Comfortabele rondreis okt 2017

Comfort Reis in Suriname

ideaal voor de vijftig plusser

 

U kunt het aanmeldingsformulier Downloaden of Uitprinten. Ga op het inschrijfformulier en u ziet rechtsboven een vierkantje met pijl verschijnen "Groot weergeven"

Wilt u het per mail of per post hebben vul dan het contact formulier in.

Bijvoorbaad dank Pieter Nijdam tel: +31 6 37017737

 

Talloze hoogtepunten zorgen voor onvergetelijke ogenblikken tijdens deze groepsreis. De hoofdstad Paramaribo met z’n koloniale houten gebouwen zal u versteld doen staan. Ondoordringbaar tropisch regenwoud, brede rivieren, rijstvelden en wetland gebieden zorgen voor onvergetelijke momenten tijdens de reis. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de smeltkroes van culturen en de vriendelijke bewoners van dit land.

Een ideale tour voor de vijftig plusser met veel comfort ook in de binnenlanden en met plaatselijke gidsen en nederlandse begeleiding

U spreekt natuurlijk ook de taal van het land!

 

Dag 1 dinsdag 31 oktober 2017: Amsterdam – Paramaribo

Na aankomst op de internationale luchthaven J.A. Pengel te Zanderij wordt u opgewacht door de chauffeur en een medewerker van Purity tours, om u naar het Krasnapolsky Hotel hartje Paramaribo te brengen. Hier verblijft u gedurende uw overnachtingen in Paramaribo.

 

Dag 2 woensdag 1 november 2017: Paramaribo City Tour

Om een beetje te wennen aan de sfeer, de omgeving en het klimaat beginnen wij de rondreis met een stadstour door de hoofdstad. De hoogtepunten zoals Fort Zeelandia, de houten Kathedraal, de Joodse Synagoge naast de Moskee, het Onafhankelijkheidsplein en de markt met haar exotische groenten en fruit worden bezocht. De middag hierna is vrij te besteden. Overnachting in Paramaribo ( o/l)

 

Dag 3 donderdag 2 november 2017: Commewijne plantage:

Wij gaan de Surinamerivier op met een traditionele tentboot en spotten eerst Dolfijnen. In het district Commewijne wordt er een bezoek gebracht aan plantage Rust en Werk waar er ook voor de lunch is gezorgd. Daarna wort een bezoek gebracht aan het openluchtmuseum op Fort Nieuw Amsterdam. Overnachting in Paramaribo. (o/l)

 

Dag 4 vrijdag 3 november 2017: Paramaribo

Lekker een dagje uitrusten. Bij het zwembad van het hotel, door de stad wandelen of terrasje pakken, shoppen of een andere toertje??? Aan u de keus! (o)

 

Dag 5 zaterdag 4 november 2017: Fietstocht naar de peperpot (optioneel)

Vandaag maken we voor de liefhebbers een fietstocht naar de oude plantage Peperpot en het natuurgebied met zijn vele vogels. (o/l)

 

Dag 6 zondag 5 november 2017: Santigron

Na ongeveer anderhalf uur rijden vanuit Paramaribo nadert u het marrondorp Santigron. Na het nuttigen van een drankje, staat de gids klaar voor een uitgebreide rondleiding door het dorp. U zult veel bezienswaardigheden zien tijdens de rondleiding en kunt genieten van een lunch, waarna u een wandeling maakt naar de rivier. De boot staat klaar om u te vervoeren naar een ander Marrondorpje genaamd Haarlem In de late middag heeft u een cultureel dans optreden en wordt u in de gelegenheid gesteld de producten van de bewoners te kopen.

Na een heerlijke BBQ en danspartij, is het tijd om te gaan rusten in de eenvoudige lodges.. (o/l/d)

 

 

Dag 7 maandag 6 november 2017: Santigron – Paramaribo

Een jungletocht onderleiding van een deskundige gids tot aan het inheemse dorp Pikin Poika staat op het programma.

Na de lunch vertrekken we weer naar Paramaribo en wordt u bij uw hotel afgezet (o/l)

 

Dag 8 dinsdag 7 november 2017: Paramaribo – Nieuw Nickerie

Deze keer gaat de reis naar het westen. De eerste stop is het plaatsje

Groningen in het district Saramacca. Deze plaats is zo’n 150 jaar geleden opgezet door emigranten uit de gelijknamige Nederlandse stad.

Als we daarna de Coppenamerivier zijn overgestoken, zijn we in het district Coronie beland. Hier waren het vooral Engelsen en Schotten die de eerste plantages aanlegden.

Als we verder rijden ziet u weer een bekende naam: Wageningen, gelegen in het district Nickerie, het centrum van de Surinaamse rijstteelt. Er wordt langs de vele rijstvelden gereden, en het eindpunt vandaag is ’s-lands tweede stad, Nieuw Nickerie waar de overnachting plaats vindt in een hotel. (o/l/d,)

 

Dag 9 woensdag 8 november 2017: Nickerie - Bigi Pan

Na het ontbijt bezoeken wij de markt van Nickerie, waarna het busje ons naar de vertrekplaats brengt voor een tocht naar het Bigi Pan natuur gebied. Dit is een typisch ‘wetland’-landschap met kreken, mangroves, natte en droge moerasgebieden. Dit gebied telt meer dan 120 vogelsoorten, waaronder de rode ibis, de visarend en de stern. Hier gaan we ook de nacht doorbrengen in een lodge van Stephanie op het water in simpele twee persoonskamers voorzien van toilet en gemeenschappelijke douche. Waar u heerlijk kunt bijkomen van de vermoeiende dagen in een heerlijke hangmat. ’s Avonds is het tijd om kaaimannen te spotten.(o/l/d)

 

Dag 10 donderdag 9 november 2017: Bigi Pan – Paramaribo

Na een prachtige zonsopkomst (bij goed weer natuurlijk) en een heerlijk Ontbijt kunt u nog genieten van de prachtige natuur. U kunt er zelf vissen, kajakken, lekker een boekje lezen of nog genieten van de natuur om u heen.

