Kris Kras door Suriname oktober 2019

Talloze hoogtepunten zorgen voor onvergetelijke ogenblikken tijdens de reis. De hoofdstad Paramaribo met z’n koloniale houten gebouwen zal u versteld doen staan. Ondoordringbaar tropisch regenwoud, brede rivieren, rijstvelden en enorme zeeschildpadden zorgen voor onvergetelijke momenten tijdens de reis. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de smeltkroes van culturen en de vriendelijke bewoners van dit land. U spreekt natuurlijk ook de taal van het land!

 

1e dag: zaterdag 26 oktober 2019 Paramaribo

Vanaf Schiphol Amsterdam vertrekken voor de vlucht naar Paramaribo. Hier staat de gids klaar die U naar uw hotel begeleidt waar de eerste 4 nachten zijn gereserveerd.

 

2e dag: zondag 27 oktober 2019 Historie over Water en Land

Met  primitieve tentboot over de Suriname- en Commewijnerivier. We brengen een bezoek aan plantage Rust en Werk, plantage Margaretha en het openluchtmuseum. Op de plaats waar de Suriname- en de commewijnerivier samenkomen is er de mogelijkheid dolfijnen te spotten. Deze dag is het ontbijt en de lunch inbegrepen

 

3e dag: maandag 28 oktober 2019 Paramaribo City Tour.

Na het ontbijt is het tijd om kennis te maken met Paramaribo.

Onze gids laat u alle hoogtepunten van de houten binnenstad zien en verteld over de historie en de periode voor de onafhankelijkheid. We zien o.a. de Centrale markt, Fort Zeelandia, de Marron markt, het Onafhankelijkheidsplein, de palmentuin en de Joodse synagoge met vredig daarnaast de moskee. Tijdens de tour zijn een snack en een drankje inbegrepen. De rest van de dag bent u vrij en kunt u op eigen gelegenheid doorbrengen. Vandaag is het ontbijt inbegrepen

 

4e dag : dinsdag 29 oktober 2019 Vrije dag

Weer een heerlijke dag om vakantie te vieren. Ontbijt inbegrepen

 

5e dag: woensdag 30 oktober 2019 Nickerie - west Suriname

Vandaag staat er een leuke en ontspannen reis naar het westen van Suriname op het programma. We komen langs afwisselende landschappen tot we Groningen bereiken. Een gemoedelijke plaats die ca. 150 jaar geleden werd opgezet door Nederlandse emigranten. Even verderop ligt omgeven door hoge palmbomen en kleurrijke houten huizen de plaats Coronie. Hier legde de Engelsen en Schotten de eerste plantages aan. We rijden verder langs de rijstplantages van het district Nickerie met de plaats Wageningen. In Nw. Nickerie brengen we een bezoek aan de paddie pellerij, zeedijck en een hindoe tempel. Hier is ook een goed hotel voor ons gereserveerd. Ontbijt, lunch en diner zijn inbegrepen.

 

6e dag: donderdag 31 oktober 2019 Nickerie - Bigi Pan - Paramaribo

In een korjaal varen we naar het natuurreservaat Bigi Pan. Het landschap bestaat uit kreken, mangroves en moerasgebieden. We varen door dit unieke gebied, een internationale broedplaats voor veel vogelsoorten, waaronder de rode ibis. Ook zijn er kaaimannen te spotten. Na de tocht in dit gebied keren we na de lunch terug naar Paramaribo. Vandaag zijn ontbijt, lunch inbegrepen.

 

7e dag: vrijdag 1 november  2019 Santigron

Na ongeveer anderhalf uur rijden vanuit Paramaribo nadert u het marrondorp Santigron. Na het nuttigen van een drankje, staat de gids klaar voor een uitgebreide rondleiding door het dorp. U zult veel bezienswaardigheden zien tijdens de rondleiding en kunt genieten van een lunch, waarna u een wandeling maakt naar de rivier. De boot staat klaar om u te vervoeren naar een ander Marrondorpje genaamd Haarlem In de late middag heeft u een cultureel dans optreden en wordt u in de gelegenheid gesteld de producten van de bewoners te kopen.

Na een heerlijke BBQ en danspartij, is het tijd om te gaan rusten in de eenvoudige lodges..

(o/l/d).

 

8e dag  zaterdag 2 november 2019: Santigron – Paramaribo

Een jungletocht onderleiding van een deskundige gids tot aan het inheemse dorp Pikin Poika staat op het programma.

