Kris kras door Suriname maart 2019 met combi Curaçao

Suriname Vakantieland

groepsreizen Suriname

Suriname Rondreizen     


Kris Kras door Suriname

in Combinatie

met

Quracao


 

 

Talloze hoogtepunten zorgen voor onvergetelijke ogenblikken tijdens de reis. De hoofdstad Paramaribo met z’n koloniale houten gebouwen zal u versteld doen staan. Ondoordringbaar tropisch regenwoud, brede rivieren, rijstvelden en enorme zeeschildpadden zorgen voor onvergetelijke momenten tijdens de reis. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de smeltkroes van culturen en de vriendelijke bewoners van dit land. U spreekt natuurlijk ook de taal van het land!

 

1e dag: dinsdag 26 februari 2019 Paramaribo

Vanaf Schiphol Amsterdam vertrekken voor de vlucht naar Paramaribo. Hier staat de gids klaar die U naar het Queens Hotel  begeleidt waar de eerste 4 nachten zijn gereserveerd.

 

2e dag: woensdag 27 februari 2019 Paramaribo City Tour.

Na het ontbijt is het tijd om kennis te maken met Paramaribo.

Onze gids laat u alle hoogtepunten van de houten binnenstad zien en verteld over de historie en de periode voor de onafhankelijkheid. We zien o.a. de Centrale markt, Fort Zeelandia, de Marron markt, het Onafhankelijkheidsplein, de palmentuin en de Joodse synagoge met vredig daarnaast de moskee. Tijdens de tour zijn een snack en een drankje inbegrepen. De rest van de dag bent u vrij en kunt u op eigen gelegenheid doorbrengen. Vandaag is het ontbijt inbegrepen

 

3e dag: donderdag 28 februari 2019 Historie over Water en Land

Met  primitieve tentboot over de Suriname- en Commewijnerivier. We brengen een bezoek aan plantage Rust en Werk, plantage Margaretha en het openluchtmuseum. Op de plaats waar de Suriname- en de commewijnerivier samenkomen is er de mogelijkheid dolfijnen te spotten. Deze dag is het ontbijt en de lunch inbegrepen

 

4e dag : vrijdag 1 maart 2019 Vrije dag

Weer een heerlijke dag om vakantie te vieren. Ontbijt inbegrepen

 

5e dag: zaterdag 2 maart 2019 Nickerie - west Suriname

Vandaag staat er een leuke en ontspannen reis naar het westen van Suriname op het programma. We komen langs afwisselende landschappen tot we Groningen bereiken. Een gemoedelijke plaats die ca. 150 jaar geleden werd opgezet door Nederlandse emigranten. Even verderop ligt omgeven door hoge palmbomen en kleurrijke houten huizen de plaats Coronie. Hier legde de Engelsen en Schotten de eerste plantages aan. We rijden verder langs de rijstplantages van het district Nickerie met de plaats Wageningen. In Nw. Nickerie brengen we een bezoek aan de paddie pellerij, zeedijck en een hindoe tempel. Hier is ook een goed hotel voor ons gereserveerd. Ontbijt, lunch en diner zijn inbegrepen.

 

6e dag: zondag 3  maart 2019 Nickerie - Bigi Pan - Paramaribo

In een korjaal varen we naar het natuurreservaat Bigi Pan. Het landschap bestaat uit kreken, mangroves en moerasgebieden. We varen door dit unieke gebied, een internationale broedplaats voor veel vogelsoorten, waaronder de rode ibis. Ook zijn er kaaimannen te spotten. Na de tocht in dit gebied keren we na de lunch terug naar Paramaribo. Vandaag zijn ontbijt, lunch inbegrepen.

 

7e dag: maandag 4 maart 2019 Africaanse cultuur in de Bush Bush bij Anaula Resort

Op zoek naar de jungle. Onze indrukwekkende tocht naar het zuiden begint met een bustocht van 3 uren naar het dorp Atjonie. Dit is tevens de aanmeerplaats voor alle boten die uit de jungle van Suriname komen. Wij zoeken onze boot op en maken een vaartocht van ca. 45 minuten naar het Knini Paati  Jungle Resort. Na het inchecken in uw lodge heeft u de gelegenheid het eiland te ontdekken. Ontbijt, lunch en diner zijn vandaag inbegrepen.

 

8e dag: dinsdag 5 maart 2019 Culture tocht met mooie boswandeling

Vandaag stappen we weer in de korjaal en gaan we naar Gajuba en Laduwani, Tijdens de dorpswandeling maken we kennis met de cultuur van de lokale Marron bevolking. Zij staan ook wel bekend als bosnegers en stammen af van de vroegere weggelopen slaven . Bovendien staat er deze dag een spannende boswandeling  op het programma. Ontbijt, lunch en diner zijn vandaag inbegrepen.

 

9e dag: woensdag 6 maart 2019 Overbridge

Na de lunch vertrekken we naar Atjoni over de Suriname rivier. Hier wacht een busje ons op om ons naar Overbridge resort te brengen. Na deze intensieve dag kunt u lekker bijkomen op het strand van het Overbridge River Resort. Hier brengen we ook de nacht door in de cabana’s.

Ontbijt, lunch en diner zijn vandaag inbegrepen.

.

 

10e dag: donderdag 7 maart 2019 Joden Savanna

Deze ochtend maken we ons klaar voor de historische tocht naar de eerste joodse nederzetting in Suriname, de Joden Savanna. Hier vindt u nog veel oude graven met ieder zijn eigen verhaal. Aansluitend keren we terug naar ons hotel in Paramaribo. Deze dag zijn het ontbijt en de lunch inbegrepen

 

11e dag: vrijdag 8 maart 2019 vrij

Deze dag is aan u de keus. U kunt individueel een tour boeken (De vlindertuin is een aanrader) ofwel lekker genieten van het zwembad bij het hotel of wat Paramaribo u te bieden heeft. Op deze dag is het ontbijt inbegrepen.

