Comfortabele rondreis februari 2019

Suriname Vakantieland

groepsreizen Suriname

Suriname Rondreizen     


Comfort Reis in Suriname

ideaal voor de vijftig plusser


Talloze hoogtepunten zorgen voor onvergetelijke ogenblikken tijdens de reis. De hoofdstad Paramaribo met z’n koloniale houten gebouwen zal u versteld doen staan. Ondoordringbaar tropisch regenwoud, brede rivieren, rijstvelden en wetland gebieden zorgen voor onvergetelijke momenten tijdens de reis. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de smeltkroes van culturen en de vriendelijke bewoners van dit land.

U spreekt natuurlijk ook de taal van het land!


Dag 1 dinsdag 12 februari 2019: Amsterdam – Paramaribo

Na aankomst op de internationale luchthaven J.A. Pengel te Zanderij wordt u opgewacht door de chauffeur en een medewerker van Purity tours, om u naar het Krasnapolsky Hotel hartje Paramaribo te brengen. Hier verblijft u gedurende uw overnachtingen in Paramaribo.


Dag 2 woensdag 13 februari 2019: Paramaribo City Tour

Om een beetje te wennen aan de sfeer, de omgeving en het klimaat beginnen wij de rondreis met een stadstour door de hoofdstad. De hoogtepunten zoals Fort Zeelandia, de houten basaliek, de Joodse Synagoge naast de Moskee, het Onafhankelijkheidsplein en de markt met haar exotische groenten en fruit worden bezocht. De middag hierna is vrij te besteden. Overnachting in Paramaribo ( o/l)


Dag 3 donderdag 14 februari  2019: Commewijne plantage:

Wij gaan de Surinamerivier op met een traditionele tentboot en spotten eerst Dolfijnen. In het district Commewijne wordt er een bezoek gebracht aan plantage Rust en Werk waar er ook voor de lunch is gezorgd. Daarna wort een bezoek gebracht aan het openluchtmuseum op Fort Nieuw Amsterdam. Overnachting in Paramaribo. (o/l)


Dag 4 vrijdag 15 februari  2019: Galibi

We vertrekken met de bus vanuit Paramaribo via het district Commewijne naar Albina, die de grens vormt met St. Laurent, Frans Guyana aan de Marowijne rivier. Deze route brengt ons over de Wijdenboschbrug van waar u een prachtig uitzicht heeft op de hoofdstad. Voordat we in Albina aankomen zijn er enkele stops om de benen te strekken of om gebruik te maken van sanitaire faciliteiten. Ook rijdt de bus via het bauxietstadje Moengo naar Albina.

Vanuit Albina vertrekken we per boot in noordelijke richting naar Galibi. In Christiaankondre staat Myrysji Ecolodge met een mooi uitzicht op de rivier. Na de check-in en kamerindeling staat de lunch klaar. In de namiddag staat een dorpswandeling op het programma, waarbij u kennis maakt met de inheemse bevolking en hun leefgewoonten. Na het diner geeft onze gids de bijzonderheden van het avondprogramma door, namelijk een nachtelijke vaartocht naar het legstrand van de zeeschildpadden Per boot varen we naar dit strand, genaamd Baboensanti. (o/l/d)


Dag 5 zaterdag 16 februari 2019: Galibi – Paramaribo

Na het ontbijt is er nog tijd om een bezoek te brengen aan de lokale souvenirs winkel. Hierna checken we uit en vertrekken per boot terug naar Albina.Onderweg maken we een stop aan de Franse kant van de rivier. In St. Laurent maken we een korte wandeling. U kunt op eigen gelegenheid een rondleiding krijgen in het lokale bagno (gevangenis) museum waar Papillon heeft vastgezeten. Hierna vertrekken we naar Albina en genieten van een lunch aan de rivier en vertrekken daarna terug naar Paramaribo.


Dag 6 zondag 17 februari 2019: Paramaribo – Nieuw Nickerie

Deze keer gaat de reis naar het westen. De eerste stop is het plaatsje

Groningen in het district Saramacca. Deze plaats is zo’n 150 jaar geleden opgezet door emigranten uit de gelijknamige Nederlandse stad.

Als we daarna de Coppenamerivier zijn overgestoken, zijn we in het district Coronie beland. Hier waren het vooral Engelsen en Schotten die de eerste plantages aanlegden.

Als we verder rijden ziet u weer een bekende naam: Wageningen, gelegen in het district Nickerie, het centrum van de Surinaamse rijstteelt. Er wordt langs de vele rijstvelden gereden, en het eindpunt vandaag is ’s-lands tweede stad, Nieuw Nickerie waar de overnachting plaats vindt in een hotel. (o/l/d,)


Dag 7 maandag 18 februari 2019: Nickerie - Bigi Pan

Na het ontbijt bezoeken wij de markt van Nickerie, waarna het busje ons naar de vertrekplaats brengt voor een tocht naar het Bigi Pan natuur gebied. Dit is een typisch ‘wetland’-landschap met kreken, mangroves, natte en droge moerasgebieden. Dit gebied telt meer dan 120 vogelsoorten, waaronder de rode ibis, de visarend en de stern. Hier gaan we ook de nacht doorbrengen in een lodge van Stephanie op het water in simpele twee persoonskamers voorzien van toilet en gemeenschappelijke douche. Waar u heerlijk kunt bijkomen van de vermoeiende dagen in een heerlijke hangmat. ’s Avonds is het tijd om kaaimannen te spotten.(o/l/d)


Dag 8 dinsdag 19 februari 2019: Bigi Pan – Paramaribo

Na een prachtige zonsopkomst (bij goed weer natuurlijk) en een heerlijk Ontbijt kunt u nog genieten van de prachtige natuur. U kunt er zelf vissen, kajakken, lekker een boekje lezen of nog genieten van de natuur om u heen.