Na de lunch worden we weer naar de aanlegsteiger gebracht waar het busje wacht om u naar Paramaribo te brengen en waar u wederom kunt inchecken in uw hotel (o/l)

 

Dag 11 vrijdag 10 november 2017: Afrikaanse cultuur in de Bush Bush

Op zoek naar de jungle. Onze indrukwekkende tocht naar het zuiden begint met een bustocht van 3 uren naar het dorp Atjonie. Dit is tevens de aanmeerplaats voor alle boten die uit de jungle van Suriname komen en het verste plaatsje dat je per auto kan bereiken. Wij zoeken onze boot op en maken een vaartocht van ca. 45 minuten naar het Anaula Jungle Resort. Na het inchecken in uw lodge heeft u de gelegenheid het eiland te ontdekken. (o/l/d):

 

Dag 12 zaterdag 11 november 2017: dorps wandeling en jungletocht

Vandaag stappen we in de korjaal en gaan we naar Gajuba en Laduwani, Tijdens de dorpswandeling maken we kennis met de cultuur van de lokale Marron bevolking. Zij staan ook wel bekend als bosnegers en stammen af van de vroegere weggelopen slaven. Bovendien staat er deze dag een spannende jungle tocht op het programma. (o/l/d)

 

Dag 13 zondag 12 november 2017 Anaula

Vandaag een heerlijke relax dag in de jungle u kunt heerlijk zwemmen in het zwembad, het eiland verkennen of indien mogelijk een kerkdienst bijwonen (o/l/d)

 

Dag 14 maandag 13 november 2017 Anaula – Berg en Dal

IN de morgen heeft u wat vrije tijd om naar eigen inzicht in te vullen. Gelijk na de lunch vertrekt u weer naar Atjonie waar de bus u dan afzet op Berg en Dal Nature Resort.

U zult overnachten in comfortabele jungle lodge(o/l/d)

 

Dag 15 dinsdag 14 november 2017 Jodensavanne

Na het ontbijt kunnen we een wandeling maken naar de graven van de stichters van de plantage Berg en Dal. Na de lunch rijden naar de Jodensavanne. Op deze oude Joodse nederzetting is nog de ruïne te zien van een van de oudste Synagoge en vele goed bewaarde grafstenen. Na de rondleiding rijden we terug naar Paramaribo waar we onze intrek nemen in het hotel (o/l)

 

Dag 16 woensdag 15 november 2017: Warapakreek

Tijdens deze tocht zult u de geschiedenis van plantage Bakkie te horen krijgen. Oude suikermolens in de jungle, waterputten en sluizen, dat alles zult u ervaren op deze toch. Een klein museumpje zal u zeker verrassen. (o/l)

 

Dag 17 donderdag 16 november 2017 Paramaribo (rustdag)

Vandaag kunt u optioneel een trip maken naar de Vlindertuin en de botanische tuin (o)

 

Dag 18 vrijdag 17 november 2017 V rije dag(o)

 

Dag 19 zaterdag 18 november 2017 Paramaribo – Zanderij

De ochtend heeft u nog vrij voor eigen besteding. Daarna transfer naar de luchthaven van Paramaribo en check-in voor de terugtocht naar Nederland. (o)

Dag 20 zondag 19 november 2017: Amsterdam

Aankomst op de luchthaven Schiphol.

 

 

 

Inbegrepen:

• Overnachting in Paramaribo en Nickerie in Hotels;

op basis van 2 personen per kamer voorzien van douche en toilet (x)

• Verzorging in Hotel in Paramaribo is op basis van logies en ontbijt

• Op tourdagen volpension.

• Vervoer in een lokale coaster- of minibus met airconditioning,

Boottochten per korjaal met buitenboordmotor

• De excursies zoals omschreven.

• Bos- en dorpswandelingen onder begeleiding van lokale gidsen

• Verblijf op tourdagen; in eenvoudige lodge op basis van volpension

slechts beperkte elektriciteit op sommige plaatsen. (geen airco),

• Lokale begeleiding door een Nederlands sprekende gids

Ontbijt : 17x /Lunch: 12x / Diner: 7x

 

Reissom: Euro:. 2.692,-- p/p in 2-persoonskamer

Reissom Euro: 3.154,-- p/p in 1-persoonskamer

Onder voorbehoud van eventuele prijswijzingen vliegmaatschappijen

Minimale deelnemers 6 en Maximaal deelname voor 12 personen

 

 

Niet inbegrepen:

Toeristenkaart ,(30 euro)

Verzekeringen

Fooien (Het maken van een fooienpot heeft de voorkeur,± 30 euro p/p)

 

“Reis coordinator : Pieter Nijdam Tel: 06 37017737

De reizen worden geboekt bij Avira travel te Amsterdam:

 

De “Comfortreis” is een exclusief product van "Suriname Rondreizen"

wordt in Suriname uitgevoerd door en onder verantwoordelijkheid van

Purity Tours Suriname

email: pieter@suriname-rondreizen.nl web: www.suriname-rondreizen.nl