Jungle Tour Suriname nov 2018

Suriname Vakantieland

groepsreizen Suriname

Suriname Rondreizen     


Jungle Tour Suriname

Jungle tour Suriname

Sorry  de tour is volgeboektEen jungle tocht in de binnenlanden van Suriname. Een avontuurlijke tour vol verassingen. Zoals het beklimmen van de Voltzberg, het bezoeken van de Blanche Mariewatervallen en van daar naar het wetland Bigi Pan met zijn diversietijd aan vogels. Maar ook het bezoek aan PingPe aan de bovenloop van de Surinamerivier hier gaan we back to Basic en koelen we af in prachtige stroomversnellingen. Dus u ziet een onvergetelijke tour en toch spreekt iedereen overal Nederlands.


Dag 1-dinsdag 13 november 2018  Aankomst – Paramaribo

U vertrekt vanaf Schiphol naar Suriname. Wij landen in de middag op de J.A.Pengel luchthaven waar onze medewerkers u opwachten.

Vervolgens rijden wij in ongeveer 80 min. naar ons hotel Queens aan de Kleine Waterstraat in Paramaribo.


Dag 2- woensdag 14 november 2018 City tour (o)

Om een beetje te wennen aan de sfeer beginnen we de rondreis met een stadswandeling door de hoofdstad. De hoogtepunten zoals Fort Zeelandia, de houten Basiliek, de Joodse Synagoge naast de Moskee, het onafhankelijkheidsplein, de 100 jaar oude palmen tuinen, de centrale en marron markt met haar exotische groenten, fruit en geneeskrachtige kruiden worden bezocht. De middag vrij te besteden. Overnachting in Paramaribo


Dag 3. Donderdag 15 november 2018 Historie over Water en Land (o/l)

Met  een primitieve tentboot over de Suriname- en Commewijnerivier. Een bezoek aan plantage Rust en Werk, plantage Margaretha en het openluchtmuseum. Op de plaats waar de Suriname- en de Commewijne rivier samenkomen is er de mogelijkheid dolfijnen te spotten.


Dag 4. Vrijdag 16 november 2018 Fungueiland (o/l/d)

Om 7.00 uur vertrekken we met de auto naar Witagron; bij aankomst wordt er geluncht, waarna de boten worden ingeladen voor de boottocht naar de Raleighvallen. Bij aankomst, kennismaking met de beheerder, waarna men de accommodatie kan opzoeken voor de intrek. Wij overnachten in de Gonini lodge op basis van 2 personen op een kamer met eigen bad en toilet. De middag kunnen we een duikje in de rivier nemen of bekomen van de indrukken die men tijdens deze tocht heeft opgedaan.


Dag 5 zaterdag 17 november 2018 Voltzberg (o/l/d)

Direct na het ontbijt maken wij ons klaar voor de tocht door het bos naar de Voltzberg. Deze tocht is zeer boeiend en indrukwekkend. Men kan er veel dieren tegen komen, zoals apen, vogels, wilde zwijnen enz. Hoogtepunt op deze dag is uiteraard de klim naar de top (240 m), waar u van een prachtig uitzicht over het tropisch regenwoud kunt genieten. Voor de afkoeling stoppen we bij de Ajoemaravallen voordat wij bij onze lodge aankomen. Het is een tocht van drie uur heen dan de beklimming en weer drie uur terug.. Mochten er mensen zijn die dit bezwaarlijk vinden is er een alternatief van een rustige en leerzame wandeling over het Fungueiland en/of zwemmen in de rivier Na het avondeten gezellig samenzijn.


Dag 6 zondag 18 november 2018 Moedervallen (o/l/d)

Na het ontbijt vertrekken wij met de boot naar de adembenemende moedervallen. Na de lunch heeft u een vrije middag om zelf te bepalen of u wilt zwemmen, vissen, zonnen, hangmatteren of relaxen. Rond 18.00u lopen wij met zijn allen naar het vliegveld, waar u verschillende vogelsoorten kunt spotten en tegelijk de zonsondergang kunt meemaken. Na het avondeten gezellig samen zijn en indien gewenst een culturele show met zang en dans van de plaatselijke Raleighboys.