Na de lunch worden we weer naar de aanlegsteiger gebracht waar het busje wacht om u naar Paramaribo te brengen en waar u wederom kunt inchecken in uw hotel (o/l)


Dag 9 woensdag 20 februari 2019: Vrije Dag te Paramaribo


Dag 10 donderdag 21 februari 2019:Warapakreek

Tijdens deze tocht zult u de geschiedenis van plantage Bakkie te horen krijgen. Oude suikermolens in de jungle, waterputten en sluizen, dat alles zult u ervaren op deze toch. Een klein museumpje zal u zeker verrassen. (o/l)


Dag 11 vrijdag 22 februari 2019 Afrikaanse cultuur in de Bush Bush

Op zoek naar de jungle. Onze indrukwekkende tocht naar het zuiden begint met een bustocht van 3 uren naar het dorp Atjonie. Dit is tevens de aanmeerplaats voor alle boten die uit de jungle van Suriname komen en het verste plaatsje dat je per auto kan bereiken. Wij zoeken onze boot op en maken een vaartocht van ca. 45 minuten naar het Anaula Jungle Resort. Na het inchecken in uw lodge heeft u de gelegenheid het eiland te ontdekken. (o/l/d):


Dag 12 zaterdag 23 februari  2019  dorps wandeling en jungletocht

Vandaag stappen we in de korjaal en gaan we naar Nieuw Arora en Arora.

Tijdens de dorpswandeling maken we kennis met de cultuur van de lokale Marron bevolking. Zij staan ook wel bekend als bosnegers en stammen af van de vroegere weggelopen slaven. Bovendien staat er deze dag een spannende jungle tocht op het programma. (o/l/d)


Dag 13 zondag 24 februari 2019 Anaula

Vandaag een heerlijke relax dag in de jungle u kunt heerlijk zwemmen in het zwembad, het eiland verkennen of indien mogelijk een kerkdienst bijwonen (o/l/d)


Dag 14 maandag 25 februari 2019: Anaula – Berg en Dal

IN de morgen heeft u wat vrije tijd om naar eigen inzicht in te vullen. Gelijk na de lunch vertrekt u weer naar Atjonie waar de bus u dan afzet op Berg en Dal Nature Resort.

U zult overnachten in comfortabele jungle lodge(o/l/d)


Dag 15 dinsdag 26 februari 2019 Jodensavanne

Na het ontbijt kunnen we een wandeling maken naar de graven van de stichters van de plantage Berg en Dal. Na de lunch rijden naar de Jodensavanne. Op deze oude Joodse nederzetting is nog de ruïne te zien van een van de oudste Synagoge en vele goed bewaarde grafstenen. Na de rondleiding rijden we terug naar Paramaribo waar we onze intrek nemen in het hotel (o/l)


Dag 16 woensdag 27 februari 2019 Vrije dag

Nog gauw wat inkopen doen voor de terug reis naar Nederland

of heerlijk relaxen aan het zwembad. (o)


Dag 17 donderdag 28 februari 2019 Paramaribo – Zanderij

De ochtend heeft u nog vrij voor eigen besteding. Daarna transfer naar de luchthaven van Paramaribo en check-in voor de terugtocht naar Nederland. (o)


Dag 18 vrijdag 1 maart 2019: Amsterdam

Aankomst op de luchthaven Schiphol.


Inbegrepen:

• Overnachting in Paramaribo en Nickerie in Hotels;

   op basis van 2 personen per kamer voorzien van douche en toilet

• Verzorging in Hotel in Paramaribo is op basis van logies en ontbijt

• Op tourdagen volpension.

• Vervoer in een lokale coaster- of minibus met airconditioning,

   Boottochten per korjaal met buitenboordmotor

• De excursies zoals omschreven.

• Bos- en dorpswandelingen onder begeleiding van lokale gidsen

• Verblijf op tourdagen; in eenvoudige lodge op basis van volpension       

    slechts beperkte elektriciteit op sommige plaatsen. (geen airco),

• Lokale begeleiding door een Nederlands sprekende gids

Ontbijt : 16x /Lunch: 12x / Diner: 7x


Reissom: Euro:. 2.682,-- p/p in 2-persoonskamer

Single Toeslag 420,-- euro p/p

Onder voorbehoud van eventuele prijswijzingen vliegmaatschappijen

 Minimale deelnemers 6 en Maximaal deelname voor 12 personen

Niet inbegrepen:

Toeristenkaart  35 euro p/p

Verzekeringen

Fooien


“Reis coordinator :  Pieter Nijdam Tel: 06 37017737


De reizen worden geboekt bij Avira travel te Amsterdam:De “Comfort Tour” is een exclusief product van "Suriname Rondreizen"

wordt in Suriname uitgevoerd door en onder verantwoordelijkheid van

Purity Tours Suriname
 


U kunt het aanmeldingsformulier Downloaden of Uitprinten. Ga op het inschrijfformulier en u ziet rechtsboven een vierkantje met pijl verschijnen "Groot weergeven"

Wilt u het per mail of per post hebben vul dan het contact formulier in.