Suriname Interessant plekje in Zuid Amerika

Suriname Rondreizen     


Suriname Vakantieland

Kleine georganiseerde groepsreizen  in Suriname

Suriname

interessant plekje

in

Zuid Amerika

Suriname

interessant plekje in

Zuid Amaerika

Talloze hoogtepunten zorgen voor onvergetelijke ogenblikken tijdens de reis.

De hoofdstad Paramaribo met z’n koloniale houten gebouwen zal u versteld doen staan. Ondoordringbaar tropisch regenwoud, brede rivieren, rijstvelden en gebergte zorgen voor onvergetelijke momenten tijdens de reis.

En dan hebben we het nog niet eens gehad over de smeltkroes van culturen en de vriendelijke bewoners van dit land.

U spreekt natuurlijk ook de taal van het land.

 

Dag 1-dinsdag 29 oktober 2019  Aankomst – Paramaribo

U vertrekt vanaf Schiphol naar Suriname. Wij landen in de middag op de J.A.Pengel luchthaven waar medewerkers van ons, u opwachten.

Vervolgens rijden wij in ongeveer 80 min. naar het Queens hotel in Paramaribo.Waar u welkom wordt geheten met en hapje en een drankje.

 

Dag 2- woensdag 30 oktober 2019 City tour

Om een beetje te wennen aan de sfeer beginnen we de rondreis met een stadsrondrit door de hoofdstad. Ale hoogtepunten zoals Fort Zeelandia, de houten Basiliek, de Joodse Synagoge naast de Moskee, het onafhankelijkheidsplein, het wrak van het Duitse schip ‘ de Goslar’ en de markt met haar exotische groenten en fruit worden bezocht.

Na de lunch is de middag vrij te besteden.

Overnachting in Paramaribo Ontbijt, lunch zijn vandaag inbegrepen

 

Dag 3. Donderdag 31 oktober 2019 Historie over Water en Land

Met  een primitieve tentboot over de Suriname- en Commewijnerivier. We brengen een bezoek aan plantage Rust en Werk, plantage Margaretha en het openluchtmuseum. Op de plaats waar de Suriname- en de Commewijne rivier samenkomen is er de mogelijkheid dolfijnen te spotten.

Ontbijt, lunch zijn vandaag inbegrepen

 

Dag 4. Vrijdag 1 november 2019 - Fungueiland

We vertrekken na het ontbijt naar de Raleighvallen een natuurrreservaat, midden in de jungle van Suriname, het kloppend hart van de Amazone. Deze tocht is zeer geschikt voor natuurliefhebbers. We beleven de omgeving, varen op de rivier genieten van het ondoordringbare bos

De overvloed aan verscheidenheid van natuur is fenomenaal in alle 8 apensoorten die in Suriname voorkomen vinden we hier en ongeveer 400 vogelsoorten komen in dit gebied voor.

Een van Surinaams meest complexe en rijke eco systemen.

Het bezoek is een garantie voor avontuur en plezier.

Het beklimmen van de Voltzberg is een heuze ervaring die u moet beleven om vanuit deze top over het ondoordringbare bos te kijken.

We vertrekken vanaf het hotel met een minibusje richting Witagron dwars door savanna’s en oerwoud als we daar aankomen stappen we in de gereed staande Korjalen om onze tocht via de Coppename rivier voort te zetten naar het Fungu eiland. We overnachten op Raleighvallen in lodges

Vandaag ontbijt , lunch en diner inbegrepen.

 

Dag 5 zaterdag 2 november 2019: - Moedervallen

In de morgen hebben we een tocht naar de moedervallen , een mooie wandeltocht  door de natuur daarna kunt u heerlijk zwemmen in de verkoelende Coppename rivier

Vandaag ontbijt , lunch en diner inbegrepen.

 

Dag 6: zondag 3 november 2019 Raleighvallen

Vandaag de ultieme uitdaging, het bedwingen van de top van de Voltzberg.

De intensieve klim en de tocht door de jungle duurt ongeveer drie uur heen.  Deze jungle tocht vereist wel een gezonde en goede conditie.

Het uitzicht over het oerwoud vanaf deze granieten suikerbroodvormige berg is ongeëvenaard.

Vandaag ontbijt , lunch en diner inbegrepen.