Dag 7 maandag 19 november 2018 Rondvaart Fungueiland (o/l/d)

Vandaag maken we een tochtje om het eiland heen met zijn vele watervallen waar we ook heerlijk in kunnen afkoelen.


Dag 8 dinsdag 20 november 2018 Blanche Marie (o/l/d)

Vandaag gaan we naar Blanche Marie, we vertrekken met de korjalen weer naar Witagron, een Kwinti marrondorp, waar we een stop maken voor een bezoek en de lunchpauze. Na deze stop beginnen we aan het tweede traject dat ons voert over verschillende kreken en bruggen dwars door het oerwoud naar Blanche Marie waar ook onze overnachting is. Na aankomst is het tijd voor de avondmaaltijd.


Dag 9: woensdag 21 november 2018 Blanche Marie (o/l/d)

Na het ontbijt lopen we, via een bospad, onderweg luisterend naar de leuke en interessante wetenswaardigheden over de biodiversiteit in dit gebied langs de snelle stroomversnellingen van de rivier. Waar mogelijk kan je heerlijk onder de watervallen staan of zitten en het krachtige water dat naar beneden dendert over je heen laten komen. Een unieke ervaring! Of laat je heerlijk masseren in de natuurlijke jacuzzi’s die uitnodigen tot relaxen en krachtige massages. We lunchen in picknick stijl. Daarna is er nog volop gelegenheid weer lekker te poedelen

In de late namiddag gaan we naar Apura voor het diner en de overnachting.


Dag 10: donderdag 22 november 2018 Nickerie (o/l/d)

Vandaag staat een bezoek aan de spoorlijn van “ergens naar nergens” op het programma. Daarna maken we een dorpswandeling in de indianendorpen Apoera en Washabo alwaar u kennis kunt maken met de cultuur van de Trio's en Arowakken. Mooie souvenirs zijn ter plekke te koop. Na de lunch gaan we naar de tweede stad van Suriname Nieuw Nickerie. We logeren daar in Residence inn hotel


Dag 11: vrijdag 23 november 2018 Bigi Pan (o/l/d)

Na het ontbijt bezoeken wij de markt van Nickerie, waarna het busje ons naar de vertrekplaats brengt voor een tocht naar het Bigi Pan natuur gebied. Dit is een typisch ‘wetland’-landschap met kreken, mangroves, natte en droge moerasgebieden. Dit gebied telt meer dan 120 vogelsoorten, waaronder de rode ibis, de visarend en de stern.

Hier gaan we ook de nacht doorbrengen in een lodge van Stephanie op het water in simpele twee persoonskamers voorzien van toilet en gemeenschappelijke douche. Waar u heerlijk kunt bijkomen van de vermoeiende dagen in een heerlijke hangmat. ’s Avonds is het tijd om kaaimannen te spotten.


Dag 12: zaterdag 24 november 2018 Bigi Pan – Paramaribo (o/l)

Na een prachtige zonsopkomst (bij goed weer natuurlijk) en een heerlijk Ontbijt kunt u nog genieten van de prachtige natuur. U kunt er zelf vissen, kajakken, lekker een boekje lezen of nog genieten van de natuur om u heen.

Na de lunch worden we weer naar de aanlegsteiger gebracht waar het busje wacht om u naar Paramaribo te brengen en waar u wederom kunt inchecken in uw hotel


Dag 13 zondag 25 november 2018 Paramaribo (rustdag) (o)

Vandaag is het 42 jaar geleden dat Suriname onafhankelijk werd van Nederland Dit wordt overal in de stad gevierd vooral aan de waterkant, palmentuin en gouvernementsplein. Met veel muziek, kraampjes en dans. Veel mensen lopen in klederdracht.


