis

Na een hopelijk mooie zonsopkomst kunt u nog wat relaxen en/of kajakken. Omstreeks 18:00 uur zijn we terug in Paramaribo. (o/l)

 

Dag 8: zaterdag 17 februari 2018 Vrij te besteden (o)

 

Dag 9: zondag 18 februari 2018 Oosten en Galibi.

We vertrekken om 08.00 uur en rijden met de bus in ongeveer 2 ½ uur naar Albina, de grensplaats in het oosten van Paramaribo. Daar aangekomen brengen we eerst een bezoek aan het dorpen stappen vervolgens in de pijaka (indiaanse boot) en varen 55 minuten

stroomafwaarts tot we bijna de Atlantische Oceaan bereiken. Galibi is beroemd door de diverse schildpad soorten die hier tussen februari en juli hun eieren op het strand leggen. We gaan dan ook ’s avonds naar dit prachtige gebeuren kijken We overnachten in lodges met een en tweepersoonsbedden in het Galibi indianendorp. (o/l/d)

Dag 10 maandag 19 februari 2018 Terugreis Galibi

Na het ontbijt varen we naar twee Indiaanse plaatsjes, Christiaankondre en Langamankondre. We zien hoe de bewoners hun dagelijkse activiteiten uit oefenen.

We bezoeken de markt in St.Laurent en de gevangenis bekend van Pappillon Omstreeks 18:00 uur zijn we terug in Paramaribo.(o/l)

 

Dag 11: dinsdag 20 februari 2018 Vrij te besteden. (o)

 

Dag 12: woensdag 21 februari 2018 Jodensavanne- Overbridge

Tegen 9:00 uur vertrekt de (mini)bus in zuid oostelijke richting. We rijden naar de voormalige Joodse nederzetting genaamd Jodensavanne, hebben er een rondleiding en rijden daarna naar het rivier resort Overbridge, een toeristisch resort gelegen aan de oever van de Suriname rivier. Hier zijn een fraai strand en bar aangelegd. Op deze plek overnachten we. In een mooie Lodge met keuken en douche.(o/l/d)

 

Dag 13: donderdag 22 februari 2018 Boven Suriname- Jaw Jaw

Na het ontbijt reizen we verder naar het zuiden. U maakt een reis mee vol belevenissen. We komen aan in het dorpje Jaw Jaw aan de Boven-Suriname rivier, waar de lodge aan een indrukwekkende stroomversnelling ligt.Hier nemen we onze intrek. Nadat we kennis hebben gemaakt met de plaatselijke bevolking, komen we bij van de ervaringen van de dag. (o/l/d)

 

Dag 14 vrijdag 23 februari 2018 Jaw Jaw

Activiteiten in de komende dagen zijn: Kostgrondjes bezoeken ( we zien hoe op traditionele wijze de grond bewerkt wordt en wat er allemaal te bieden is.(o/l/d)

 

Dag 15:zaterdag 24 februari 2018 Boven Suriname- Jaw jaw

We bezoeken omliggende dorpen zoals: Gunsi, Laduani ( dit zijn typisch saramaccaanse dorpen). Ook hebben we een culturele avond met zang en dans, varen door de stroomversnellingen, komen dichtbij de machtige ferulassi- stroomversnelling (o/l/d)

 

Dag 16: zondag 25 februari 2018 Brownsberg- Paramaribo

In ieder geval doet u tijdens deze tocht

veel bijzondere ervaringen op. In de ochtend na het ontbijt vertrekken wij en gaan verder met de bus naar het Brownsberg Natuurpark. We maken een tocht door het tropische regenwoud naar de Watervallen. En beleven de geluiden van de brulapen, met een beetje geluk kunnen we dieren zien. ’s Avonds gaan we naar ons hotel in Paramaribo waar we weer de nacht doorbrengen. (o/l)

 

Dag 17: maandag 26 februari 2018 Lelydorp – Vlindertuin

In de ochtend brengen we een bezoek aan de vlindertuin waar u het hele proces kunt bekijken van plant,naar pop en uiteindelijk de vlinder ook brengen we een bezoek aan de botanische tuin.(o/l)

 

Dag 18: dinsdag 27 februari 2018 Vrij te besteden. (o)

 

Dag 19: woensdag 28 februari 2018 Vrij te besteden (o/d)

’s Avonds wordt u een farewell diner aangeboden door Purity Tours Suriname

 

Dag 20: donderdag 1 maart 2018 (o)

Vertrek: Omstreeks 13.00 uur wordt u opgehaald bij uw hotel voor uw terugreis naar Nederland

 

Dag 21:vrijdag 2 maart 2018

Aankomst in Nederland

 

Zoals U ziet is het een avontuurlijke reis waarbij soms moeilijk vooraf alles te plannen is en er een zekere flexibele instelling vereist van de deelnemer De fysieke inspanning tijdens de reis is voor iedereen goed te doen die een normale conditie heeft.

Indien omstandigheden dat noodzakelijk maken kunnen er veranderingen aangebracht worden.

Voor oud trissers wordt er een bezoek gebracht aan de kazernes in Paramaribo, Nickerie en Albina.

Zanderij is optioneel op een vrije dag.

 

Prijs per p/p double rooms € 2.526,--

Prijs per p/p single room € 2.927,--

•1 persoonskamer alleen mogelijk in Paramaribo en Nickerie

Tour gaat door bij minimale deelname van 6 personen en maximaal ± 12 personen

 

Inbegrepen:

•Overnachting in hotels kamers voorzien van douche en toilet (14x)

•Vliegticket Amsterdam – Zanderij v.v.

•Verzorging in Hotel op basis van logies en ontbijt.

•Vervoer in een lokale coaster- of minibus met airconditioning.

•De excursies zoals omschreven.

•Verblijf in lodges op tour dagen op basis van volpension

•Lokale begeleiding door een deskundig Nederlands sprekende gids

•* Ontbijt: 19 x; Lunch: 13 x; Diner: 8 x

 

Exclusief:

Toeristenkaart 30 euro

Fooien

eventuele toeslagen of verhogingen van vliegmaatschappijen

 

Reiscoördinator Pieter Nijdam +31637017737

 

De reizen worden geboekt bij Avira travel te Amsterdam

 

De “TRIS Special” is een exclusief product van "Suriname Rondreizen"

wordt in Suriname uitgevoerd door en onder verantwoordelijkheid van

Purity Tours Suriname

email: pieter@suriname-rondreizen.nl web: www.suriname-rondreizen.nlm

 

U kunt het aanmeldingsformulier Downloaden of Uitprinten. Ga op het inschrijfformulier en u ziet rechtsboven een vierkantje met pijl verschijnen "Groot weergeven"

Wilt u het per mail of per post hebben vul dan het contact formulier in.

Bijvoorbaad dank Pieter Nijdam tel: +31 6 37017737