 

Dag 7 maandag 4 november 2019: - Raleighvallen- Paramaribo

Na het ontbijt gaan we in de korjalen voor een lange maar erg mooie boottocht langs stroom versnellingen en zandbanken naar Witagron waar we de lunch zullen gebruiken. Vandaar gaan we verder naar ons verblijf in Paramaribo.

Vandaag ontbijt , lunch en diner inbegrepen.

 

Dag 8, dinsdag 5 november 2019 Nickerie - west Suriname

Vandaag staat er een leuke en ontspannen reis naar het westen van Suriname op het programma. We komen langs afwisselende landschappen tot we Groningen bereiken. Een gemoedelijke plaats die ca. 150 jaar geleden werd opgezet door Nederlandse emigranten. Even verderop ligt omgeven door hoge palmbomen en kleurrijke houten huizen de plaats Totness in Coronie. Hier legde de Engelsen en Schotten de eerste plantages aan. We rijden verder langs de rijstplantages van het district Nickerie met de plaats Wageningen. In Nw. Nickerie gaan we naar de opstapplaats voor onze tocht naar het wetland gebied Bigi Pan waar we in het meer gaan overnachten in eenvoudige twee persoons kamers. Vandaag zijn ontbijt, lunch en diner inbegrepen.

 

Dag 9 woensdag 6 november 2019 Bigi Pan – Paramaribo

Het landschap bestaat uit kreken, mangroves en moerasgebieden. Na het ontbijt varen we door dit unieke gebied, een internationale broedplaats voor veel vogelsoorten, waaronder de rode ibis. Ook zijn er kaaimannen te spotten. Na de tocht in dit gebied keren we na de lunch terug naar Paramaribo.

Vandaag zijn ontbijt, lunch inbegrepen.

 

Dag 10 , donderdag 7 november 2019 Jodensavanne – Vlindertuin

Na het ontbijt vertrekken we Via de Afobakkaweg naar de Carolinabrug over de Surinamerivier.

En gaan naar de Joodse nederzetting dichtbij het indianendorp Redi Dotie.

De begraafplaats, de oude synagoge en de geneeskrachtige waterbron zijn er nog steeds. Deze dateren uit het jaar 1639 toen de eerste joden voet aan wal zetten in Suriname. Na deze interessante en leerrijke wandeling vervolgen wij onze tocht naar het dichtbij gelegen kreekje, Blaka Watra, van daar gaan we op de terugweg naar Paramaribo langs de vlinderboerderij in Lelydorp. Van hier uit worden de vlinderpoppen over de gehele wereld gedistribueerd. Ook brengen we nog een bezoek aan de botanische tuin voordat we weer onze intrek nemen in ons hotel in Paramaribo.

Vandaag zijn ontbijt, lunch inbegrepen.

 

Dag 11 vrijdag 8 november 2019 Palumeu

Vanaf vliegveld Zorg en Hoop (niet ver van Paramaribo) vliegt u in zo’n 75 minuten naar de airstrip bij het indianendorp Palumeu. Bij aankomst wordt u opgevangen door de lokale medewerkers.

Het vakantiedorp Palumeu heeft dezelfde naam als het ernaast liggende dorpje van de Trio en Wayana indianen. In de namiddag bezoekt u met een gids dit dorp om kennis te maken met de leefwijze en de kunstnijverheid van deze alleroudste bewoners van het Amazonewoud. Uw jungle lodge is gebouwd in traditionele stijl, de frisse avonden maken airconditioning of een ventilator overbodig. Voor de verlichting wordt gebruik gemaakt van zonne-energie en de maaltijden worden op een houtvuur bereid met voornamelijk Surinaamse ingrediënten. Na het avondeten wordt het programma van de volgende dag besproken en wordt er tevens meer verteld over de bewoners van het dorp. Vandaag ontbijt, lunch en diner inbegrepen.

