Jungle tour Suriname maart 2019

Suriname Rondreizen     


Suriname Vakantieland

groepsreizen Suriname

 

 

 

 

 

 

Een jungle tocht in de binnenlanden van Suriname. Een avontuurlijke tour vol verassingen. Zoals het beklimmen van de Voltzberg, het bezoek van de Blanche Mariewatervallen en van daar naar het wetland Bigi Pan met zijn diversietijd aan vogels. Maar ook het bezoek aan PingPe aan de bovenloop van de Surinamerivier hier gaan we terug naar Basic en koelen we af in prachtige stroomversnellingen. Dus u ziet een onvergetelijke tour en toch iedereen spreek overal Nederlands.

 

Dag 1-Zaterdag 16 maart 2019 Aankomst - Paramaribo

 U reist vanaf Schiphol naar Suriname. Wij landen in de middag op de J.A.Pengel luchthaven waar onze medewerkers u opwachten.

Vervolgens rijden wij in ongeveer 80 min. naar ons hotel Queens aan de Kleine Waterstraat in Paramaribo.

 

Dag 2- Zondag 17 maart 2019. Historie over water en land (o / l)

 Met een primitieve tentboot over de Suriname- en Commewijnerivier. Een bezoek aan plantage Rust en Werk, plantage Margaretha en het openluchtmuseum. Op de plaats waar de Suriname-en de Commewijne rivier samenkomen is er de mogelijkheid dolfijnen te spotten .. Overnachting in Paramaribo

 

Dag 3. Maandag 18 maart 2019 Fungueiland (o / l / d)

 Om 7.00 uur vertrekken we met  de bus naar Witagron daar aangekomen wordt er geluncht, de boot wordt ingeladen voor de boottocht naar de Raleighvallen. Bij aankomst, kennismaking met de beheerder, dan gaan we  de accommodatie opzoeken we verblijven. Wij overnachten in de Gonini lodge op basis van 2 personen op een kamer met eigen badkamer. De middag kan men wat wandelen, het eiland verkennen, een duikje in de rivier.

 

Dag 4. Dinsdag 19 maart 2019 Voltzberg (o / l / d)

 Direct na het ontbijt maken wij ons klaar voor de tocht door het bos naar de Voltzberg. Deze tocht is zeer boeiend en indrukwekkend. Men kan er veel dieren tegen komen, zoals apen, vogels, wilde zwijnen enz. Hoogtepunt op deze dag is duidelijk de klim naar de top (240 m), waar u van een prachtig uitzicht over het tropische regenwoud kunt genieten. Voor de afkoeling stoppen we bij de Ajoemaravallen voor wij bij onze lodge aankomen. Na het avondeten gezellig samenzijn.

 

 Dag 5 woensdag 20 maart 2019 Moedervallen (o / l / d)

 Na het ontbijt vertrekkenwe met de boot naar de adembenemende moedervallen . Na de lunch heeft u een vrije middag om te zwemmen, vissen, zonnen, hangmatteren of relaxen. Rond 18.00u lopen wij met zijn allen naar het vliegveld, waar u verschillende vogelsoorten kunt spotten en tegelijk de zonsondergang kunt meemaken. Na het avondeten gezellig met zang en dans van de plaatselijke Raleighboys.

 

Dag 6 Donderdag 21 maart 2019 Apoera (o / l / d)

 Vandaag gaan we naar Apoera, we vertrekken met de korjalen weer naar Witagron, een Kwinti marrondorp, waar we een stop maken voor de lunchpauze. Na deze stop beginnen we aan het tweede traject dat we hebben over verschillende kreken en bruggen dwars door het oerwoud naar Apoera waar ook onze overnachting is.

Na aankomst is het tijd voor de avondmaaltijd.

 

Dag 7 Vrijdag 22 maart 2019 Blanche Marie (o / l / d)

 Na het ontbijt gaan we naar Blanche Marie we lopen, via een bospad, luisterend naar de leuke en interessante wetenswaardigheden over de biodiversiteit in dit gebied langs de snelle stroomversnellingen van de rivier. Waar mogelijk kan men onder de watervallen staan ​​of zitten en het krachtige water dat naar beneden gaat over je heen laten komen. Een unieke ervaring! of laat je heerlijk masseren in de natuurlijke jacuzzi We lunchen in picknick stijl. Verder is er nog volop gelegenheid weer lekker te poedelen. In de late namiddag gaan we naar Apura voor het diner en de overnachting.