Dag 14. Maandag 26 november 2018 Paramaribo – Jungle Resort Pingpe (o/l/d)

Wanneer u reist per bus/ korjaal, wordt u ’s morgens tussen 8.00 en 8.30 uur opgehaald bij uw logeeradres (binnen Paramaribo Centrum). Per bus rijdt u in ongeveer 2,5 uur naar het korjaalhaventje Atjoni. Onderweg kunt u al genieten van de kleurrijke cultuur die Suriname u biedt, tevens passeert u kleine dorpjes en nederzettingen van indianen en creolen. Op Atjoni aangekomen, kunt u even uw benen strekken en krijgt u een lunch aangeboden. In tussentijd zal de korjaal worden ingeladen voor de bootreis naar Jungle Resort Pingpe. Na de lunch vaart u in ca. 3,5 uur over de prachtige Boven-Suriname rivier naar Pingpe, de duur is deels afhankelijk van de waterstand van de rivier. Tijdens de tocht per korjaal ziet u vele dorpen langs de rivier en kunt u genieten van de prachtige omgeving. Daarnaast ziet u hoe de lokale bewoners bezig zijn met hun dagelijkse werkzaamheden, als het doen van de was, het vangen van vis en kinderen die lekker aan het spelen kinderen zijn in het water.

Na uw ontvangst op Jungle Resort Pingpe en het in gebruik nemen van uw lodge, is er gelegenheid om te zwemmen in de rivier of te relaxen op het eiland. Hierna zult u naar het dorp Pingpe varen om tijdens een dorpswandeling kennis te maken met de bewoners van het dorp Pingpe. U ziet hoe de mensen hier leven en met welke activiteiten hun dagen gevuld zijn. Na het diner maakt u kennis met de lokale medewerkers en zal de gids u meer vertellen over de Saramaccaanse cultuur, de taal, wetenswaardigheden over het eiland, de omgeving en het programma van de volgende dag.


Dag 15: dinsdag 27 november 2018Wandelen door de ongerepte jungle en een avondtocht per korjaal (o/l/d)

Na een uitgebreid ontbijt maakt u samen met de gids een jungle wandeling door het ongerepte bos en langs de akkers van de bewoners van het dorp. Tijdens de wandeling informeert de gids u volledig over de verschillende (medicinale) planten, bomen, dieren en de gebruiken in het oerwoud. Daarnaast ziet u op welke wijze de dorpsbewoners met hard werken hun voedsel verbouwen op hun kostgrondjes. In de namiddag komt u terug op het resort waar een heerlijke lunch voor u klaar zal staat. Hierna is er tijd om bij te komen van de wandeling en lekker te zwemmen in de rivier.

Na het diner maakt u een avondtocht met de korjaal. De gids laat de korjaal meestromen met de stroming van de rivier, waardoor u kan genieten van de stilte van de jungle, of juist van de schitterende geluiden van de jungle, de sterrenhemel en het spotten van kaaimannen.


Dag 16: woensdag 28 november 2018 Genieten in de Tapawatra Sula en een ontmoeting met de Saramaccaanse cultuur (o/l/d)

Na het ontbijt vaart u met een korjaal naar het dorp Asindohopo, gelegen aan de Pikin Rio, dit is het dorp van de Granman. U maakt een dorpswandeling en u bezoekt het lokale radiostation. Na de wandeling vaart u naar de schitterende Tapawatra Sula (stroomversnelling), waar u kunt zwemmen en genieten van een natuurlijk massagebad. Op één van de rotsen in de sula zal u tijdens een picknick een lunch gebruiken. Op de terugweg naar het resort, zult u met de gids een bezoek brengen aan het gezondheidscentrum van Djumu, dat een centrale medische post is voor de wijde omgeving. Na het diner trakteert de plaatselijke bevolking u op een avondje vol cultuur: zang, dans en ritme zijn de sleutelwoorden van deze avond. Waarbij de dames uit het dorp steeds enthousiaster worden als ook de gasten mee doen op deze avond.