Na de lunch vertrekken we weer naar Paramaribo en wordt u bij uw hotel afgezet (o/l)

 

9e dag zondag 3 november 2019: Vrije dag (o)

 

10e dag: maandag 4 november  2019 Africaanse cultuur in de Bush Bush Anaula Resort

Op zoek naar de jungle. Onze indrukwekkende tocht naar het zuiden begint met een bustocht van 3 uren naar het dorp Atjonie. Dit is tevens de aanmeerplaats voor alle boten die uit de jungle van Suriname komen. Wij zoeken onze boot op en maken een vaartocht van ca. 45 minuten naar het Knini Paati Jungle Resort. Na het inchecken in uw lodge heeft u de gelegenheid het eiland te ontdekken. Ontbijt, lunch en diner zijn vandaag inbegrepen.

 

11e dag: dinsdag 5 november 2019 jungletocht Anaula

Vandaag stappen we weer in de korjaal en gaan we naar Gajuba en Laduwani, Tijdens de dorpswandeling maken we kennis met de cultuur van de lokale Marron bevolking. Zij staan ook wel bekend als bosnegers en stammen af van de vroegere weggelopen slaven . Bovendien staat er deze dag een spannende boswandeling op het programma. Ontbijt, lunch en diner zijn vandaag inbegrepen.

 

12e dag: woensdag 6 november  2019 Overbridge

Na de lunch vertrekken we naar Atjoni over de Suriname rivier. Hier wacht een busje ons op om ons naar Overbridge resort te brengen. Na deze intensieve dag kunt u lekker bijkomen op het strand van het Overbridge River Resort. Hier brengen we ook de nacht door in de cabana’s.

Ontbijt, lunch en diner zijn vandaag inbegrepen.

.

 

13e dag: donderdag 7 november  2019 Joden Savanna

Deze ochtend maken we ons klaar voor de historische tocht naar de eerste joodse nederzetting in Suriname, de Joden Savanna. Hier vindt u nog veel oude graven met ieder zijn eigen verhaal. Aansluitend keren we terug naar ons hotel in Paramaribo. Deze dag zijn het ontbijt en de lunch inbegrepen

 

 

14e dag: maandag 8 november 2019 vrije dag

Een dag om naar eigen inzicht in te delen. Eventueel kunt op deze dag een fietstocht maken, Van Paramaribo laten we ons overzetten naar Meerzorg en via Peperpot  rijden we naar Nieuw Amsterdam waar we ons weer overlaten zetten naar Leopoldsburg en vandaar weer naar ons Hotel. Dit is een vlakke route van ongeveer 40 kilometer. Desnoods kunt u ook op deze dag een excursie maken naar de vlindertuin. Vandaag zijn ontbijt en diner inbegrepen. Samen met onze gids blikken we in een restaurant terug op het verloop van de reis.

 

15e dag: dinsdag 9 november 2019 vrij en transfer naar Zanderij

Nog een paar uurtjes genieten van datgene wat Paramaribo u biedt dus eventueel nog gauw wat souvenirtjes kopen of nog even genieten van de waterkant, maar ook nog even genieten van het zwembad kan natuurlijk ook en dan is de tijd daar om te vertrekken. Na het middaguur rijdt de bus u naar het vliegveld waar we inchecken voor de nachtelijke vlucht naar Nederland. Ontbijt inbegrepen

 

16e dag: woensdag 10 november 2019 thuis

Aankomst op Schiphol, home sweet home!.

 

De prijs van deze interessante tour bedraagt 2.375,-- euro p/p

op basis van double room

Single toeslag bedraagt 361 euro

 

Minimaal aantal deelnemers 6. Maximaal aantal deelnemers 10

Ook mogelijk de tour met twee of vier personen uit te voeren

Vraag naar de voorwaarden

 

 

Bij de reissom is inbegrepen:

 

•• Overnachting in Paramaribo en Nickerie in Hotels;

•   op basis van 2 personen per kamer voorzien van douche en toilet

•• Verzorging in Hotel in Paramaribo is op basis van logies en ontbijt

•• Op tourdagen volpension.

•• Vervoer in een lokale coaster- of minibus met airconditioning,

•   Boottochten per korjaal met buitenboordmotor

•• De excursies zoals omschreven.

•• Bos- en dorpswandelingen onder begeleiding van lokale gidsen

•• Verblijf op tourdagen; in eenvoudige lodge op basis van volpension       

•    slechts beperkte elektriciteit op sommige plaatsen. (geen airco),

•• Lokale begeleiding door een Nederlands sprekende gids

•Vliegticket Amsterdam – Paramaribo v.v. per KLM

•Ontbijt 14 x. lunch 9 x, diner 6 x.

 

Niet inbegrepen:

•Fooien

•lunches en diners tijdens de vrije dagen

•optionele excursies.

•Toeristenkaart 35 euro

 

 

Reis coördinator: Pieter Nijdam Tel: 06 37017737

 

De reis wordt geboekt bij Avira Travel te Amsterdam

 

 

Suriname Vakantieland

groepsreizen Suriname

Suriname Rondreizen     


KRIS KRAS DOOR SURINAME