Comfort tour november 2019

Suriname Rondreizen     


Suriname Vakantieland

groepsreizen Suriname

Talloze hoogtepunten zorgen voor onvergetelijke ogenblikken tijdens de reis. De hoofdstad Paramaribo met z’n koloniale houten gebouwen zal u versteld doen staan. Ondoordringbaar tropisch regenwoud, brede rivieren, rijstvelden en wetland gebieden zorgen voor onvergetelijke momenten tijdens de reis. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de smeltkroes van culturen en de vriendelijke bewoners van dit land.

U spreekt natuurlijk ook de taal van het land!

 

Dag 1 dinsdag 19 november 2019: Amsterdam – Paramaribo

Na aankomst op de internationale luchthaven J.A. Pengel te Zanderij wordt u opgewacht door transfer bus, om u naar het Krasnapolsky Hotel hartje Paramaribo te brengen. Hier verblijft u gedurende uw overnachtingen in Paramaribo.

 

Dag 2 woensdag 20 november 2019: Paramaribo City Tour

Om een beetje te wennen aan de sfeer, de omgeving en het klimaat beginnen wij de rondreis met een stadstour door de hoofdstad. De hoogtepunten zoals Fort Zeelandia, de houten Kathedraal, de Joodse Synagoge naast de Moskee, het Onafhankelijkheidsplein en de markt met haar exotische groenten en fruit worden bezocht. De middag hierna is vrij te besteden. Overnachting in Paramaribo ( o/l)

 

Dag 3 donderdag 21 november 2019: Commewijne plantage:

Wij gaan de Surinamerivier op met een traditionele tentboot en spotten eerst Dolfijnen. In het district Commewijne wordt er een bezoek gebracht aan plantage Rust en Werk waar er ook voor de lunch is gezorgd. Daarna wort een bezoek gebracht aan het openluchtmuseum op Fort Nieuw Amsterdam. Overnachting in Paramaribo. (o/l)

 

Dag 4 vrijdag 22 november 2019: Paramaribo – Nieuw Nickerie

Deze keer gaat de reis naar het westen. De eerste stop is het plaatsje

Groningen in het district Saramacca. Deze plaats is zo’n 150 jaar geleden opgezet door emigranten uit de gelijknamige Nederlandse stad.

Als we daarna de Coppenamerivier zijn overgestoken, zijn we in het district Coronie beland. Hier waren het vooral Engelsen en Schotten die de eerste plantages aanlegden.

Als we verder rijden ziet u weer een bekende naam: Wageningen, gelegen in het district Nickerie, het centrum van de Surinaamse rijstteelt. Er wordt langs de vele rijstvelden gereden, en het eindpunt vandaag is ’s-lands tweede stad, Nieuw Nickerie waar de overnachting plaats vindt in een hotel. (o/l/d,)

 

Dag 5 zaterdag 23 november 2019: Nickerie - Bigi Pan

Na het ontbijt bezoeken wij de markt van Nickerie, waarna het busje ons naar de vertrekplaats brengt voor een tocht naar het Bigi Pan natuur gebied. Dit is een typisch ‘wetland’-landschap met kreken, mangroves, natte en droge moerasgebieden. Dit gebied telt meer dan 120 vogelsoorten, waaronder de rode ibis, de visarend en de stern. Hier gaan we ook de nacht doorbrengen in een lodge van Stephanie op het water in simpele twee persoonskamers voorzien van toilet en gemeenschappelijke douche. Waar u heerlijk kunt bijkomen van de vermoeiende dagen in een heerlijke hangmat. ’s Avonds is het tijd om kaaimannen te spotten.(o/l/d)

 

Dag 6 zondag 24 november 2019: Bigi Pan – Paramaribo

Na een prachtige zonsopkomst (bij goed weer natuurlijk) en een heerlijk Ontbijt kunt u nog genieten van de prachtige natuur. U kunt er zelf vissen, kajakken, lekker een boekje lezen of nog genieten van de natuur om u heen.

Na de lunch worden we weer naar de aanlegsteiger gebracht waar het busje wacht om u naar Paramaribo te brengen en waar u wederom kunt inchecken in uw hotel (o/l)

 

Dag 7 maandag 25 november 2019: Vrije dag Srefedenci

Het is de onafhankelijkheids dag van Suriname. U kunt de Parades meemaken, kraampjes en veel muziek Het is dan 42 jaar geleden dat ze onafhankelijk werden van Nederland. (o)

 

Dag 8 dinsdag 26 november 2019: Peperpot

Na het ontbijt vertrekken we naar natuurgebied de Peperpot, Plantage Peperpot is een oude koffie- en cacaoplantage, en een van de oudste plantages uit de Surinaamse geschiedenis. Peperpot ligt net als de meeste plantages in Commewijne, wat bereikbaar is met kleine korjaaltjes maar ook via de in 2000 geopende Wijdenboschbrug. In het historische dorp Peperpot staan nog veel van de oude plantage woningen, maar ook de werknemers kazerne (“kampong”) is nog steeds aanwezig in relatief goede staat. Een begeleide wandeling door het historische koffie en cacao fabriek is een verrijkende ervaring. Peperpot is inmiddels een internationaal befaamde vogelspotplek. De zwartnek-arassari (een toekansoort), de roodborstheremietkolibrie, de vale reuzennachtzwaluw en de bloedrugspecht zijn slechts een paar voorbeelden van de honderden vogelsoorten die hier voorkomen. Door de veranderende vegetatie zie je nu ook steeds meer doodshoofdaapjes, rolstaartaapjes en luiaards. Peperpot is een perfecte plek om te wandelen,