 

12e dag: zaterdag 9 maart 2019 Galibi Natuurreservaat                                                 In ca. 3 uren rijden we per bus naar het oosten van Suriname. Aansluitend stappen we aan boord voor een tocht van 45 minuten naar het indianendorp Langaman Kondre. We zijn aangekomen in het Galibi Natuurreservaat. De overnachting vindt plaats in activiteiten van de bevolking waarbij u leuke souvenirs voor thuis kunt kopen. Aan de kust claimen ’s werelds grootste schildpadden tussen februari en augustus het strand om er eieren te leggen. In de avonduren gaan we op zoek naar hun leg eenvoudige lodges. We maken kennis met de dagelijkse plekken aan het strand. Ontbijt, lunch en diner zijn inbegrepen.

 

13e dag: zondag 10 maart  2019  Paramaribo

Na het ontbijt vertrekken we weer naar Paramaribo.

Waarbij we in Albina de lunch gebruiken

Ontbijt en lunch zijn inbegrepen

 

 

14e dag: maandag 11 maart 2019 vrij

Een dag om naar eigen inzicht in te delen. Eventueel kunt op deze dag een fietstocht maken, Van Paramaribo laten we ons overzetten naar Meerzorg en via Peperpot  rijden we naar Nieuw Amsterdam waar we ons weer overlaten zetten naar Leopoldsburg en vandaar weer naar ons Hotel. Dit is een vlakke route van ongeveer 40 kilometer. Desnoods kunt u ook op deze dag een excursie maken naar de vlindertuin. Vandaag zijn ontbijt en diner inbegrepen. Samen met onze gids blikken we in een restaurant terug op het verloop van de reis.

 

15e dag dinsdag 12 maart 2019 Parmaribo – Zanderij –Curaçao

Vandaag vertrekt u naar Curaçao, Bij aankomst in Curaçao volgt de transfer naar het Mondi Resort Klein Sint Michiel .

vandaag is het ontbijt inbegrepen

 

16e dag t/m 19e dag verblijf in het “Mondi Resort”

Tijdens uw verblijf daar is het op basis van logies en ontbijt

 

20e dag zondag 17 maart 2018 Vertrek vanuit Curaçao naar Nederland

 

Mondi Lodge is een kleine, milieuvriendelijke lodge op Curaçao met 5 unieke houten bungalows op palen; die allemaal voorzien zijn van maximaal comfort. Elke bungalow heeft zijn eigen stijl.

Mondi Lodge is centraal gelegen met 4 stranden in een straal van 2 kilometer en op 10 minuten rijden van de luchthaven en de kleurrijke hoofdstad Willemstad.

De sfeer bij Mondi Lodge is van een relaxte, romantische soort en zeer privé; sereniteit is hier overdag en 's avonds gemakkelijk te vinden. Het zwembad en de gezellige buitenkeuken met barbecuefaciliteiten staan te allen tijde ter beschikking voor onze gasten. De grote, tropische tuin staat vol met kleurrijke bloemen en lokale fauna zoals leguanen, (boom) hagedissen, kolibries, parkieten en landkrabben kunnen gemakkelijk worden gespot. Naburige flamingo's kunnen worden waargenomen terwijl zij overvliegen naar hun nestplaats!

 

21e dag: maandag 18  maart 2018 thuis

Aankomst op Schiphol, home sweet home!. 

 

 

                                     Minimaal aantal deelnemers 6

Maximaal aantal deelnemers 10

 

Reissom: Euro:. 2.775,-- p/p in 2-persoonskamer

Single toeslag 630 euro

Onder voorbehoud van eventuele prijswijzingen vliegmaatschappijen

 

Ook mogelijk als prive tour voor twee of vier deelnemers

Prijs op aanvraag

 

Bij de reissom is inbegrepen:

•Inbegrepen:

•• Overnachting in Paramaribo en Nickerie in Hotels;

•   op basis van 2 personen per kamer voorzien van douche en toilet

•• Verzorging in Hotel in Paramaribo is op basis van logies en ontbijt

•• Op tourdagen volpension.

•• Vervoer in een lokale coaster- of minibus met airconditioning,

•   Boottochten per korjaal met buitenboordmotor

•• De excursies zoals omschreven.

•• Bos- en dorpswandelingen onder begeleiding van lokale gidsen

•• Verblijf op tourdagen; in eenvoudige lodge op basis van volpension       

•    slechts beperkte elektriciteit op sommige plaatsen. (geen airco),

•• Lokale begeleiding door een Nederlands sprekende gids

•Vliegticket Amsterdam – Paramaribo v.v. per KLM

•Ontbijt 19 x. lunch 9 x, diner 6 x.

 

 

Niet inbegrepen:

•Fooien

•lunches en diners tijdens de vrije dagen

•optionele excursies.

•Toeristenkaart 35 euro

 

 

Reis coördinator: Pieter Nijdam Tel: 06 37017737

 

Reizen worden geboekt bij: Avira Travel Amsterdam

 

 

De “Kris Kras Tour” is een exclusief product van "Suriname Rondreizen"

wordt in Suriname uitgevoerd door en onder verantwoordelijkheid van

Purity Tours Suriname

 

 

 

 

email: pieter@suriname-rondreizen.nl web: www.suriname-rondreizen.nl

 

 

 

 
 
 


Pieter Nijdam

Reis adviseur & coördinator

pieter@suriname-rondreizen.nl

Bel NU voor info

+31 637017737