 

Dag 12 zaterdag 9 november 2019 Palumeu

Wellicht was de roep van brulapen uw natuurlijke wekker. Vandaag maakt u kennis met het tropische regenwoud. Nog voor zonsopgang vaart u de rivier af en doet de bootsman even later de motor van de korjaal uit om in alle stilte het ontwaken van de natuur te ervaren. Tevens zoekt hij naar een mooie plek om te ontbijten, maar misschien doet u dat wel in de boot in alle stilte. Daarna vervolgt u de tocht naar het startpunt van het bospad naar Pothill, een granieten heuvel die u aan het einde van het bospad op kunt gaan. Tijdens de korjaaltocht over de Tapanahonyrivier en de wandeling zult u hoogst waarschijnlijk verschillende soorten vogels zien overvliegen, zoals ara’s, papagaaien en toekans. Misschien ziet u ook apen en/of een otter. Op de top van de Pothill wordt u beloond met een schitterend uitzicht over het oerwoud. De lunch is weer in Palumeu.Na de lunch gaan  we een bospad af lopen in de hoop nog wat vogels en misschien zelfs kaaimannen te zien en bezoeken we ook de bosgrondjes waar de indianen hun gewassen verbouwen.

Vandaag ontbijt, lunch en diner inbegrepen.

 

Dag 13 zondag 10 november 2019 Palumeu

Na het ontbijt gaat u per korjaal naar de Mabukawatervallen  Er is  een boswandeling door de jungle met meer informatie over lokale bomen, planten en dieren. De omgeving zal er aan meewerken dat u de barbecue lunch niet licht zult vergeten. In de late namiddag bij zonsondergang neemt uw gids u mee voor een tocht over de rivier om te genieten van de nachtelijke oerwoud geluiden. Vandaag ontbijt, lunch en diner inbegrepen.

 

Dag 14 : maandag 11 november 2019 Palumeu – Paramaribo

Na het ontbijt maakt u een uitgebreide dorpswandeling. Onderweg kunt u dan traditionele handgemaakte kunstnijverheid kopen. Na de lunch vertrekt u weer naar vliegveld Zorg en Hoop bij Paramaribo, daar wacht een busje om u weer naar uw hotel te brengen. Hierna heeft u nog de gelegenheid de stad in te gaan.

Vandaag ontbijt , lunch inbegrepen.

 

Dag 15 dinsdag  12 november 2019 Vertrek naar Schiphol Nederland.

Nog een paar uurtjes genieten van datgene wat Paramaribo u biedt dus eventueel nog gauw wat souvenirtjes kopen of nog even genieten van de waterkant en dan is de tijd daar om te vertrekken.

Na het middaguur rijdt de bus u naar het vliegveld waar we inchecken voor de nachtelijke vlucht naar Nederland. Ontbijt en lunch inbegrepen

 

Dag 16 woensdag 13 november 2019 Aankomst op Schiphol,

home sweet home!.

 

Bij de reissom is inbegrepen:

Airport transfer en waar nodig voor verplaatsing van de groep

Queens Hotel accommodatie 3* in Paramaribo

simpele lodges op bepaalde plaatsen

Nederlandse reisbegeleiding

Alle entree gelden, natuur bijdrage en lokale belastingen

alle maaltijden zoals aangegeven in het schema

ontbijt 14 x, lunch 14x , Diner 7x

ongelimiteerd water gedurende de reis

internationale vlucht naar en van Suriname

 

 

Niet inbegrepen:

reis en annulering verzekering

toeristen kaart 35 euro

fooien

 

Prijs van deze tour is 2.639,-- euro op basis 2 pers kamer

Single toeslag 374,-- euro p/p

Onder voorbehoud van eventuele prijswijzingen vliegmaatschappijen

 

Minimale deelnemers 6 en Maximaal deelname voor 12 personen

 

“Reis coordinator :  Pieter Nijdam Tel: 06 37017737

 

De reizen worden geboekt bij Avira Travel te Amsterdam

 

Queens hotel
Synagoge
tentboot_commewijne
bauxietweg_naar_Witigron
Reuze_otters_
stroomversnelling_bij_fungueiland
beklimming_van_de_voltzberg
klaar_voor_vertrek_vanaf_Fungueiland
Flamingo_BigiPan
standbeeld_Alida_in_Wageningen_achtergrond_verbouwde_rijstverwerking
Kaaiman-BigiPan
vlinderboerderij
aankomst_Palumeu
Lodges_Palumeu
varen_op_de_tapanahonyrivier
gele_kop_gier
tocht_door_de_jungle
school_te_Palumeu
waterkant
Vertrek_vanaf_Zanderij
zicht_op_de_bosjebrug
Scarlet Macaw
great egret


Pieter Nijdam

Reis adviseur & coördinator

pieter@suriname-rondreizen.nl

Bel NU voor info

+31 637017737