We gebruiken de lunch bij hotel de Peperpot, hier kunt u verder de middag heerlijk relaxen bij het zwembad verder wandelen sávonds gebruiken we hier ook het diner en blijven sla-pen in de oorspronkeleijk plantagewoning of in een van de officiers woningen (o/l/d)

 

Dag 9 woensdag  27 november 2019: Peperpot – Paramaribo

De ochtend kunt u hier naar eigen inzicht invullen nog een wandeling maken of heerlijk relaxen bij het zwembad. Na de lunch vertrekken we weer naar Paramaribo en wordt u bij uw hotel afgezet (o/l)

 

Dag 10 donderdag 28 november 2019 Warapakreek

Tijdens deze tocht zult u de geschiedenis van plantage Bakkie te horen krijgen. Oude suikermolens in de jungle, waterputten en sluizen, dat alles zult u ervaren op deze toch. Een klein museumpje zal u zeker verrassen. (o/l)

                                                              

Dag 11 vrijdag 29 november 2019: Afrikaanse cultuur in de Bush Bush

Op zoek naar de jungle. Onze indrukwekkende tocht naar het zuiden begint met een bustocht van 3 uren naar het dorp Atjonie. Dit is tevens de aanmeerplaats voor alle boten die uit de jungle van Suriname komen en het verste plaatsje dat je per auto kan bereiken. Wij zoeken onze boot op en maken een vaartocht van ca. 45 minuten naar het Anaula Jungle Resort. Na het inchecken in uw lodge heeft u de gelegenheid het eiland te ontdekken. (o/l/d):

 

Dag 12 zaterdag 30 november 2019: dorps wandeling en jungletocht

Vandaag stappen we in de korjaal en gaan we naar Gajuba en Laduwani, Tijdens de dorpswandeling maken we kennis met de cultuur van de lokale Marron bevolking. Zij staan ook wel bekend als bosnegers en stammen af van de vroegere weggelopen slaven. Bovendien staat er deze dag een spannende jungle tocht op het programma. (o/l/d)

 

Dag 13 zondag 1 december 2019 Anaula

Vandaag een heerlijke relax dag in de jungle u kunt heerlijk zwemmen in het zwembad, het eiland verkennen of indien mogelijk een kerkdienst bijwonen (o/l/d)

 

Dag 14 maandag 2 december 2019 Anaula – Berg en Dal

IN de morgen heeft u wat vrije tijd om naar eigen inzicht in te vullen. Gelijk na de lunch vertrekt u weer naar Atjonie waar de bus u dan afzet op Berg en Dal Nature Resort.

U zult overnachten in comfortabele jungle lodge(o/l/d)

 

Dag 15 dinsdag 3 december 2019 Berg en Dal (rustdag)

U kunt op deze dag b.v. heerlijk relaxen aan het zwembad een leuke wandeling maken in de omgeving of deelnemen aan één van de vele activiteiten die er georganiseerd worden op deze mooi locatie  (o/l/d)

 

Dag 16 woensdag 4 december 2019: Jodensavanne

Na het ontbijt kunnen we een wandeling maken naar de graven van de stichters van de plantage Berg en Dal. Na de lunch rijden naar de Jodensavanne. Op deze oude Joodse nederzetting is nog de ruïne te zien van een van de oudste Synagoge en vele goed bewaarde grafstenen. Na de rondleiding rijden we terug naar Paramaribo waar we onze intrek nemen in het hotel (o/l)

 

Dag 17 donderdag 5 december 2019 Paramaribo – Zanderij

De ochtend heeft u nog vrij voor eigen besteding. Daarna transfer naar de luchthaven van Paramaribo en check-in voor de terugtocht naar Nederland. (o)

 

Dag 18 vrijdag 6 december 2019: Amsterdam

Aankomst op de luchthaven Schiphol.

 

Inbegrepen:

Internationale vlucht Amsterdam – Paramaribo v.v.

Overnachting in Paramaribo en Nickerie in Hotels;

op basis van 2 personen per kamer voorzien van douche en toilet (x)Verzorging in Hotel in Paramaribo is op basis van logies en ontbijt

Op tourdagen volpension.

Vervoer in een lokale coaster- of minibus met airconditioning,

Boottochten per korjaal met buitenboordmotorDe excursies zoals omschreven.

Bos- en dorpswandelingen onder begeleiding van lokale gidsen

Verblijf op tourdagen; in eenvoudige lodge op basis van volpension    

slechts beperkte elektriciteit op sommige plaatsen. (geen airco),Lokale begeleiding door een Nederlands sprekende gids

Ontbijt : 16x /Lunch: 12x / Diner: 7x

 

Niet inbegrepen:

Toeristenkaart ,Verzekeringen

Fooien 

 

“Reis coordinator :  Pieter Nijdam

Tel: 06 37017737

 

Reissom euro 2.738 p/p

2 persoon kamer

Reissom euro 3.167 p/p single room

Minimale deelnemers 6 en Maximaal deelname voor 12 personen

 

Reizen worden geboekt bij Avira Travel

 
 
 

Comfortreis november

Comfortreis


Pieter Nijdam

Reis adviseur & coördinator

pieter@suriname-rondreizen.nl

Bel NU voor info

+31 637017737