 

Dag 8 Zaterdag 23 maart 2019 Nickerie (o / l / d)

 Vandaag is een bezoek aan de spoorlijn van "ergens naar nergens" op het programma. Later maken we een dorpswandeling in de indianendorpen Apoera en Washabo alwaar u kennis kunt maken met de cultuur van de Trio's en Arowakken. Mooie souvenirs zijn ter plekke te koop. Na de lunch gaan we naar de tweede stad van Suriname, Nieuw Nickerie. We logeren daar in Residence inn hotel

  

Dag 9: Zondag 24 maart 2019 Bigi Pan (o / l / d)

 Na het ontbijt bezoeken wij de markt van Nickerie, waarna het busje ons naar de opstapplaatsen brengt voor een tocht naar het Bigi Pan natuur gebied. Dit is een typisch 'wetland'-landschap met kreken, mangroves, natte en droge moerasgebieden. Dit gebied telt meer dan 120 soorten vogels, inclusief de rode ibis, de visarend en de stern.

Hier gaan we ook de nacht doorbrengen in een lodge van Stephanie op het water in twee persoonskamers voorzien van toilet en gemeenschappelijk douche. Waar u heerlijk kunt bijkomen van de vermoeiende dagen in een heerlijke hangmat. 's Avonds is het tijd om kaaimannen te spotten. (O.l.d)

 

Dag 10: Maandag 25 maart 2019 Bigi Pan - Paramaribo (o / l)

 Na een prachtige zonsopkomst (bij goed weer natuurlijk) en een heerlijk ontbijt genieten van de prachtige natuur. U kunt er zelf vissen, kajakken, lekker een boekje lezen of genieten van de prachtige natuur om u heen.

Na de lunch worden we weer naar de aanlegsteiger gebracht en vertrekken we naar Paramaribo waar je weer in je hotel kunt inchecken (o / l)

 

Dag 11: Dinsdag 26 maart 2019 Paramaribo - Jungle Resort Pingpe (o / l / d)

Omdat we reizen per bus, wordt u morgens tussen 8.00 en 8.30 uur opgehaald bij uw hotel. Per bus komt u na ongeveer 2,5 uur aan bij het korjaalhaventje Atjoni. Onderweg kunt u genieten van de kleurrijke cultuur die Suriname u biedt, ook passeert u kleine dorpjes en nederzettingen van indianen en creolen. Op Atjoni aangekomen, kunt u uw benen even strekken en krijgt u uw lunch aangeboden. In tussentijd zal de korjaal worden ingeladen voor de bootreis naar Jungle Resort Pingpe. Na de lunch vaart u in ca. 3,5 uur over de prachtige Boven-Suriname naar Pingpe, de duur is deels afhankelijk van de waterstand van de rivier. Tijdens de tocht per korjaal ziet u vele dorpen langs de rivier en kunt u genieten van de prachtige omgeving.

Na uw ontvangst op Jungle Resort Pingpe en het in nemen  van uw lodge, is er gelegenheid om te gaan zwemmen of relaxen op het eiland. Hierna zult u naar Pingpe varen om kennis te maken met de bewoners van het dorp. U ziet hoe de mensen hier leven en met welke activiteiten hun dagen gevuld zijn. Na het diner maakt u kennis met de lokale medewerkers en zal de gids u meer vertellen over de Saramaccaanse cultuur, de taal, wetenswaardigheden over het eiland, de omgeving en het programma van de volgende dag.

 

Dag 12: Woensdag 27 maart 2019 Een wandeling door de ongerepte jungle en een avondtocht per korjaal (o / l / d)

 Na een uitgebreid ontbijt maakt u een jungle wandeling . Tijdens de wandeling informeert de gids u volledig over de verschillende (medicinale) planten, bomen, dieren en de gebruiken in het oerwoud. Bovendien ziet u in welke manier de dorpsbewoners met harde werken hun voedsel verbouwen op hun kostgrondjes. In de namiddag komt u terug op het resort waar een heerlijke lunch voor u klaar zal staat. Hierna is er tijd om te komen van de wandeling en lekker te zwemmen in de rivier.

Na het diner maakt u een avondtocht met de korjaal. De gids laat de korjaal meestromen met de stroming van de rivier, waardoor je kunt genieten van de stilte van de jungle, of juist van de schitterende geluiden van de jungle, de sterrenhemel en het spotten van kaaimannen.

 

Dag 13 Donderdag 28 maart 2019 Genieten in de Tapawatra Sula en een ontmoeting met de Saramaccaanse cultuur (o // d)

Na het ontbijt vaart u met een korjaal naar het dorp Asindohopo, gelegen aan de Pikin Rio, dit is het dorp van de Granman. U maakt een dorpswandeling en u bezoekt de lokale radiostation. Na de wandeling vaart u naar de schitterende Tapawatra Sula (stroomversnelling), waar u kunt zwemmen en genieten van een natuurlijk massagebad. Op één van de rotsen in de sula zal u tijdens een picknick de lunch gebruiken. Op de terugweg naar het resort brengt u  een bezoek aan het gezondheidscentrum van Djumu, dat een centrale medische post is voor de wijde omgeving. Na het diner trakteert de openbare bevolking u op een avondje vol cultuur: Zang, dans en ritme zijn de sleutel woorden van deze avond.Waarbij de dames uit het dorp  enthousiaster zijn als ook de gasten mee doen deze avond. 