Dag 17: donderdag 29 november 2018 Bezoek aan de basisschool en beklimming van de ananasberg (o/l/d)

Vroeg in de ochtend vaart u per korjaal naar het dorp Semoisi. Hier bezoekt u de plaatselijke basisschool, waar de kinderen van beide dorpen hun opleiding genieten. Hierna vaart u terug naar Jungle Resort Pingpe waar het ontbijt voor u klaar zal staan. Na het ontbijt gaat u per korjaal naar Djumu waar u de Ananasgebergte zal bewandelen. Dit gebergte staat bekend om zijn Ananassen en geeft een mooi uitzicht over de natuurlijke omgeving. Na deze wandeltocht vaart u per korjaal terug naar het resort om daar te lunchen. De rest van de middag kunt u vrij besteden op het resort. Uw laatste avond wordt afgesloten met een kampvuur op het eiland met het vertellen van mooie verhalen.


Dag 18: vrijdag 30 november 2018 Jungle Resort Pingpe – Paramaribo (o/l/d)

Wanneer u terugreist per korjaal/ bus, vertrekt u na het ontbijt per korjaal naar Atjoni. Stroomafwaarts bevaart u dit in ca. 2,5 uur. In de boot of op Atjoni zelf kunt u nogmaals genieten van een lekkere lunch, alvorens u overstapt op de bus.  Na de busrit van ongeveer 2 uur komt u in Paramaribo aan.


Dag 19: zaterdag 1 december 2018  Vertrek naar Schiphol Nederland. (o)

Nog een paar uurtjes genieten van datgene wat Paramaribo u biedt dus eventueel nog gauw wat souvenirtjes kopen of nog even genieten van de waterkant en dan is de tijd daar om te vertrekken.

Na het middaguur rijdt de bus u naar het vliegveld waar we inchecken voor de nachtelijke vlucht naar Nederland.


Dag 20 zondag 2 december 2018 Aankomst in Nederland

Home Sweet Home.


Zoals U ziet is het een avontuurlijke reis waarbij soms moeilijk vooraf alles te plannen is en er een zekere flexibele instelling vereist van de deelnemer. De fysieke inspanning tijdens de reis is voor iedereen goed te doen die een normale goede conditie heeft met uithoudingsvermogen.

Indien omstandigheden dat noodzakelijk maken kunnen er veranderingen aangebracht worden.


Bij de reissom is inbegrepen:

Ontbijt 19x, lunch 15x, diner 12x

Airport transfer en waar nodig voor verplaatsing van de groep

Appartement accommodatie 3* in Paramaribo

simpele lodges op bepaalde plaatsen

Nederlandse reisbegeleiding

Alle entree gelden, natuur bijdrage en lokale belastingen

alle maaltijden zoals aangegeven in het schema

ongelimiteerd water gedurende de reis de excursies

internationale vlucht naar en van Suriname per KLM


Niet inbegrepen:

reis en annulering verzekering

toeristen kaart 35 euro

fooien (het voorstel is dat men een fooienpot maakt van 30 euro p/p)


Prijs van deze tour is 2.776,-- euro op basis 2 pers kamer

Single toeslag 265,-- euro p/p

Onder voorbehoud van eventuele prijswijzingen vliegmaatschappijen

Minimale deelnemers 6 en Maximaal deelname voor 12 personen


“Reis coordinator :  Pieter Nijdam Tel: 06 37017737


De reizen worden geboekt bij Avira travel te Amsterdam:


De “Jungle Tour” is een exclusief product van "Suriname Rondreizen"

wordt in Suriname uitgevoerd door en onder verantwoordelijkheid van

Purity Tours Suriname 
 
 


Pieter Nijdam

Reis adviseur & coördinator

pieter@suriname-rondreizen.nl

Bel NU voor info

+31 637017737