 

 

Dag 14. Vrijdag 29 maart 2019 Bezoek aan de basisschool en beklimmingan ananasberg (o / l / d)

Vroeg in de morgen vaart u per korjaal naar het dorp Semoisi. Hier bezoekt u de plaatselijke basisschool, waar de kinderen van beide dorpen hun opleiding genieten. Hierna keert u terug naar Jungle Resort Pingpe waar het ontbijt voor u klaar zal staan. Na het ontbijt gaat u per korjaal naar Djumu waar u de Ananasgebergte zal bewandelen. Dit gebergte staat bekend om zijn Ananassen en geeft een mooi uitzicht over de natuurlijke omgeving.

Na deze wandeltocht vaart u per korjaal terug naar het resort om er te lunchen. De rest van de middag kunt u vrij besteden op het resort. Uw laatste avond wordt afgesloten met een kampvuur op het eiland en zullen er verhalen verteld worden.

 

Dag 15: Zaterdag 30 maart 2019 Jungle Resort Pingpe - Paramaribo (o / l / d)

  Na het ontbijt gaan we per korjaal naar Atjoni. Stroomafwaarts bevaart u dit in ca. 2,5 uur. In de boot of op Atjoni zelf kun je genieten van een lekkere lunch, al vorens je overstapt op de bus. Na de busrit van ongeveer 2 uur komt u aan in Paramaribo.

 

Dag 16: Zondag 31 maart 2019 Stadstour en Peperpot (o..l..d)

 Na het ontbijt krijgt u een rondleiding door Paramaribo en na de lunch vertrekken we naar Plantage de Perperpot waar u een rondleiding krijgt op de plantage wat nu een natuurgebied is met veel vogels en planten. We overnacht ook op deze plantage in oude koloniale woningen.

 

Dag 17: Maandag 1 april Peperpot - Paramaribo (o / l)

 's morgens na het ontbijt kunt u genieten van de omgeving van het hotel de Peperpot of lekker relaxen aan het zwembad. Na de lunch gaan we weer terug naar Paramaribo.

 

Dag 18: Dinsdag 2 april 2019 Vertrek naar Schiphol Nederland. (O)

 Nog een paar uurtjes genieten van datgene wat Paramaribo u nog te bieden heeft of het kopen souvenirtjes, genieten van Waterkant en dan is het tijd om te vertrekken.

Na het middaguur vertrekt de bus naar het vliegveld voor de nachtelijke vlucht naar Nederland. Ontbijt  inbegrepen.

 

Dag 19: Woensdag 3 april 2019 Aankomst in Nederland

 Oost West Thuis Best.

 

Zoals U ziet is het een avontuurlijke reis waarbij soms alles moeilijk  vooraf te plannen is een zekere flexibele instelling van de deelnemers wordt gevraagd. De fysieke oefening tijdens de reis is voor iedereen goed te doen die  een normale conditie heeft.

Indien omstandigheden dat noodzakelijk maken kunnen er veranderingen aangebracht worden.

 

Bij de reissom is Inbegrepen:

 Ontbijt 17x, lunch 16x, diner 13x

Luchthaven transfer en waar nodig voor verplaatsing van de groep

Hotel accommodatie 3, 5 * in Paramaribo

Simpele lodges op bepaalde plaatsen

Nederlandse reisbegeleiding

Alle entree Gelden, natuur bijdrage en Lokale Belastingen

alle Maaltijden inclusief aangegeven in het schema

ongelimiteerd water gedurende de reis en de excursies

Internationale vlucht naar en van Suriname per KLM

 

Niet inbegrepen:

 reis en annuleringsverzekering

toeristen kaart 35 euro  

fooien    

                                 

Prijs van deze tour is 2.888, - euro

op basis 2 pers kamer

Enkele toeslag 410,00 euro p / p

 Onder voorbehoud van prijswijzigingen vliegmaatschappijen

 

Minimale deelnemers 6 en Maximaal deelname voor 12 personen

 

"Reiscoördinator:  Pieter Nijdam Tel .: 06 37017737

 

De reizen worden geboekt door Avira travel te Amsterdam:

 

 

 

 

 

 

 

 


Jungle tour maart 2019

Jungle Tour Suriname


Pieter Nijdam

Reis adviseur & coördinator

pieter@suriname-rondreizen.nl

Bel NU voor info

+31 637017737